שתף קטע נבחר

משפחת גולדין בבג"ץ: "עזה פורחת - והדר מופקר"

בג"ץ דן בעתירה שהגישה משפחתו של הדר גולדין, שדורשת ליישם את החלטות הקבינט בכל הקשור להכבדת תנאי הכליאה של אסירי חמאס ואי החזרת גופות מחבלים. המדינה לשופטי העליון: מונעים ממשפחות מהגדה לבקר אסירי חמאס

 

 

בג"ץ דן היום (ה') בהרכב של שלושה שופטים בעתירתה של משפחת גולדין, שדורשת למנוע השבה של גופות מחבלים ולעצור ביקורי משפחות אצל אסירי חמאס עד להחזרת גופותיהם של הדר גולדין ואורון שאול. "ראש הממשלה לא מפעיל את סמכותו המוסרית כדי להחזיר את הבן שלי", אמר לשופטים אביו של הדר ז"ל, פרופ' שמחה גולדין, "לכן פנינו לסעד משפטי - כי ראינו שההתחייבויות של ראש הממשלה לא עומדות בקנה אחד עם מה שהוא עושה".

 

"הבן שלי נהרג במבצע צוק איתן ואנחנו נכנסים לשנה הרביעית שבה הוא מוחזק על ידי החמאס בעזה", אמר גולדין האב. "אני סא"ל במילואים, כל ילדיי קצינים, ואני יודע שיש אפשרות שחיילים נהרגים בקרב. אני חינכתי את הילדים שלי שצה"ל מוציא חיילים לקרב וראש הממשלה, הוא גם אחראי להחזיר אותם".

 

הוריו של הדר גולדין בבית המשפט: "למה נתיהו לא מקיים את הבטחתו?" (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
הוריו של הדר גולדין בבית המשפט: "למה נתיהו לא מקיים את הבטחתו?"(צילום: עמית שאבי)

"לפני שלוש שנים הוא אמר בפגישה איתנו שבכל הסכם עם עזה, תנאי מקדים יהיה החזרת החיילים", טען פרופ' גולדין. "אנחנו רואים בשנים האחרונות שדרוג ושיקום של עזה - וזה לא קורה. לכן יצאנו למאבק ערכי כדי להפעיל לחץ על החמאס. התוצאה של זה הייתה החלטת הקבינט - שמטרתה להביא שני חללים שנשארו בעזה. זה עניין שעומד בלבו של צבא העם".

 

"יש פה בעיה של מנגנונים שהממשלה מייצרת, והם לא משכנעים אותנו בלשון המעטה. לכן באנו הנה, שתשמרו על הממשלה כדי שתקיים את החלטותיה. אני לא יודע אם יש יכולת משפטית להביא לפה את ראש הממשלה ולשאול למה הוא לא מקיים את הבטחתו למשפחה. מי שמרחם על אכזרים - מתאכזר למשפחות החיילים. זה המצב היום".

 

 

בחודש נובמבר הודיעו בני משפחתו של גולדין, שגופתו וגופת החייל אורון שאול מוחזקות בעזה מאז מבצע צוק איתן, על עתירה לבג"ץ נגד הממשלה, הקבינט והעומד בראשם בנימין נתניהו. בעתירה דורשים בני משפחת גולדין למנוע את השבת גופות של מבצעי פיגועים מחמאס, לעצור את ביקורי אסירי חמאס ולצמצם את היקף הכניסות לצרכים הומניטריים של תושבי עזה לישראל.

 

באשר למשבר בעזה אמר פרופ' גולדין בריאיון לאולפן ynet: "הקמפיין שעושים על עזה, כאילו יש שם איזשהו משבר הומניטרי איום ונורא ולכן צריך לפעול בדרך זו או אחרת הוא קמפיין מושחת שלא מבוסס על האמת. בעזה יש פריחה, יש 100 אלף התחלות בנייה ולכן אין שום מצב חירום ואין שם קטסטרופה. אנחנו רוצים שממשלת ישראל, כפי שהחליטה, תפעיל לחץ על החמאס - וזה מה שהיא לא עושה".

 

לדברי שמחה, המשפחה עתידה להיפגש עם נתניהו ב-15 במרס, אך הוא מתריע: "הממשלה לא שוכחת את הדר, היא מפקירה אותו ומתעלמת ממנו. נתניהו יודע שהוא השאיר בעזה קצין מצטיין של גולני וקצין מצטיין של גבעתי. הוא יודע את זה בדיוק. גם שר הביטחון והרמטכ"ל יודעים את זה. השאלה היא מה הם עושים. הם מתעלמים ומפקירים וזו דרך רעה מאוד להתחיל את חגיגות ה-70 למדינת ישראל".

 

המדינה לבג"ץ: מנענו ממשפחות מהגדה לבקר אסירי חמאס

במהלך הדיון הבהיר מנהל מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, עו״ד אבי מילקובסקי, כי בשבועות האחרונים עצרה המדינה גם ביקורי משפחות מיו"ש של אסירי חמאס בישראל. לשאלת הרכב שופטי העליון הנדל, שוהם ואלרון, הבהיר מילקובסקי כי באופן מעשי אסירי חמאס מעזה אינם זוכים כעת לביקורי משפחות באופן גורף.

 

 

הדיון עסק בעיקר בנושא הכניסות ההומניטריות לטיפולים רפואיים של אנשי חמאס ומשפחותיהם מעזה לישראל. עמדת משפחת גולדין, שהוצגה בדיון על ידי היועצים המשפטיים שלה - פרופ׳ אביעד הכהן ועו״ד עודד סבוראי - היא שיש למלא אחר החלטת הקבינט במלואה ולא לאפשר כלל כניסות לטיפולים רפואיים לישראל.

 

הוריו של סגן הדר, לאה ושמחה גולדין, אמרו לאחר הדיון כי "הגיע הזמן להבהיר לחמאס ולאנשיו כי ימי הטיפולים הרפואיים בישראל הסתיימו וכי מעתה ועד החזרת החיילים הטיפולים הללו יינתנו בקטאר, טורקיה, מצרים וירדן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
לאה ושמחה גולדין בבית המשפט
צילום: עמית שאבי
מומלצים