אחרי חוק השואה: פולין מגייסת אזרחים בחו"ל
הסנאט בוורשה קורא לפולנים שחיים בחו"ל לדווח לרשויות על "דעות והצהרות אנטי-פולניות שפוגעות בשמה הטוב של פולין". בכיר במפלגת השלטון בגרמניה: "התנהגות מבישה ומצערת"
התקשורת הגרמנית דיווחה היום (ה') על המכתב של מנהיג הסנאט, שפורסם לאחרונה באתר הסנאט. מדובר בהמשך ל"חוק השואה" שהסעיר את ישראל והכעיס את ארה"ב, חוק שקורא להעניש את מי שטוען שפולין אחראית לזוועות שהיו בשואה. הממשלה הפולנית מתעקשת שהיא לא מנסה למנוע מחקרים היסטוריים, אך מתנגדי החוק אומרים שהנוסח שלו מבלבל.
המתנגדים לקמפיין של ממשלת פולין (שכולל גם פרסומים ביוטיוב) טוענים שהממשלה מנסה לאחד את המצביעים, סביב המחשבה שהמדינה צריכה להגן על עצמה מול "העולם העוין".
במכתב שנשלח בשבוע שעבר לארגונים פולניים ברחבי העולם קרא דובר הסנאט, סטניסלב קרצ'בסקי, למיליוני החברים בארגונים "לתעד ולהגיב" ל"דעות והצהרות" אנטי-פולניות שפוגעות בשמה הטוב של המדינה - ולדווח על כך לדיפלומטים פולנים בחו"ל.
המכתב מכיר בכך שבמהלך השואה ביצעו פולנים מעשים מבישים, אך מצוין שהם עשו זאת על דעת עצמם ושלא מדובר בהתנהגות טיפוסית של האומה כולה. נורברט רוטגן, בכיר במפלגת השלטון בגרמניה, אמר שהמכתב "מצער".
רוטגן אמר שהממשלה הפולנית טועה כשהיא מנסה לשכנע את אזרחיה שהמדינה לא מקבלת יחס הוגן בחו"ל. "ההתנהגות הפוליטית של הממשלה ושל מנהיג מפלגת השלטון ירוסלב קצ'ינסקי מבישה ומצערת מאוד", הוסיף.