שתף קטע נבחר

 

הפנטגון מזהיר מהאיום הבא: טילים על-קוליים

גורמים אמריקנים חוששים מהטילים החדשים שמפתחות רוסיה וסין, שטסים במהירות הקול וקשים במיוחד ליירוט: "אנחנו מפגרים מאחור"

 

רוסיה מפתחת טיל על-קולי

רוסיה מפתחת טיל על-קולי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הפנטגון אמנם נחוש לוודא שמערכות ההגנה שלו מתפתחות בהתאם לאיומים של הטילים הצפון קוריאניים, אך גורמים אמריקנים כבר מזהירים מפני הדור הבא של הטילים המסוכנים.

 

מדובר בטילים על-קוליים שנמצאים בפיתוח ברוסיה ובסין, וגם בארה"ב. הם יכולים לטוס פי חמישה במהירות הקול, ונועדו להכניע מערכות רגילות נגד טילים. הטילים העל-קוליים עשויים לשנות את אופי הלוחמה בעתיד מכיוון שהם יכולים לשנות מסלול באוויר ואינם צפויים כמו טילים קונבנציונליים. את הטילים האלה יהיה קשה בהרבה לאתר וליירט.

הדמייה של טיל X-514A האמריקני (צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT) (צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT)
הדמייה של טיל X-514A האמריקני(צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT)
 

אדמירל הארי האריס, שעומד בראש הפיקוד הפסיפי של צבא ארה"ב, הזהיר פוליטיקאים אמריקנים כי "הטילים העל-קוליים שסין מפתחת מקדימים את שלנו. אנחנו מפגרים מאחור". האריס הוסיף: "אנחנו צריכים להמשיך לעבוד בצורה התקיפה ביותר במטרה להבטיח שיש לנו את היכולות להגן מפני הטילים העל-קוליים של סין, ולפתח את הנשק העל-קולי שלנו".

 

בהצעת התקציב שלה ל-2019 ביקשה הסוכנות להגנת טילים 9.9 מיליארד דולר, סכום שמתוכו יוקצו 120 מיליון דולר לפיתוח מערכות הגנה על קוליות – עלייה חדה בהשוואה לתקציב של 75 מיליון דולר ב-2018. החלק הארי בתקציב של הסוכנות מוקדש לשיפור מערכות הגנת טילים קיימות.

 

גארי פנט, המנהל התפעולי של סוכנות הטילים, אמר השבוע לכתבים שמסקרים את הפנטגון כי פיתוח נשקים על-קוליים על ידי יריבותיה של ארה"ב – נשקים שניתן לשגר ממטוסים, ספינות או צוללים ושעליהם ניתן להרכיב ראשי נפץ גרעיניים – ייצור "פער משמעותי" ביכולות היירוט האמריקניות.

עבודות על הטיל האמריקני בקליפורניה (צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT) (צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT)
עבודות על הטיל האמריקני בקליפורניה(צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT)
 

"האתגר המרכזי לביטחון הלאומי של ארה"ב ולביטחון של בעלות הברית שלנו הוא הופעתם של איומים חדשים שנועדו להביס את מערכות ההגנה הבליסטיות הנוכחיות", אמר פנט.

 

לפי מגזין "דיפלומט" היפני סין פיתחה, ובשנה שעברה גם בחנה, סוג חדש של טיל על-קולי שנקרא DF-17. גורם במשרד המודיעין הלאומי בארה"ב אמר השבוע שסין "בחנה רכב גלישה על-קולי". סוכנות הידיעות הרוסית "טאס" דיווחה שגם מוסקבה מפתחת נשק על-קולי משלה, שנקרא "זירקון". לפי הדיווח השנה היא התחילה בייצור סדרתי של הטיל.

הדמייה של טיל "זירקון" הרוסי ()
הדמייה של טיל "זירקון" הרוסי

למרות שהפנטגון מזהיר מהנשקים העל-קוליים ארה"ב מפתחת את הטכנולוגיה הזו במשך שנים. חיל האוויר האמריקני מסר שטיל השיוט X-51A וייבריידר, שנבדק ב-2012, יכול להגיע למהירות שגבוהה מ-6 מאך – 5,800 קמ"ש.

 

אחת הסיבות שסין מסוגלת לפתח את תוכנית הטילים העל-קוליים שלה היא שבייג'ינג לא חתומה על אמנות נגד טילים כמו ארה"ב ורוסיה. הסכם שנחתם ב-1987 אוסר על החזקת טילים בליסטיים לטווח בינוני. האריס אמר שאם סין הייתה חברה בהסכם הוא היה פוסל יותר מ-90% מהטילים שלה.

 


פורסם לראשונה 15/02/2018 22:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT
הדמייה של טיל על-קולי אמריקני
צילום: AFP / US AIR FORCE / HANDOUT
מומלצים