"חושבים שאני השטן". ארה"ב נגד השף של פוטין
ההתערבות הרוסית בבחירות: בארה"ב הוגש כתב אישום נגד אישים שהפיצו "פייק ניוז" וניסו להביא לניצחון טראמפ. בין הנאשמים - יבגני פריגוזין, חבר ותיק של נשיא רוסיה שהפך מבעלים של דוכן נקניקיות למסעדן בכיר
הממשל האמריקני מאשים שפריגוזין, 12 אזרחים רוסים נוספים ושלוש חברות, ניסו להטות את דעת הקהל בארה"ב לטובת דונלד טראמפ ונגד הילרי קלינטון. לפי האישום הם השתמשו בפוסטים מזויפים ברשתות החברתיות ובשטחי פרסום שנרכשו במרמה בשמם של אמריקנים.
את האישומים הגיש התובע המיוחד רוברט מולר, והם האישומים הישירים ביותר עד כה בגין התערבות רוסית בבחירות. בתגובה לאישומים אמר היום שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב בוועידת מינכן: "עד שנראה הוכחות מוצקות - מדובר בקשקושים".
לפי כתב האישום פריגוזין וחברות שבבעלותו מימנו את סוכנות המחקר האינטרנטי של רוסיה, ארגון מסנט פטרסבורג. הארגון אחראי לפרסומים שנועדו להשפיע על תוצאות הבחירות לבית הלבן. לסוכנות, כך לפי כתב האישום, "הייתה מטרה אסטרטגית לזרוע חוסר הסכמה במערכת הפוליטית האמריקנית, בכלל זה במהלך הבחירות לנשיאות".
"האמריקנים אנשים מרשימים מאוד. הם רואים מה שהם רוצים לראות", צוטט פריגוזין בתקשורת הרוסית בתגובה לאישום. "אני מתייחס אליהם בכבוד גדול. אני לא כועס בכלל שאני ברשימה הזו. אם הם רוצים לראות את השטן, תנו להם לראות אותו".
בתחילת דרכו של פריגוזין הוא היה בעלים של דוכן נקניקיות. הוא פילס את דרכו לצמרת אחרי שפתח מסעדות יוקרה בסנט פטרסבורג, ועורר את סקרנותו של פוטין. במהלך כהונתו הראשונה של פוטין כנשיא הוא הגיע לאחת המסעדות עם ז'אק שיראק, אז נשיא צרפת.
"פוטין ראה איך בניתי עסק מקיוסק", סיפר פריגוזין על החברות עם הנשיא בראיון ב-2011. "הוא ראה שלא אכפת לי לשרת את האורחים הנכבדים שלי, מכיוון שהם האורחים שלי". במשך שנים פעילותו של השף הלכה והתרחבה, הרבה בזכות הקשר עם הנשיא.
ב-2010 הגיע פוטין לטקס הפתיחה של מפעל בבעלות פריגוזין, שמכין ארוחות לבתי הספר. המפעל נבנה בזכות הלוואות גדולות מהבנק הממלכתי של רוסיה. רק במוסקבה זכתה חברת "קונקורד" שבבעלותו במכרזים בשווי 1.6 מיליארד רובל (27 מיליון דולר) לספק ארוחות לבתי הספר הציבוריים.
פריגוזין אחראי כבר כמה שנים על הקייטרינג באירועים בקרמלין. בנוסף הוא עובד עבור הצבא הרוסי, ומספק לו קייטרינג ושירותים נוספים.
מחלקת המדינה האמריקנית הכניסה בדצמבר את פריגוזין לרשימת הסנקציות של ארה"ב. ההחלטה הייתה בעקבות חשד שהוא העניק סיוע כספי נרחב לבכירים רוסים, ושהחברות שלו ניהלו קשרים פסולים עם משרד ההגנה הרוסי.