שתף קטע נבחר
 

לוקחים הלוואה מהבנק? תכירו את העמלות הנלוות

החלטתם לקחת הלוואה מהבנק? שימו לב לעלויות הנוספות שנדרשות מכם. העלויות הללו יורדות מסך ההלוואה כך שבפועל תקבלו הלוואה בסכום נמוך ממה שתכננתם

בשיתוף מימון ישיר

 

הלוואה מהבנק עולה כסף. לא מדובר בריבית שגובה הבנק בגין ההלוואה - ריבית שתיקבע לרוב על פי הפרופיל האישי של הלווה. הבנקים גובים תשלום, בצורה של עמלה, על עצם העובדה שהם נותנים הלוואה.

 

לעמלה הזו יש כינויים שונים ומגוונים בתעריפוני הבנקים כגון: "עמלת עריכת מסמכים" או "טיפול באשראי ובטחונות", ואולם לא מדובר בעמלה אחת, בהלוואות רבות יצטרפו לעמלה המרכזית הזו עמלות נוספות.

 

בחשבונות פרטיים ועסקים קטנים, גובה העמלה נקבע כאחוז מגובה ההלוואה, במגבלות סכום מינימאלי וסכום מקסימאלי. עם זאת רוב הבנקים אינם גובים עמלה בהלוואות בסכום של עד 100 אלף שקל.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בחשבונות עסקיים גביית העמלה נעשית על פי טבלת עמלות מדורגת, גם כאן קובעים הבנקים סכום מינימאלי וסכום מקסימאלי לעסקה.

 

יחד עם גביית העמלה העיקרית, כאמור, הבנקים גובים עמלה נוספת עבור רישום שעבודים ומשכנתא, זאת במידה וההלוואה נתמכת על בטוחות אלו. מדובר בסכום של כ-100 עד 160 שקלים.

 

כדאי לדעת שאת העמלה העיקרית של "דמי טיפול באשראי" הבנקים מחייבים מראש. כלומר, בעת קבלת ההלוואה יורד מחשבון הלקוח סכום העמלה. המשמעות היא שהלקוח למעשה אינו מקבל לידיו את מלוא סכום ההלוואה.

 

כך לדוגמא, עסק קטן שאושרה לו הלוואה בסך 100 אלף שקל, יצטרך לשלם "עמלת טיפול באשראי" שהתעריף הרשמי שלה הוא 2.5% מגובה האשראי (בחלק מהבנקים) שהם 2,500 שקל. למעשה הלקוח מקבל הלוואה של 97,500 שקל בלבד. במילים אחרות, אותו עסק קטן משלם 2,500 שקל כדי לקבל הלוואה של 97,500 שקל וזאת מבלי להחשיב בכלל את הריבית.

 

לקבלת הלוואה לכל מטרה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים