שתף קטע נבחר

תביעה: "חוקן שבוצע לאישה בקופ"ח גרם למותה"

בת 81 שסבלה מכאבי בטן עברה בדיקת חוקן בקופת החולים, שלדברי משפחתה גרמה לה לקרע במעי שהוביל למותה יומיים אחר כך. משפחתה תובעת את הקופה ואת ביה"ח איכילוב. שירותי בריאות כללית: "תגובה תימסר במסגרת ההליך המשפטי"

קשישה עצמאית בת 81 שסבלה מכאבי בטן עברה בדיקת חוקן בקופת חולים כללית. לטענת בני משפחתה, הרופאים גרמו לה לקרע במעי במהלך הבדיקה שגרם למותה לאחר יומיים בבית החולים. כעת, הם תובעים את הרופאים בקופת החולים ובאיכילוב בטענה לרשלנות רפואית.

 

האישה, בת 81 תושבת מרכז הארץ, הגיעה לרופאת המשפחה שלה בקופת החולים עם תלונות על כאבי בטן ועצירות. רופאת המשפחה המליצה לבצע חוקן בריום.

 

מדובר בבדיקה רפואית שנעשית באמצעות החדרת תמיסת מלחי בריום למעי הגס – על מנת להדגים ולשקף את מצב דרכי העיכול באמצעות קרני רנטגן, על מנת לאתר בעיות כמו דלקות, היצרויות, חסימות, גידולים ועוד.

 

במהלך הבדיקה הרופא מחדיר לגוף תמיסה סמיכה של מלחי בריום שמשמשת כחומר ניגוד, ועוקב אחר מעבר החומר בגוף במכונת שיקוף רנטגן, המעובד דיגיטלית ומאפשר הקלטת וידאו או צילום תמונות סטילס.

 

הבדיקה נעשית על ידי רופא רדיולוג, בסיוע רנטגנאי. אולם על פי כתב התביעה, בקופת החולים התעקשו לבצע את הבדיקה למרות שהקשישה לא ערכה לקראתה את ההכנות הנדרשות.

 

הובהלה לניתוח לאחר ההידרדרות במצבה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הובהלה לניתוח לאחר ההידרדרות במצבה(צילום: shutterstock)

  

לאחר הבדיקה חזרה הקשישה לביתה אבל אז החלה לחוש ברע, סבלה מבחילות והקאות ותשישות רבה. בתה הזעיקה אמבולנס. הקשישה החלה פולטת גושי דם מפיה עת הובהלה לבית החולים איכילוב – אליו הגיעה מחוסרת הכרה.

 

לפי טענות בני משפחתה של הקשישה, באיכילוב לא מיהרו הרופאים לטפל בה והיא הועברה לבדיקת סי-טי רק לאחר שעתיים – אז אובחן כי היא סובלת מקרע במעי. היא הובלה לחדר הניתוח, אך הניתוח לא צלח, מצבה הידרדר, והיא הלכה לעולמה לאחר יומיים של אשפוז.

 

"לרופאים היה אסור לבצע את הבדיקה"

פרופ' אילן חרוזי, מומחה בכירורגיה כללית, אשר חיווה את דעתו על המקרה במסגרת התביעה, קובע כי היה אסור לרופאים לבצע את הבדיקה במצב בו הגיעה אליהם הקשישה. כמו כן קובע פרופ' חרוזי, כי הרופאים גרמו לקרע במעיה בשל פעולתם שחרגה מהפרקטיקה הנהוגה ברפואה.

 

לדבריו, על הרופאים בקופת החולים היה להבחין בתאונה, ולהבהיל את האישה לאשפוז בדחיפות – אך חרף כך שלחו אותה לביתה – ובכך הרעו הרופאים משמעותית את סיכויי ההתאוששותה.

 

לתביעה צורפה גם חוות דעתו של ד"ר צביקה דושניצקי, רדיולוג ראשי של קופת חולים מאוחדת. ד"ר דושינצקי קובע כי על הרופאים היה לאבחן כבר בסיום הבדיקה כי קיימת הצטברות אוויר בבטנה האחורית של הנבדקת, הצטברות המעידה על ניקוב מעי. לדבריו, החמצת פרט זה מהווה חריגה חמורה מהנורמה הרפואית המקובלת.

 

בימים אלה הגישו בני משפחתה של הקשישה באמצעות עו"ד רן שפירא, תביעה לנזיקין נגד שירותי בריאות כללית ונגד בית החולים איכילוב לפיצויים מקסימליים שבסמכותו של בית המשפט לפסוק בגובה 2.5 מיליון שקלים. התביעה הוגשה לבית משפט השלום בתל אביב.

 

תגובות

משירותי בריאות כללית נמסר: "כתב התביעה התקבל לאחרונה והתגובה תימסר על כך במסגרת ההליך המשפטי. שירותי בריאות כללית משתתפת בצער המשפחה, ומחמת צנעת הפרט תפרט בכתבי טענותיה מדוע אין ממש בנטען בתביעה".

 

מבית החולים איכילוב נמסר: "בית החולים טרם קיבל את כתב התביעה. עם קבלתו נבדוק את האירוע ונגיב בבית המשפט".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שירותי בריאות כללית
צילום: ירון ברנר
צילום: אפרת ספקטור
עו"ד רן שפירא
צילום: אפרת ספקטור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים