שתף קטע נבחר

 

הילדים רבים כל הזמן? הנה הפתרון

הם מתווכחים על כל דבר ומתעצבנים אחד על השני, ואתם רק רוצים שקט ושלווה. מה עושים? קודם כל נשארים רגועים ולא נוקטים עמדה. קיבצנו חמש עצות שיעזרו לכם לעבור את המריבה הבאה של הילדים קצת יותר טוב מהפעם הקודמת

 

מאיירת ועורכת: ג'ני צופן

מאיירת ועורכת: ג'ני צופן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גם אצלכם בבית קורה שהילדים רבים בלי סוף? מרגישים לפעמים חסרי אונים? נכון שברגעים האלה כל מה שאתם רוצים לעשות זה להחזיר את הרוגע והשלווה הביתה? קודם כל תזכרו שאתם לא לבד. זה קיים בכל המשפחות.

 

קראו עוד בערוץ הורים:

השינוי שגורם לילדים להצליח יותר

וונדר וומן ונועה קירל: תחפושות פורים 2018

השיר שמסעיר את ההורים הגרושים

 

הנה חמישה טיפים שיעזרו לכם לעבור את המריבה הבאה של הילדים שלכם, קצת יותר טוב מהפעם הקודמת:

 

בשלב הראשון, שאלו אותם: "אתם רבים או משחקים?" רוב הסיכויים שהם יגידו לכם שהם משחקים. התפקיד שלכם הוא לאפשר להם את זה ולזכור שהמשחק הזה הוא חלק מהקשר בינהם, גם אם לכם הוא פחות נראה לפעמים.

 

בשלב השני, אם הם עונים לכם שהם רבים, תזכרו את הכלל הבא: אל תשפטו. אל תאשימו. לא לנקוט עמדה, לא להגיד מי צודק, מי טועה, מי חלש ומסכן ומי חזק ואשם. זה לא עושה טוב לקשר ביניכם לילדים שלכם, זה גם לא עושה טוב לקשר בינם לבין עצמם.

 

אל תגידו מי צודק ומי טועה (מאיירת: ג'ני צופן) (מאיירת: ג'ני צופן)
אל תגידו מי צודק ומי טועה(מאיירת: ג'ני צופן)

 

השלב השלישי הוא השלב הכי חשוב. בשלב הזה אתם נושמים עמוק ומתארים לילדים בדיוק מה שאתם רואים. למשל - "אני רואה שאתם כועסים אחד על השני", או "אני רואה שאתם מכאיבים אחד לשני". תישארו רגועים ככל הניתן. צעקות ועצבים לא יעזרו פה. הם רק יוסיפו שמן למדורה.

 

בשלב הרביעי תגייסו כמה שיותר רוגע, ענייניות והפרידו ביניהם. לא צריך עכשיו לנאום להם ולחנך אותם. המסר כבר עבר בפעם הראשונה, בשלב הקודם.

 

לכתבות וטורים נוספים - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

השלב החמישי מאוד חשוב. זכרו - כל האחים רבים. גם אם יש לכם חלומות שהילדים שלכם יסתדרו נהדר יחד ויהיו החברים הכי טובים, זכרו שהמריבות שלהם עכשיו לא מעידות בכלל על הקשר שיהיה להם בהמשך החיים. מה שקורה עכשיו הוא צורך התפתחותי נורמלי לחלוטין, והתפקיד שלכם הוא להבין את זה ולאפשר לזה לקרות מבלי לצאת מהכלים.

 

מצאו את הרגעים הקטנים והקסומים האלה, בהם הם מסתדרים מעולה יחד וספרו להם מה אתם רואים. שקפו להם. "אני כל כך שמח שאתם מסתדרים יפה יחד" או "נעים לי בבית כשאתם צוחקים כל כך".

 

הכותבת היא מנחת הורים, מוסמכת מכון אדלר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיירת: ג'ני צופן
צעקות ועצבים לא יעזרו לפתור את הריב
מאיירת: ג'ני צופן
מומלצים