תמונה מצדק: עננים באזור הצפוני של כוכב הלכת
התמונה צולמה מגובה של 8,186 ק"מ על-ידי החללית ג'ונו, שאותה שלחה נאס"א לחקור את כוכב הלכת הגדול במערכת השמש
תמונה חדשה מכוכב הלכת הגדול במערכת השמש: נאס"א פרסמה תמונה של צדק, שבה ניתן לראות את העננים והסופות באזור הצפוני של כוכב הלכת.
התמונה הצבעונית צולמה על-ידי החללית ג'ונו ב-7 בפברואר ב-15:42 שעון ישראל, בזמן שהקיפה בפעם ה-11 את כוכב הלכת. בנאס"א אמרו כי החללית הייתה במרחק של 8,186 ק"מ מצדק בעת צילום התמונה.
ג'ונו נכנסה למסלול סביב צדק ביולי 2016, חמש שנים לאחר ששוגרה מכדור הארץ והחלה במסעה אל כוכב הלכת. ג'ונו לא רק מצלמת תמונות - היא גם מצוידת בחיישנים מיוחדים המסייעים לה לחקור את השדה המגנטי סביב כוכב הלכת ואת האטמוספירה שלו.
צדק הוא כוכב הלכת הגדול ביותר במערכת השמש והראשון בסדרת כוכבי הלכת הגזיים. קוטרו 142,990 ק"מ, פי 11.21 מקוטרו של כדור הארץ. לו היינו יכולים למלא את כוכב הלכת צדק ב"כדורי ארץ", היינו מצליחים לדחוס לתוכו לא פחות מ-1,400 כדורים! למרות זאת, משקלו של צדק גדול "רק" פי 318 ממשקל כדור הארץ. מכאן נובע שמשקלו הסגולי של צדק קטן ממשקל כדור הארץ; ואכן, צפיפותו הממוצעת של צדק היא 1.33 גרם לסמ"ק, גדולה בשליש מהמשקל הסגולי של מים.
למשקל הסגולי הנמוך של צדק ישנה סיבה: בשונה מכדור הארץ הסלעי, צדק עשוי בעיקר מגז. כשלושה רבעים ממסתו הם מימן וכרבע - הליום. הרכבו של צדק דומה מאוד להרכבה של השמש, וניתן לומר כי צדק דומה יותר בהרכבו לכוכב מאשר לכוכב לכת סלעי כדוגמת כדור הארץ .