פרשת בזק מסתעפת - ומצעד העדים נמשך
גם היום המשיכו חוקרי להב 433 ואנשי רשות ניירות ערך לגבות עדויות מבעלי תפקידים באתר "וואלה" בעבר ובהווה, בהם ראש מערכת החדשות באתר, מיכל קליין, וינון מגל, העורך לשעבר - שזוהי עדותו השנייה. מנכ"ל משרד התקשורת בפועל מימון שמילה מסר עדות בלהב 433
העדויות בפרשת בזק (תיק 4000) ממשיכות להיערם, והיום (יום ג') הגיעה לרשות לניירות ערך ראש מערכת החדשות באתר "וואלה" מיכל קליין, כדי למסור עדות באשר ללחצים שהופעלו על מנהלי ועורכי אתר החדשות בנוגע לאופן הסיקור של משפחת נתניהו, לכאורה בהוראת בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ'. בנוסף, מסר עדות בפעם השנייה עורך האתר לשעבר, ינון מגל. גם מנכ"ל משרד התקשורת בפועל, מימון שמילה, העיד בלהב 433. אדם נוסף שהגיע למסור עדות הוא דובר הליכוד שי חייק.
מוקדם יותר היום נעצר היועץ האסטרטגי אלי קמיר - החשוד השמיני בפרשה. חוקרי המשטרה והרשות לניירות ערך חושדים כי קמיר שימש צינור הקשר בין אלוביץ' לבין משרד התקשורת. בית המשפט בתל אביב לא נענה לבקשת המשטרה להאריך את מעצרו של קמיר והוא נשלח למעצר בית. המשטרה תערער למחוזי על החלטה זו.
מלבד שאול אלוביץ', נעצרו גם בנו ואשתו, אור ואיריס אלוביץ', וכן מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ויועץ התקשורת של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ניר חפץ. הם חשודים במתן ובקבלת שוחד במסגרת מהלכים שמהם נהנתה חברת בזק, תמורת סיקור אוהד של ראש הממשלה באתר "וואלה" שבבעלותה. גם נתניהו צפוי להיחקר בהמשך, ורעייתו שרה אמורה אף היא למסור עדות לנוכח יחסיה עם איריס אלוביץ'.
העדות הדרמטית שמחזקת את החשדות
עדות דרמטית נוספת מחזקת את חשד החוקרים בנוגע לקשר עם "וואלה". כפי שדווח הלילה ב-ynet, בועז סטמבלר, שהיה עד לא מזמן יועץ התקשורת של נתניהו ומשמש כיום מנהל לשכת הפרסום הממשלתית (לפ"מ), מסר אתמול עדות מפורטת על הקשרים בין משפחת נתניהו ל"וואלה".
הוא אישר בפני החוקרים כי העביר בקשות שונות בנוגע לסיקור משפחת נתניהו. עדות סטמבלר משלימה את העדויות של מנכ"ל "וואלה" אילן ישועה והעורך לשעבר ינון מגל, שסיפרו כי הפעילו עליהם לחצים לסקר סיקור אוהד את נתניהו. סטמבלר מסר עדות גם ברשות ניירות ערך.
בידי המשטרה הודעות, מיילים והקלטות של חלק מהמעורבים
הבוקר פורסמה הודעה משותפת למשטרה ולרשות ניירות ערך שבה נכתב כי מחומר הראיות בפרשת בזק עולה החשד כי כמה מהמעורבים "פעלו באופן בוטה על מנת לשבש הליכי חקירה ולהקשות על מלאכת איסוף הראיות בחקירה.
"במסגרת החקירה הצטברו חשדות ביחס לעבירות מתחום טוהר המידות, המרמה, חוק איסור הלבנת הון וחוק ניירות ערך, אשר התבצעו לאורך זמן, בתכיפות ובשיטתיות במסגרת מערכות יחסים שהתקיימו בין נושאי משרה בקבוצת בזק לבין עובדי ציבור ומקורביהם וכן חשודים נוספים", נכתב בהודעה.
בידי חוקרי המשטרה הודעות סלולריות, מיילים וגם הקלטות של חלק מהמעורבים בפרשה שנעצרו ביום ראשון. מעצרם הוארך בבית משפט השלום בתל אביב בארבעה עד חמישה ימים. לפי הערכות של גורמים המעורים בחקירה, המשטרה ורשות ניירות ערך מחזיקים גם ב"עדות זהב" משמעותית של אחד המעורבים, ולכן, כנראה, העדיפו רוב סנגורי החשודים שלא להתנגד לבקשת הארכות המעצר - והסכימו לחמישה ימים.
המסחר במניות בזק נפתח באיחור הבוקר בעקבות הודעת החברה. החברה הודיעה כי "על פי פרסומים בעיתונות ולמיטב ידיעתה, הוארך מעצרם של מר שאול אלוביץ', דירקטור ובעל שליטה בחברה, ומר אור אלוביץ', דירקטור בחברה, ושל גב' סטלה הנדלר, מנכ"ל החברה, ומר עמיקם שורר, מנהל אסטרטגיה ופיתוח עסקי בקבוצה.
מהחלטת בית המשפט בעניין עולה כי נושאי המשרה לעיל חשודים ביחד עם אחרים בעבירות של קבלת דבר במרמה, עבירות מנהלים, שיבוש מהלכי משפט, שוחד, עבירות לפי חוק ניירות ערך, מרמה והפרת אמונים בתאגיד וחלקם גם בעבירות על פי חוק איסור הלבנת הון".