יש הסכם: שלמה פילבר ישמש עד מדינה נגד נתניהו
התפתחות דרמטית בפרשת בזק: מנכ"ל משרד התקשורת המושעה ואיש סודו של בנימין נתניהו הגיע לסיכום על הסדר עד מדינה ויעיד נגד ראש הממשלה. מסתמן: ההסכם עם פילבר לא יכלול מאסר בפועל
דרמה בתיק 4000: שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת המושעה ומי שהיה יד ימינו של בנימין נתניהו, ישמש עד מדינה בתיק שעניינו יחסי הגומלין בין סביבתו של ראש הממשלה לבכירי חברת "בזק" ופורטל "וואלה", והאפשרות שבין השאר ניתן סיקור מפרגן לנתניהו ומשפחתו תמורת קידום אינטרסים כלכליים של החברות.
"שולה זקן" של נתניהו - פרופיל על המקורב שעשוי להפליל את רה"מ
פילבר, סנגוריו והקצונה הבכירה של המשטרה - ראש אגף החקירות, ניצב גדי סיסו, ומפקד היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית, אלי אסייג, התכנסו במשך שעות ארוכות במשרדי להב 433 כדי לסכם את פרטי ההסכם. פילבר העביר לחוקרים ראשי פרקים וחשף בפניהם את החומרים שעליהם הוא יכול להעיד בקשר למעורבים.פילבר, שיעיד נגד נתניהו, דרש במשא ומתן עמו כי לא יוטל עליו עונש מאסר בפועל - וככל הנראה דרישתו נענתה בחיוב.
ח"כ אורן חזן (הליכוד) היה ראשון מבין הח"כים להגיב על ההתפתחות המרעישה וכתב בטוויטר: "בלילה ההוא נדדה שנת המלך".
הפרשה עוסקת בחשד ליחסי שוחד בין סביבתו של נתניהו לבין בכירי חברת "בזק" ופורטל "וואלה", ובאפשרות שבין השאר ניתן סיקור מפרגן לראש הממשלה ומשפחתו תמורת קידום אינטרסים כלכליים של החברות בשווי מאות מיליוני שקלים.
פרשת בזק החלה כחקירה של רשות ניירות ערך - וזו הסתיימה בהמלצה להעמיד לדין את בכירי החברה, בהם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', המנכ"לית סטלה הנדלר, ובכירים בחברה הבת yes. לפי הסיכום שהועבר לפרקליטות, אלוביץ' נהנה כספית מעסקאות שאושרו באופן שמעלה חשד למרמה, ומנכ"ל משרד התקשורת פילבר פעל לטובת בזק תוך הסתרה מגורמי מקצוע, ואף הדליף לחברה מסמכים מסווגים כדי שייתנו הערות ויתאימו אותם לצורכיהם. תמיהות בנושא מעורבות פילבר לטובת בזק עלו גם בדו"ח מבקר המדינה מחודש יולי. פילבר מושעה מתפקידו, מאז שנחקר באזהרה בתחילת חקירת הרשות לניירות ערך.
השבוע פורסם ב-ynet כי במשך חודשים ביקשה המשטרה לקבל לידי את ממצאי החקירה של רשות ניירות ערך, אלא ששם סירבו בתוקף להעביר עד אשר יסיימו את ענייניהם הכלכליים עם החשודים. רק לאחר עזיבתו של ראש הרשות הקודמת חלה התקדמות בעניין ובאחרונה הועברו החומרים. אבל עוד קודם לכן, כך מתברר, המשיכה המשטרה לעבוד בשקט מהצד על הדמויות הבולטות בפרשה כמו אלוביץ', פילבר, הנדלר ויועץ התקשורת של נתניהו לשעבר, ניר חפץ.
ביום ראשון נעצרו אלוביץ', חפץ ופילבר. בנוסף נעצרו אור ואיריס אלוביץ' - בנו ואשתו של בעל השליטה בחברה - וכן הנדלר. הם חשודים במתן ובקבלת שוחד במסגרת מהלכים שמהם נהנתה חברת בזק ותמורת סיקור מפרגן באתר "וואלה" שבבעלותה. גם נתניהו צפוי להיחקר בהמשך, ורעייתו שרה אמורה אף היא למסור עדות לנוכח יחסיה עם איריס אלוביץ'.
בידי חוקרי המשטרה הודעות סלולריות, מיילים וגם הקלטות של חלק מהמעורבים בפרשה - שנעצרו ביום ראשון ומעצרם הוארך בבית משפט השלום בתל אביב בארבעה עד חמישה ימים. לפי הערכות של גורמים המעורים בחקירה, המשטרה ורשות ניירות ערך מחזיקים גם ב"עדות זהב" משמעותית של אחד המעורבים. זאת כנראה הסיבה לכך שרוב סנגורי החשודים העדיפו שלא להתנגד לבקשת הארכות המעצר - והסכימו לחמישה ימים.
ביולי 2017 פורסם דו"ח מבקר המדינה בנושא התנהלות משרד התקשורת בשליטת נתניהו למען בזק. בהקשר לפילבר התייחס המבקר יוסף שפירא ל"פגמים יסודיים בהליך קבלת ההחלטות" של משרד התקשורת והמנכ"ל פילבר, שמינה נתניהו, בנוגע להקלות שניתנו לחברת בזק בהקשר למיזוג עם yes.
המבקר קבע כי משרד התקשורת מיישם באופן איטי וחלקי את רפורמת השוק הסיטונאי. חברות התקשורת עדיין לא יכולות לספק שירותי ספק+תשתית אינטרנט באופן חלק, ולא יכולות לספק שירותי טלפוניה קווית שאינם על גבי האינטרנט.
אתמול נחשף תיק חקירה חדשה, תיק 1270, ובו ניר חפץ והיועץ האסטרטגי אלי קמיר חשודים שהציעו לשופטת בדימוס הילה גרסטל קידום לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה בתמורה לסגירת תיק שרה נתניהו (פרשת המעונות). אמש מסרה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, עדות פתוחה לחוקרי המשטרה בפרשה, לאחר שנודע כי השופטת גרסטל, חברתה של חיות, עדכנה אותה בפרשה עוד כשחיות הייתה שופטת בבית המשפט העליון.
מהפרקליטות נמסר כל חקירת התיק כי "מדובר בפרשה חמורה ביותר ובניסיון להשתלט על התביעה הכללית". עוד נמסר כי יש לחקור את הדברים ולהגיע בהקדם לאמת".