אונ' בן-גוריון: סטודנטים מאיראן לומדים אצלנו קבלה
אלפי סטודנטים מ-121 מדינות, בהן סוריה, איראן, סעודיה וטורקיה, לומדים בקורס הדיגיטלי "מבוא לקבלה". הקורס החינמי נמשך שישה שבועות
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הודיעה היום (ד') כי אלפי סטודנטים מ-121 מדינות שונות ברחבי העולם לומדים בקורס הדיגיטלי "מבוא לקבלה" מטעם האוניברסיטה, שעלה לאחרונה לאוויר בפלטפורמה של edX.org. פלטפורמה זו פותחה באוניברסיטאות הרווארד ו-MIT ומאפשרת למידה חופשית בכל ארצות העולם באופן מקוון.
באוניברסיטת בן-גוריון אמרו כי חלק מהסטודנטים שלומדים בקרוס באים מאיראן, סוריה, אינדונזיה, סעודיה, ארצות הברית, טורקיה, ברזיל, יפן ועוד. באוניברסיטה הוסיפו כי הרקע האתני והדתי המגוון של סטודנטים מייצר דיונים מרתקים באתר הקורס, כאלה המתאפשרים רק בזכות הפלטפורמה הדיגיטלית.
הקורס החינמי נמשך כשישה שבועות ופותח על ידי פרופ' בועז הוס וד"ר יועד קדרי, מהמחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בהובלת פרופ' רמי ריינר. הקורס מורכב מיחידות הרצאות וידאו קצרות של פרופ' הוס בשפה האנגלית עם תרגום לעברית. במסגרת ההרצאות, נלמדים הרעיונות והפרקטיקות הקבליות בהקשרן ההיסטורי מימי-הביניים ועד ימינו. הקורס צולם ונערך באולפני האקדמיה המקוונת, כאשר ד"ר קדרי שימש כבמאי, מפיק ועורך ראשי של הפרויקט.
קורס זה פותח בזכות מימון של המיזם 'ישראל דיגיטלית', המועצה להשכלה גבוהה ואוניברסיטת בן-גוריון כחלק מפרויקט שנועד להציג את הבשורה של האקדמיה הישראלית לעולם וכן להנגיש ידע אקדמי בחינם לכל דורש.
ארכיון
צילום: Getty Images Image bank
מומלצים