הוארך מעצרו של מנכ"ל שיכון ובינוי לשעבר
בית משפט האריך עד יום שלישי את מעצרו של עופר קוטלר החשוד בפרשת השחיתות שבמסגרתה שיחדה החברה לכאורה עובדי ציבור באפריקה - ובתמורה זכתה במיזמי ענק
הארכות מעצר בפרשת שיכון ובינוי: מעצרו של מנכ"ל שיכון ובינוי לשעבר, עופר קוטלר, הוארך עד יום שלישי. קוטלר חשוד בפרשת השחיתות שבמסגרתה שילמה החברה לכאורה לפקידי ממשל באפריקה - ובתמורה זכתה במיזמי ענק. לאחר ימי המעצר, ישוחרר קוטלר למעצר בית ויפקיד ערבות של חצי מיליון שקל. נאסר עליו ליצור קשר עם המעורבים האחרים בפרשה וגם יציאתו מהארץ נאסרה.
עם תחילת הדיון שהתקיים בצהריים (יום ה') בבית משפט השלום בראשון לציון אמר החוקר: "יש הסכמה עם קוטלר. מדובר בחקירה שעברה שלשום לגלויה וחלו בה התפתחויות משמעותיות ודרמטיות שיש בהן לבסס את החשדות נגד החשודים".
נציג המשטרה אמר כי בכירי שיכון ובינוי חשודים ששיחדו פקדי ממשל ברחבי העולם לאורך שנים רבות בעשרות מיליוני דולרים ובכך שמעלו בכספים ממוסדות המשויכים לאו"ם. לדבריו, "ככל החשדות המיוחסים לחברה ולקברניטיה יתבררו כנכונים - קשה להעריך את הנזקים התדמיתיים והאחרים למדינת ישראל בפרשייה זו".
המנכ"ל לשעבר ובכיר נוסף הם החשודים המרכזיים, "שהיו מודעים היטב למעשים הפליליים ואף הכשירו אותם - כל אחד בגזרתו", כך לפי המשטרה, "על סמך הדו"חות הסודיים, התשתית עברה את משוכת החשד הסביר ואף מעבר לכך", אמר נציג המשטרה. הבכיר הנוסף, ששמו נאסר לפרסום, יישאר במעצר עד יום ראשון.
פרקליטיו של קוטלר, עורכי הדין צבי אגמון, גיורא אדרת, טל שפירא ואריאל כפרי מסרו בתגובה כי מרשם דוחה בתוקף את החשד המיוחס לו. "מר קוטלר לא היה נושא משרה בחברות הרלוונטיות, אין לו כל קשר לפרשה הנחקרת ויש להביע צער על שרבוב שמו לפרשה. אנו סמוכים ובטוחים כי לאחר שיבדקו הדברים יתברר כי מר קוטלר חף מכל אשמה ויש לסגור את התיק נגדו".
הבוקר: עוד ארבעה חשודים נעצרו
המשטרה עצרה הבוקר ארבעה חשודים נוספים בחקירת פרשת השוחד בחברת הבנייה, שנחשפה מוקדם יותר השבוע. עם החשודים נמנים אנשים בכירים מאוד בחברה כיום ובעבר.
ביום שלישי עוכבו לחקירה ארבעה בכירים בחברת בת של שיכון ובינוי, שמשרדיה ממוקמים בשווייץ. הם חשודים שנתנו שוחד לעובדי ציבור באפריקה כדי להוציא לפועל מיזמי ענק בהיקף של מאות מיליוני דולרים.
החקירה מתנהלת ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 בשיתוף עם גורמי אכיפה בינלאומיים ובליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה.
מהחברה נמסר כי "שיכון ובינוי משתפת פעולה באופן מלא עם החקירה ומקווה שזו תסתיים בהקדם ובאופן חיובי, שכן לחברה יש אפס סובלנות לכל התנהלות בלתי תקינה". בשיכון ובינוי אמרו שהחברה הזרה פנתה ביוזמתה לרשויות האכיפה באירופה, "ונקטה בהליכי בדיקה פנימיים כדי לבדוק את עצמה, ולברר חלילה אם נפל רבב בהתנהלותה".