שתף קטע נבחר

דו"ח אמריקני: ה-BPA במוצרי פלסטיק - לא מסוכן לאדם

מינהל המזון והתרופות האמריקני קובע, בהתבסס על ניסויים בבעלי חיים, כי בניגוד לחשש שהובע בעבר, רמתו של החומר BPA במוצרי פלסטיק וקופסאות שימורים לא מהווה סיכון לבני אדם

אם חששתם מהמרכיב המסוכן לכאורה בפלסטיק וקופסאות שימורים תוכלו להירגע מעט: דו"ח אמריקני חדש קובע כי רמת המרכיב BPA במוצרים השונים נמוכה מכדי להזיק, זאת על בסיס ניסויים בבעלי חיים.

 

החומר BPA, נחשב בעבר לחומר רעיל בעבר שחשיפה אליו נקשרה במחקרים בעבר לסיכון מוגבר לפגיעה בפוריות, פגיעות במערכת העצבים, במערכת ההורמונלית ואף חשש מגידולים.

 

בקבוקים לתינוק. לא מסוכנים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בקבוקים לתינוק. לא מסוכנים(צילום: shutterstock)

 

מינהל המזון והתרופות האמריקני כבר אסר בעבר שימוש ב-BPA בבקבוקי תינוקות. באיחוד האירופי החליטו לאסור את השימוש בחומר הזה החל משנת 2020. משרד הבריאות הישראלי הוציא בשנת 2014 נייר עמדה שקובע כי חשיפת תינוקות לביספנול A נמוכה מהצריכה היומית המותרת, אולם המליץ להחליף בקבוקים ישנים מפלסטיק בחדשים, בשל החשש כי מהבקבוקים הבלויים משתחררות אל מזון התינוקות כמויות קטנות מאוד של חומרים רעילים ובהם הביספנול.

 

השפעה מינימלית

הדו"ח החדש שפורסם בסוף השבוע על ידי התוכנית האמריקנית לטוקסיקולוגיה, תוצג בחודש אפריל בהרחבה. על פי תקציר של הדו"ח, נקבע כי על סמך ניסויים בחולדות, רמת המרכיב ביספנול A במוצרי פלסטיק וקופסאות שימורים אינו צפוי ככל הנראה לגרום לנזקים בבני אדם.

 

במחקר נחשפו קבוצות חולדות לרמות נמוכות של BPA, שוות ערך לרמות הנמצאות במוצרים שבשימוש נרחב בתעשייה ובמוצרים שונים. החוקרים מצאו השפעה מינימלית על החולדות, כשכמה חולדות נקבות סבלו מחשד לגידול בעטינים. עם זאת, לא ברור עדיין האם הממצאים מהווים סיבה לדאגה בבני אדם.

 

ד"ר סטפן אוסטרוף ממינהל המזון והתרופות האמריקני, אמר כי "ככלל המחקר מראה השפעה מינימלית על חולדות שנחשפו ל-BPA ברמה הנמצאת במוצרים השונים. ה-BPA המאושר לשימוש על ידנו, בטוח לצרכנים".

 

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מוצרים המכילים ביספנול
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים