עיראק: 16 נשים טורקיות נידונו למוות בגין חברות בדאעש
אחרי שהמדינה הערבית הכריזה ניצחון על ארגון הטרור הסוני, היא ממצה את הדין עם מאות מחבריו שנעצרו, בהם מאות נשים זרות
בית משפט בעיראק גזר עונש מוות בתלייה על 15 נשים טורקיות אחרי שהרשיע אותן בהשתייכות לארגון הטרור הסוני "המדינה האיסלאמית" (דאעש). כך מסר היום (יום א') גורם במערכת המשפט העיראקית. אישה נוספת שהואשמה בחברות בדאעש נידונה למאסר עולם, אמר הגורם, והוסיף שכל הנשים הודו באישומים שיוחסו להן.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
עיראק עצרה לפחות 560 נשים, כמו גם 600 ילדים, שזוהו כג'יהאדיסטים או קרובי משפחה של לוחמי דאעש, ולא בזבזה זמן ומיהרה לפתוח נגדם בהליכים משפטיים.
בחודש ינואר גזר בית משפט בעיראק עונש מוות על אישה גרמנייה באשמה שסיפקה סיוע לוגיסטי לדאעש, ומוקדם יותר החודש נידונה גם אישה טורקית למוות.
ארגוני זכויות אדם: הפסיקות אינן הוגנות
ארגוני זכויות אדם בעולם גינו את פסיקות בתי המשפט בעיראק וטענו שהן "אינן הוגנות".השבוע גזר בית משפט בבגדד שבעה חודשי מאסר על אישה צרפתייה, מלינה בוגדיר, בגין כניסה לא חוקית לעיראק, אבל הורה על שחרורה משום שעד תום משפטה כבר הספיקה לרצות את זמן המאסר שנגזר עליה.
השלטון בבגדד הכריז בחודש דצמבר ניצחון על ארגון הטרור דאעש לאחר שסילק את הג'יהאדיסטים מכל המרכזים האורבניים שבהם החזיק בצפון ובמערב המדינה הערבית מאז 2014. לפי מומחים, כ-20 אלף בני אדם מוחזקים בבתי הסוהר בעיראק בגין חברות לכאורה בדאעש. במקביל, הרשויות בכורדיסטן העיראקית מסרו בתחילת פברואר שהן עצרו כ-4,000 חשודים בחברות בדאעש, בהם לוחמים של הארגון.
החוק נגד טרור בעיראק מסמיך את בתי המשפט להרשיע אנשים שעל פי החשד סייעו לדאעש, גם אם הם אינם נאשמים בביצוע פיגועים או מתקפות טרור בעצמם. החוק גם מאפשר לבתי המשפט לגזור עונש מוות על כל אדם - כולל אנשים שלא השתתפו בפעילויות לחימה - שנמצאו אשמים בהשתייכות לדאעש.
בית המשפט הפלילי המרכזי מסר שהעונשים נגזרו "אחרי שהוכח שהן השתייכו לארגון הטרור דאעש ואחרי שהן הודו שנישאו לגורמים בדאעש או סיפקו לחברי הארגון סיוע לוגיסטי או עזרו להם לבצע פיגועי טרור". השופט עבד אל-סאטר אל-בירקדאר, דובר במערכת המשפט העיראקית, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס שכל הנשים שהורשעו יכולות לערער על העונשים שנגזרו עליהן.
אלפי אזרחים זרים נלחמו בשם דאעש בעיראק ובסוריה מאז 2014 לפחות. נשים זרות רבות הגיעו - או הובאו - למדינות אלה כדי להצטרף ללוחמי ארגון הטרור הסוני. בסוף השבוע האחרון העבירה עיראק לידי רוסיה ארבע נשים ו-27 ילדים שחשודים בקשרים לדאעש.