שתף קטע נבחר

 

מסרונים בין החוקר לשופטת בתיק בזק: "איאלץ להיראות מופתעת"; השופטת לא תדון יותר בתיק 4000

ערוץ 10 חשף חילופי הודעות בוואטסאפ בין השופטת רונית פוזננסקי-כץ לנציג הרשות לניירות ערך, עו"ד ערן שחם-שביט, לקראת הדיון בהארכת מעצרם של בכירי בזק מחר. בעקבות הפרסום, יגישו שרת המשפטים ונשיאת בית המשפט העליון תלונה נגד השופטת. השופטת לא תדון יותר בתיק 4000, אלא שופט שכבר שחרר עצורים בתיק המקביל

 

ההודעה שנחשפה בערוץ 10 ()
ההודעה שנחשפה בערוץ 10
 

 

חילופי ההודעות בין השופטת לאיש שאמור לבקש להאריך את המעצר לחשודים בפרשת בזק: ערוץ 10 חשף הערב (יום א') חילופי הודעות בוואטסאפ בין שופטת המעצרים רונית פוזננסקי-כץ מבית משפט השלום בתל אביב לנציג הרשות לניירות ערך, עו"ד ערן שחם-שביט - לקראת הדיונים מחר בהארכת מעצרם של מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, אור אלוביץ' ועמיקם שורר. בעקבות הפרסום שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות יגישו תלונה לנציב תלונות השופטים נגד השופטת. השתיים בודקות גם אם להשעות את השופטת. במקביל, נשיא בית המשפט השלום בתל אביב הורה להחליף את השופטת בדיונים בתיק 4000, ולפיכך היא לא תשב מחר בדיון. לאחר מכן הודיעה השופטת כי היא ביקשה להשתחרר מניהול הדיונים בתיק 4000.

 

עו"ד שחם-שביט כתב לשופטת: "לפחות הבשורות הנחמדות שאור ועמיקם ישוחרר מחר בתנאים". בהודעה נוספת הוא כתב, "תראי מופתעת". השופטת פוזננסקי-כץ השיבה: אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת". עו"ד שחם-שביט הוסיף בהתייחסו להנדלר ולאיריס אלוביץ': "סטלה ואיריס נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו שלושה. את בהחלט, אבל בהחלט יכולה לתת יומיים...". השופטת השיבה: "אתה ממשיך לגלות לי הכל ואני אאלץ להיראות ממש ממש מופתעת". בהמשך היא כתבה: "אולי המתווה שחשבנו עליו אינו כה רחוק מהמציאות".

 

בהודעה נוספת, כפי שחשף כתב ערוץ 10 דורון הרמן, כתב עו"ד שחם-שביט: "זה עלה לי בדם, כמעט הרביצו לי או עצרו אותי בלהב". 

השופטת רונית פוזננסקי כץ (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
השופטת רונית פוזננסקי כץ(צילום: יריב כץ)

 

אלי קמיר, הערב בבית המשפט    (צילום: ליהי קרויפניק)

אלי קמיר, הערב בבית המשפט    (צילום: ליהי קרויפניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
השופטת פוזננסקי-כץ הודיעה לנשיא בית המשפט השלום בתל אביב, השופט אביחי דורון, כי היא מבקשת להשתחרר מניהול התיקים הנוגעים לפרשה המכונה תיק 4000. הנשיא דורון הורה כי הדיונים בכל התיקים הקשורים בפרשה יישמעו בפני השופט עלאא מסארווה. כמו כן הודיע הנשיא דורון לנשיאת בית המשפט העליון כי עד לסיום הליך הבירור בפני נציב התלונות על שופטים לא יתקיימו ולא ישמעו דיונים בפני השופטת המצויה בשלב זה בחופשה.

 

אבל, כך נראה, זה לא יהיה הצעד האחרון נגד השופטת. בעקבות פרסום המסרונים, שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת העליון אסתר חיות שוחחו על המקרה. השתיים החליטו לפנות ביחד לנציב התלונות על השופטים בבקשה שיברר את המקרה, ויפעלו בהתאם לתוצאות הבירור. יצויין כי השרה שקד הדגישה בראיונות הבוקר שעל השופטים לבדוק טוב כל תיק להארכת מעצר ולא לפעול עם יד קלה על ההדק.

 

יו״ר רשות ניירות ערך, ענת גואטה, אמרה: "על פניו נראה כי מדובר באירוע חריג ולא תקין, והרשות תערוך בירור דחוף בנושא. חוקרי רשות ניירות ערך פועלים יומם וליל בהגנה על ציבור המשקיעים ובשמירה על טוהר המידות, במקרה זה ובאין ספור מקרים אחרים, והם זוכים לגיבוי מלא. כאמור, המקרה יבדק ביסודיות והרשות תעדכן בשקיפות".

 

ערן שחם-שביט (במרכז) (צילום: אלי סניור) (צילום: אלי סניור)
ערן שחם-שביט (במרכז)(צילום: אלי סניור)

 

גם נגד שחם-שביט ינקטו הליכים. היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה הורו הערב, לאחר התייעצות, ובתיאום עם ראש הרשות לניירות ערך, על פתיחת חקירה משמעתית בעניין התנהגותו של החוקר. החקירה תנוהל על-ידי אגף החקירות של נציבות שירות המדינה. היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה סיכמו עם יו"ר הרשות לני"ע כי עובד זה לא יטפל עוד בפרשה 4000.

 

שחם-שביט הודיע הערב ליו"ר הרשות לני"ע כי הוא יוצא לחופשה באופן מיידי עד לסיום הבירור בעניינו. מהרשות נמסר כי את החקירה יוביל עורך דין אחר ממחלקת חקירות. עוד נמסר כי דיוני המעצר של החשודים בפרשה 4000 יועברו לדיון בפני שופט אחר, אשר יבחן את מכלול הראיות שנאספו בחקירה.

 

הערב: השופטת האריכה את מעצרו של אלי קמיר

עוד לפני הפרסום האריכה השופטת פוזננסקי כץ בחמישה ימים את מעצרו של אלי קמיר, יועץ התקשורת שחשוד לטענת המשטרה ורשות ניירות ערך בתיווך לשוחד, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים בתאגיד בתיק 4000. השופטת ציינה בהחלטתה בנוגע לקמיר כי "מעורבותו בפרשה משמעותית".

 

עו"ד שרון קליימן, פרקליטתו של קמיר, אמרה כי "כל מטרת החקירה הייתה להפעיל לחץ כבד על מרשי כדי שישנה את הגרסה שמסר בפרשה 1270". (החשד להצעת השוחד לשופטת הילה גרסטל). השופטת רונית פוזננסקי-כץ ציינה במהלך הדיון כי "בדו"ח שהוצג לי מדברים על ראיות בתיק 4000 והן אינן קשורות לתיק 1270 (שנחקר אף הוא על ידי היחידה למאבק בפשיעה כלכלית. א"ס). הסיבה שהוא נעצר עכשיו נעוצה בהתפתחויות שקרו לאחרונה".

 

השופטת פוזננסקי-כץ התייחסה לטענות של עו"ד קליימן ולטענות דומות שהשמיע גם יועץ התקשורת ניר חפץ, החשוד אף הוא בפרשה. לדבריה, "מוצאת אני לנכון להתייחס לטענה לאופן שבו מוחזק החשוד ופגיעה בשעות השינה. אין זו הפעם הראשונה שטענות אלו מובאות לפניי, במיוחד בפרשה זו. ערה אני לכך שהגוף החוקר המורכב מהמשטרה ורשות לניירות ערך עובד עם השב"ס. הם אמונים על הבאתו לבית המשפט. לא ייתכן ששני גופים אלו לא יפעלו בטיעון שימנע מצבים דומים לאלו שהתרחשו היום".

 

השופטת פוזננסקי-כץ סיימה ב-1999 לימודי תואר ראשון במשפטים במרכז הבינתחומי בהרצליה. היא התמחתה בבית המשפט המחוזי בתל אביב אצל השופטת סביונה רוטלוי. בשנים 2000 עד 2014 עבדה כפרקליטה בפרקליטות מחוז מרכז. בתפקידה האחרון שימשה כממונה וכיו"ר ועדת הפטור. ביוני 2014 מונתה לכהונת שופטת בתי משפט השלום במחוז תל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
השופטת רונית פוזננסקי כץ
צילום: מוטי קמחי
מומלצים