שתף קטע נבחר

 

דגל אדום של אלימות

בתום המשחק בין הפועל באר שבע לבית"ר ירושלים נרשמה עליית מדרגה מכוערת במאבקים בין הקהלים: כמה אוהדים ירושלמים פרצו לאצטדיון טוטו-טרנר, היכו אנשי תחזוקה וניסו לגנוב שלט של אוהדי באר שבע. במשטרה מתגאים בעובדה שהצליחו לעצור אותם, אבל יכול להיות שזאת רק ההתחלה

אירוע האלימות החמור שהתרחש בלילה שבין ראשון לשני, כשעה קלה לאחר ה-1:1 בין הפועל באר שבע לבית"ר ירושלים, הוא עליית מדרגה ביריבות בין קהלי הקבוצות.

 

ההיסטוריה רצופה בעימותים בין אוהדי האלופה לאלה מהבירה. תזכורת לאירועים מהשנים האחרונות בלבד: בשנת 2011 דקר אוהד באר שבע אוהדים ירושלמים במרכז המורים שבעיר לפני משחק בין הקבוצות, כדי להפריד בין הניצים נאלץ שוטר לירות ירי חי באוויר. בשנת 2016 נרגם באבנים אוטובוס אוהדי באר שבע שעשה את דרכו חזרה ממשחק חוץ באיצטדיון טדי. רק לפני מספר שבועות הופץ סרטון על ידי אוהדי בית"ר שבו הם איימו על חייו של ג'ון אוגו. בעקבות הסרטון הסגירו עצמם שני תלמידי תיכון ממיתר וטענו שמדובר במעשה קונדס.

 

שלט המריבה (מעל הכדור) (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
שלט המריבה (מעל הכדור)(צילום: ישראל יוסף)

 

בין ראשון לשני קיבלנו עוד חוליה בשרשרת תקריות האלימות בין הקהלים. לאחר שאצטדיון טוטו-טרנר כבר פונה מאוהדים, חדרו אליו מספר אוהדי בית"ר ירושלים כשבידיהם מקלות. הם הדליקו אבוקות, ניפצו בקבוקי אלכוהול בלובי היציעים ונכנסו ליציע הדרומי, בו יושבים אוהדיה השרופים של באר שבע, על מנת לקחת את הדגל המפורסם המתנוסס במעלה היציע מהיום הראשון בו משחקת הקבוצה באצטדיון ועליו הכיתוב: ULTRASOUTH BEER SHEVA.

 

שני עובדי תחזוקה באצטדיון ומאבטח ניסו למנוע מהירושלמים לבצע את זממם. הם הוכו בצורה קשה. נלקחו מהם מכשיר קשר ומכשיר טלפון סלולרי, ומכשיר שמיעה של אחד העובדים נשבר. בסופו של דבר הפורעים רק תלשו וקרעו את הדגל, אך לא הצליחו לקחת אותו. הם נמלטו לאוטובוס שחיכה להם מחוץ לאצטדיון והסיע אותם מחוץ לעיר.

 

מכשיר הקשר שנחטף לאחד מעובדי האצטדיון ונמצא מאוחר יותר (צילום: פרטי)
מכשיר הקשר שנחטף לאחד מעובדי האצטדיון ונמצא מאוחר יותר(צילום: פרטי)

 

השלט הקרוע (צילום: פרטי)
השלט הקרוע(צילום: פרטי)

 

אוהדי בית"ר. התפרעו (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אוהדי בית"ר. התפרעו(צילום: ראובן שוורץ)

 

משטרת מרחב הנגב עצרה את האוטובוס בצומת אשל הנשיא ומשם עברו יושביו לחקירה בתחנת משטרת רהט, בסיומה נעצרו ארבעה אוהדים, שניים מהם קטינים. אתמול בית משפט השלום בבאר שבע האריך את מעצרם ב-48 שעות. האירוע כולו מתועד במצלמות האבטחה באצטדיון, אך הארבעה לא הודו במעשים המיוחסים להם.

 

בסצינת ארגוני אוהדים בארץ ובעולם, ה"אולטראס", גניבת דגל של ארגון יריב הוא אקט משפיל במיוחד. אוהדי באר שבע לא יכולים להיתמם שכן רק בעונה שעברה הם גנבו באנר של ארגון אוהדי מכבי תל אביב והצטלמו עמו בגאווה לאחר משחק בין הקבוצות בטרנר. האדומים אף חיברו שיר מיוחד על "ההישג". הפעם הדגל אמנם הוסר ונקרע, אך לא נלקח בזכות המאבק של אחד מעובדי האצטדיון שספג מכות והפך לגיבור היום של ה"אולטראסאות".

 

אוהדי באר שבע והבאנר הצהוב (צילום מסך)
אוהדי באר שבע והבאנר הצהוב(צילום מסך)

 

"מבחינתי, לראות את הסרטון שהופץ בו רואים את הדגל שלנו נהרס זה שווה ערך להפסד בבית", אמר אוהד ותיק של הקבוצה שלא שייך לארגון האוהדים. האוהד הביע טענות כלפי המשטרה: "איך יכול להיות ששעה אחרי המשחק מסתובבים באצטדיון אוהדים של בית"ר ירושלים? איך יכול להיות שהאוטובוס מחכה להם? כשאנחנו מגיעים לטדי מייבשים אותנו אחרי המשחק עד שהאוהדים שלהם יתפזרו ואז מלווים אותנו בצורה מסודרת עד היציאה מהעיר. למה משטרת באר שבע לא עשתה אותו דבר?".

 

מבחינת משטרת מרחב הנגב, האירוע, שהסתיים במעצרם של ארבעה חשודים במעורבות באירוע דקות ספורות לאחר התרחשותו, הוא הצלחה מבצעית. רפ"ק זיוון פריידין, דובר מרחב הנגב במשטרה, מסביר: "האוטובוס של האוהדים הירושלמים כבר יצא מהעיר, אך לאחר מכן חזר לאצטדיון ואז קרה האירוע. בזכות העובדה שנותרו שוטרים במעגלי האבטחה הרחוקים, האוטובוס אותר ונעצר ממש לאחר האירוע והחשודים המעורבים אותרו, הובאו לחקירה ונעצרו. אנחנו לא מאבטחים את האצטדיון אחרי שהאירוע הסתיים והתפנו כל האוהדים. נסיבות האירוע, כמו גם השאלה מדוע חזר האוטובוס לאצטדיון לאחר שכבר יצא מהעיר, נחקרות. הנהג לא קשור למקרה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
אוהדי בית"ר
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים