שתף קטע נבחר

"הגיע עם שבץ מוחי - בחדר מיון חשבו שהוא שיכור"

גבר בן 49 הגיש תביעת רשלנות רפואית נגד ביה"ח מאיר. על פי כתב התביעה, הגבר הגיע למיון עם סימנים מובהקים של אירוע מוחי אך אנשי הצוות הרפואי "תייגו אותו כשיכור" מאחר ששתה 3 כוסיות באותו ערב - ולא העניקו לו טיפול הולם שהיה יכול למנוע את ההידרדרות. כיום סובל התובע מאחוזי נכות גבוהים ולא יכול לעבוד

בחודש יולי האחרון, נפגש גבר בן 49 תושב השרון לבילוי עם חבריו בביתו של אחד מהם. במהלך הערב חש ברע, הקיא, סבל מבריחת שתן והתעלף. חבריו המודאגים הזמינו לו אמבולנס לבית החולים מאיר בכפר סבא.

 

בדו"ח של מגן דוד אדום שפינה אותו לבית החולים נכתב: "חבריו של החולה העידו שהוא שתה שלוש כוסיות של וודקה לפני כשעה ולאחר מכן החל להרגיש רע, הקיא ושלשל, הזיע המון ולא הגיב לפניות שלהם".

 

לפנות בוקר הגיע האמבולנס לחדר המיון ולאחר כ-20 דקות בוצעו בדיקות מעבדה. בין הבדיקות שנערכו התבצעה בדיקת אלכוהול ובסיומה התגלו ערכים תקינים ונכתב "רמות אלכוהול לא גבוהות".

 

פגיעה מוטורית, קוגניטיבית ומוחית. בעקבות האירוע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פגיעה מוטורית, קוגניטיבית ומוחית. בעקבות האירוע(צילום: shutterstock)
 

לטענת התובע הוא קיבל טיפול בנוזלים אך נזנח במיטת המיון למשך כחמש שעות על בסיס ההנחה שהוא סובל משכרות. חברו שליווה אותו ושהה לצידו כל אותו הזמן טוען שהחולה היה במצב מבולבל, וכשניסה לתקשר פיו היה עקום ומשוך הצידה.

 

פעמיים לאורך הלילה ברח לו שתן על הרצפה וכשהפנה את תשומת לב הרופאה לכך, היא פטרה אותו בטענה שאלו תסמינים של שתיית אלכוהול.

 

חברו של החולה תיעד את מצבו, בו ניתן לראות שפניו של המטופל התעקמו, הוא לוקה בשיתוק של חצי מהפנים ומבולבל מאוד – תסמינים המעידים על אירוע מוחי. אלא שלטענתו הצוות הרפואי הגדיר אותו כ"שתוי" וזנח את הטיפול בו עד להתפוגגות כביכול של האלכוהול מגופו.

 

קראו גם:

למיון תוך 3 שעות: איך מזהים שבץ מוחי – ומה עושים

"אם זה היה קורה לי בבית, אולי לא הייתי כאן היום"

המספרים האמיתיים נחשפים: כמה ישראלים לוקים בשבץ מדי שנה

 

לאחר חמש שעות בדקה אחת הרופאות בחדר המיון את החולה כשהוא במצב רדום והחליטה לשחרר אותו הביתה ללא בדיקה נוירולוגית או בדיקת הדמיה של המוח. חברו של התובע ליווה אותו לביתו באמצעות כסא גלגלים.

 

ארבע שעות מאוחר יותר, בזמן שהה בביתו, חש התובע ברע, ולאחר שבנו התקשר למוקד של קופת החולים הוזעק עבורו אמבולנס. על פי כתב התביעה, צוות האמבולנס, שלא כלל רופא, לא התקשה לזהות שמדובר באירוע מוחי.

 

כשלו לראות את סימני השבץ? מאיר (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
כשלו לראות את סימני השבץ? מאיר(צילום: עידו ארז)
 

על פי כתב התביעה, כשעה וחצי לאחר הגעתו למיון נבדק התובע על ידי רופא. ארבע שעות לאחר מכן הוא נשלח לבדיקת סי-טי ראש שמצאה "אוטם חריף". על פי כתב התביעה לא ניתן היה לטפל בחולה בשל העובדה שחלף זמן רב מאז האירוע המוחי עד שאובחן.

 

בכתב התביעה גם מפורטת טענת המשפחה על פיה איש צוות בכיר בבית החולים פנה לבני משפחתו של החולה וביקש מהם סליחה בשל האבחון המאוחר.

 

התובע סובל מחולשה בפלג גוף שמאל ושיתוק ביד שמאל. הוא אושפז למשך שבועיים ולאחר שחרורו מבית החולים עבר לשיקום בבית לוינשטיין. בחלוף שנה ממועד האירוע הוא סובל מפגיעה קוגניטיבית, מוטורית ומוחית. אינו יכול לעבוד ולנהוג ונקבעה לו קצבת נכות בשיעור של 112%.

 

"עצוב שהצוות לא הסתכל למטופל בעיניים"

לאחרונה הגיש הגבר תביעה לבית המשפט המחוזי בלוד נגד בית החולים מאיר באמצעות עורכת הדין שירה פרידן בטענה לרשלנות רפואית. "מדובר באחד ממקרי הרשלנות החמורים בחדר מיון בהם נתקלנו במהלך עשרות שנות ייצוג נפגעי רשלנות רפואית", אומרת עורכת הדין, ממשרד כספי סרור ושות'.

 

"נכותו הקשה של התובע הייתה נמנעת לו השכיל צוות חדר המיון להעניק לו התייחסות אלמנטרית ומתחייבת – מבט, ניסיון שיחה ובדיקה בסיסית. כל הסימנים המובהקים להתרחשות אירוע מוחי, התקיימו אצל התובע. למרות זאת התעלם צוות חדר המיון מן התסמינים ותייג את התובע כשיכור. במקרה מכמיר לב זה יש כדי להעיד על חשיבותו של מבט העיניים - התעכבות המטפל בעיניו על המטופל. מצער וכואב שהתובע לא זכה לכך במקרה זה".

 

מבית החולים מאיר נמסר: "כתב התביעה התקבל בבית החולים והמענה יינתן במהלך ההליך המשפטי כפי שמקובל".

 

שלא תפספסו: כך נראים הסימנים לשבץ

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אוטם חריף שלא טופל בזמן". שבץ
צילום: shutterstock
"מקרה מכמיר לב". עו"ד שירה פרידן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים