שתף קטע נבחר

 

הסטודנטים מבקשי המקלט מתחננים: "תנו לנו הגנה"

גוף המייצג כמה עשרות מבקשי מקלט הלומדים בארץ פנה להתאחדות הסטודנטים: "תדרשו מהמדינה לא לגרש אותנו". אחד מהם סיפר: "אני בתקופת מבחנים לחוצה תחת סכנת גירוש". התאחדות הסטודנטים נענתה

 

טאג' הארון. תקופת מבחנים תחת סכנת הגירוש ()
טאג' הארון. תקופת מבחנים תחת סכנת הגירוש
איגוד הסטודנטים האפריקנים בישראל פנה לאחרונה להתאחדות הסטודנטים וביקש את התערבותה נגד הגירוש של מבקשי המקלט בארץ. "חשוב לנו שתתמכו בנו ותדרשו מהמדינה שלא לגרש את מבקשי המקלט. תנו לנו הגנה זמנית, לפחות עד שנסיים את התואר", כתבו הסטודנטים.

 

יו"ר ההתאחדות רם שפע אמר בתגובה: "אני קורא למדינה לאפשר לסטודנטים האפריקנים להמשיך ולסיים את הלימודים כסדרם. נעשה הכול כדי למנוע גירוש של סטודנטים הלומדים בישראל ומועמדים לגירוש. למדינה יש חובה מוסרית לבדוק היטב מה המעמד האמיתי של כל מבקשי המקלט, לאפשר לכל מי שיוגדר כפליט הגנה בישראל. לצד זאת, יש לפתור את המצוקה של תושבי דרום תל אביב ומוקדים נוספים, שבהם המדינה בוחרת לשכן - שלא נאמר להשליך - את המסות האדירות של השוהים הבלתי חוקיים בישראל".

 

מבין כ-37 אלף מבקשי מקלט ומהגרי עבודה אפריקנים, כמה עשרות לומדים במוסדות אקדמיים בארץ, בהם המרכז הבינתחומי, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, מכללת רמת גן ועוד. בין השאר הם לומדים לתארים בממשל ומדעי המדינה, מנהל עסקים וגם משפטים.

 

"רוב הסטודנטים שלנו עומדים בפני גירוש לרואנדה או אוגנדה לפי הקריטריונים של התוכנית הממשלתית הנוכחית", כתבו נציגיהם. "אנחנו עושים כל שביכולתנו על מנת להגן על הסטודנטים שלנו ולתת להם הזדמנות להגשים את חלומם האקדמי, אבל אלו זמנים קשים ומלחיצים מאוד".

באריק סאלה. "אנחנו כמו סטודנטים ישראלים" ()
באריק סאלה. "אנחנו כמו סטודנטים ישראלים"

 

ההפגנה נגד גירוש מבקשי מקלט במוצ"ש    (צילום: אלי סגל)

ההפגנה נגד גירוש מבקשי מקלט במוצ"ש    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


יו"ר התאחדות הסטודנטים, רם שפע. "לדאוג גם לדרום ת"א" (צילום: עמית פרץ ושי דולב) (צילום: עמית פרץ ושי דולב)
יו"ר התאחדות הסטודנטים, רם שפע. "לדאוג גם לדרום ת"א"(צילום: עמית פרץ ושי דולב)
 

באריק סאלה, סטודנט בשנה השנייה לתואר ראשון בממשל במרכז הבינתחומי, הגיע לישראל לפני עשר שנים מדארפור. "הסיבה שהלכתי ללמוד ממשל היא כי רציתי לעשות שינוי", הוא אומר היום (ג'). "רציתי לפעול למען ערכים כמו דמוקרטיה, כדי שהדור הבא לא ייאלץ לעבור את מה שאנחנו עברנו".

 

גם סאלה, המצוי בימים אלה בתקופת מבחנים, עלול להיות מגורש לפני שיסיים את התואר. "מאוד קשה לעבור את התקופה הזו, שגם כך יש בה לחץ, אבל בוודאי כשאני נמצא בסכנת גירוש", הוא מוסיף. "בעוד חודש וחצי יקרה אחד משני דברים: או שאצליח לחדש את הוויזה או שיגרשו אותי, ואז כל השנתיים באקדמיה ירדו לטמיון".

 

גם יו"ר איגוד הסטודנטים האפריקנים, טאג' הארון, הגיע לישראל לפני עשר שנים מדארפור. הוא סיים את התואר השני שלו במדעי המדינה לפני יותר משנה באוניברסיטת תל אביב. "רוב הסטודנטים האפריקנים הגיעו לפה כמבקשי מקלט", הוא אומר. "אנחנו כמו סטודנטים ישראלים, ורצינו להגיד להם את זה, ולבקש את התמיכה שלהם. נפגשנו עם נציגי התאחדות הסטודנטים לפני כשבוע וגילינו שחלקם לא היו מודעים לכך שיש סטודנטים אפריקנים בישראל ושמותר לנו בכלל ללמוד".

 

לרוב מבקשי המקלט הלומדים במוסדות האקדמיים בארץ יש אמנם ויזה, אולם היא בדרך כלל מעניקה אישור שהייה בישראל ללא יותר מחודשיים. הם חוששים שהוויזה לא תחודש והם יגורשו. "כרגע אנחנו לא יודעים אם נסיים את התואר ורובנו עומדים בפני סכנת גירוש", מוסיף הארון.

 

בהתאחדות הסטודנטים הוחלט על הקמת צוות שיבחן את הטיפול בסוגייה, וימשיך להיפגש עם נציגי האיגוד.

 

בתגובה אמר יו"ר תנועת "אם תרצו", מתן פלג: "לא יעלה על הדעת שמסתנני עבודה יבקשו להשלים את לימודיהם על חשבון משלם המסים כאשר הם חיים במדינה שאליה הסתננו וגנבו בה את הגבול. מדובר בהוספת חטא על פשע שכל מדינה מתוקנת הייתה דוחה על הסף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טאג' הארון. תקופת מבחנים תחת סכנת הגירוש
מומלצים