שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

הגיע הזמן לבטל את הפנדל

שחקנים מנסים לרמות את השופטים (ומצליחים), הבעיטות עצמן מבוצעות באופן לא חוקי, ומשחקים מוכרעים בצורה לא הוגנת. בכדורגל המודרני, אין מקום לכדור העונשין מ־11 מטרים

פנדל!!! זועק הקהל בטירוף. שחקן של קבוצתם נפל ברחבת העונשין ומבחינתם אין זה משנה אם נפל או הופל. עצם הנפילה צריכה לזכות אותם בכדור עונשין מ־11 מטרים, המהווה הזדמנות כמעט ודאית להבקעת שער.

 

אין לדעתי כל בעיה כאשר מבוצעת עבירה על פי חוקי המשחק ושבגינה נשרק הפנדל, אולם המציאות בשטח מכתיבה התנהגות פסולה הפוגעת באופן משמעותי בהגינות הספורטיבית של המשחק, ואסביר את כוונתי. בפועל, הפך הפנדל לדפוס התנהגות שלילי, וזאת מאחר ששחקנים מנסים להתל בשופט בדרך של התחזות או "צלילה" כפי שהיא מכונה בעגת המשחק.

 

פנדל של ערן לוי (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
פנדל של ערן לוי(צילום: עוז מועלם)
 

 

כתוצאה מכך פעמים רבות נופלים השופטים בפח ופוסקים פנדל לא מוצדק. כדורגל הוא המשחק היחידי מבין משחקי הכדור שתוצאתו יכולה להיות מאופסת, או להיות מוכרעת על חודו של שער. לפיכך, משחקים רבים הוכרעו בשל שריקה לא מוצדקת לפנדל ויש שלל דוגמאות לכך.

 

עצם המחשבה שעוברת בראש השחקן שמהותה היא לרמות את השופט ו"להוציא " ממנו את השריקה מחטיאה את מטרת המשחק. מעבר לכך, רוב הפנדלים מבוצעים באופן לא חוקי. החוק קובע שלשוער אסור לזוז קדימה, אלא רק לאורך קו השער. כמו כן, השחקנים שאינם מעורבים בביצוע הבעיטה צריכים לעמוד ברדיוס של 9.15 מטר מהכדור.

 

עקבתי אחרי אין ספור פנדלים, וכמעט שלא חזיתי בבעיטה שבוצעה באופן חוקי. השחקנים נכנסים במרבית המקרים לרחבה עוד לפני ביצוע הבעיטה, ואילו רוב השוערים זזים קדימה. מרבית השופטים נמנעים מלשרוק לביצוע בעיטה חוזרת, מאחר שמדובר באירוע חריג במהלך המשחק, ושריקה כזו עלולה לגרום לביקורת נגדם.

 

נכון הוא שלאוהד המצוי אין זה משנה אם נשרק לטובת קבוצתו פנדל לא מוצדק, אולם כשהוא בצד השני והשריקה היא לרעת קבוצתו, הוא מוחה נמרצות. ולסיכום, הכדורגל הוא המשחק הפופולרי בעולם, וכולנו רוצים שהוא יוכרע באופן ספורטיבי, ותוצאתו לא תוטה על ידי חוק הפנדל הבעייתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רונאלדו מהנקודה הלבנה
צילום: רויטרס
מומלצים