נשיא איגוד לשכות המסחר: "המדיניות הכלכלית פוגעת במכוון בקמעונאים וביצרנים"
אוריאל לין מתריע בריאיון לאולפן Ynet כי אלפי עסקים עומדים בפני נזק הרסני כתוצאה מהפטור ממס המעודד רכישות מחו"ל. "אנחנו סוגדים לייבוא האישי ולא מבינים את המחיר. זו פשוט מדיניות בלתי אחראית"
"מגזר ענק שמייצר היום במדינת ישראל חצי מיליון מקומות עבודה, מפלים אותו לרעה במיסוי לטובת עסקים בחו"ל". כך אמר היום (ד') עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בריאיון לאולפן ynet.
המוצרים הכי יקרים שקנו ישראלים ב-eBay
מנכ"ל קסטרו: אם לא ארוויח כסף בחנות הפיזית אסגור ואלך
מחקר: משפחה מוציאה כ-760 שקל בחודש על קניות באינטרנט
בדבריו התייחס לין למאבק סביב נושא הקטנת הפטור ממס על רכישות מחו"ל, בעיקר באמצעות האינטרנט, בו הוא נמצא בצד התומך בהקטנת הפטור, דבר שלטנתו יקל על הייצרנים בארץ. בהקשר זה, אתמול אמר ל-ynet מנהל רשות המיסים, משה אשר, כי בכוונתם להמליץ על הפחתת הפטור כחלק ממגמה עולמית.
לדברי לין, מגזר הקמעונאות וגם כל אלה המייצרים עבור השוק המקומי נמצאים בקשיים אך במקום לעזור להם מקשים עליהם על ידי אפליית מס. "אם אדם רוכש תרופות או מזון בישראל הוא ישלם מס ערך מוסף בשיעור 17%, אבל אם הוא מזמין סחורה למשל נעליים או חולצה, אז הוא לא ישלם מס ערך מוסף? זה הרסני כלפי מגזר עסקי גדול".
אנשים כבר התרגלו לרכוש באינטרנט. לדעתך, האם צמצום הפטור ממס עד 70 דולר זה מה שיחזיר את הגלגל אחורה?
"השאלה הזו לדעתי היא לא נכונה. כשיש לך מגזר עסקי שמפרנס הרבה אנשים ואתה יודע שהם בקשיים אז אתה עוד מכביד עליהם? מצד אחד יוצרים נטו תעשייה, מזרימים כסף למגזר עסקי שרוצים לעודד אותו ומצד שני עושים נזק למגזר עסקי גדול שהתפתח כאן?".
לין הוסיף בין היתר, כי "לא יכול להיות שתהיה מדיניות כלכלית שבאה ופוגעת במכוון במגזר עסקי שהוא אחד מיוצרי מקומות העבודה הכי גדולים בישראל. לא יכול להיות מצב שכשמישהו נאבק קשה, עסקים לגיטימיים במדינת ישראל, מכבידים עליהם עוד יותר ומכים אותם פרי מדיניות כלכלית. זה מצב שהוא בלתי סביר".
לטענת לין, מדיניות המס דוחפת את הצריכה הפרטית בישראל לחו"ל. "זה דבר שלא יכול להיות ובכל העולם הבינו את הבעיה", הוא אמר. "יש פה מגזר ענק שממשיכים להכות אותו. אנחנו סוגדים לייבוא האישי ולא מבינים את המחיר. במשרד האוצר ובשום מקום לא נעשתה עבודה רצינית שאומרת לנו מה זה אומר המדיניות הזו במונחי עבודה, במונחי תוצר, במונחים של סגירת עסקים. זו פשוט מדיניות בלתי אחראית שיכולה להיות הרסנית".