קריאות "אללה אכבר" באולם בית המשפט, השופט יצא
בעת דיון בעתיד בית קברות מוסלמי, הפגינו תושבי יפו: "ברוח, בדם - נפדה את אל-אקצה". הופסק הדיון שמהותו בסכסוך על קרקע שנרכשה בידי יזמים
עשרות תושבי יפו שהגיעו לדיון על עתידו של בית הקברות המוסלמי "טאסו" השוכן בין שכונת תל כביר לחולון, הפגינו בתוך אולם בית המשפט במחאה על הכוונה לפנות קברים שנמצאים על חלק מהמתחם, לאחר שחלק מהקרקע נרכשה על ידי יזמים בשנת 1973. מאז נמשכה סאגה משפטית עד שבתחילת השנה הוגשו לבית משפט תביעות לפינוי השטח ולפיצוי בעלי הקרקע עבור שימוש בשטח של 41 דונם לאחר רכישת החלקה.
בעלי הזכויות בקרקע דרשו להיכנס לשטח החלקה כדי לבצע מדידות, אך לטענתם הם נתקלו בהתנגדות קשה של מנהלי בית הקברות ומשפחות המתים שמנעו את כניסתם למתחם.
הדיון בבקשה שהגישו העותרים שמיצגים את בעלי הקרקע, עזרא חממי, דן אבס ויוסי חסון חברה להשקעות, התקיים בפני השופט חגי ברנר. הם דרשו לקבל כספים על השימוש שנעשה בשטח בבעלותם. במקביל מתקיימים דיונים בבית המשפט המחוזי בתל אביב באותו הנושא בפני השופטת עידית ברקוביץ כאשר הדיון הבא צפוי להתקיים במהלך חודש מרס.
המוחים הפגינו לאחר שחלק מהקרקע נרכשה מוועד הנאמנים לנכסי הוואקף המוסלמי בתל אביב-יפו על ידי קבוצת "יוסי חסון חברה להשקעות" בשנת 1973. הסאגה המשפטית בנושא הבעלות על הקרקע כללה אף אשרור של ההסכם בבית המשפט העליון. בשנה שעברה הגיש כאמור אחד מבעלי הזכויות בשטח דרישה לבית המשפט שיורה על פינוי השטח מקברים וכן דרישת פיצוי על השימוש שנעשה בקרקע מאז 1977.
חלק מתושבי יפו שנכחו באולם בית המשפט אמרו: "לא נשתוק על דבר כזה ונארגן מאבק ציבורי שיתמשך עד שיפסיקו כל הניסיונות להשתלט על חלקת האדמה".
אחמד משהראוי, לשעבר חבר מועצת העיר תל אביב שנמנה עם מובילי המחאה, אמר: "פתאום תושבי יפו המוסלמים גילו כי בשנת 1973 מכרו את בית הקברות בסתר ומאז אנחנו מנהלים מאבקים".
גם אחיו של משהראוי. סלומון, נקבר בבית העלמין ב-1997. חבר המועצה לשעבר אמר עוד כי "ועד הנאמנים הנוכחי שמונה על ידי המדינה, היה אמור להגן על הנכסים של המוסלמים ומאז הוא לא הצליח לבטל את העסקה הזאת והמוסלמים מפסידים. היה צריך למנות ועד מוסלמי כמו שדרשנו אבל זה לא קרה לאורך השנים. בית הקברות הזה נקנה על ידי המוסלמים לפני קום המדינה ויזמים מנסים לממש עסקה על השטח ששייך לנו".
הוא הוסיף: "לאט לאט הנכסים של המוסלמים בעיר נעלמים. אנחנו נגביר את הלחץ, אנחנו גם פועלים בכנסת ולא מתכוונים לוותר על השטח ועל כבודם של המתים. אנחנו נצא להפגין כי יש כעס רב מאוד על ראש העיר חולדאי והעירייה שלא מתערבים מספיק. הסיפור הזה הוא חומר נפץ, אנשים לא ייתנו לעולם שיגעו להם בקברים".
יצוין כי נציג ועד הנאמנים לנכסי הוואקף ביפו טען כי מי שמנע את כניסת בעלי הקרקע למקום הם לא אנשיו, אלא משפחות הקבורים במקום.