ארה"ב: ההאקר מאשקלון נאשם בשורת עבירות שדינן עשרות שנות מאסר
בהודעת משרד המשפטים האמריקני מפורטות העבירות נגד ההאקר בן ה-19, הכוללות פשעי שנאה, איום על פצצות, הונאה ומעקב ברשת. אם יוסגר לארה"ב, הוא עשוי להישלח למאסר ממושך. שר המשפטים האמריקני: "מחובתנו לדאוג שכל האמריקנים יחיו בלי פחד". ראש ה-FBI: "לא נעמוד מנגד כשמישהו מאיים על הקהילות שלנו בגלל דתן"
משרד המשפטים האמריקני הודיע הלילה (יום ה') על שורת אישומים חמורים נגד ההאקר מאשקלון (19) שהיה אחראי לאיומי השווא לבצע פיגועים במוסדות יהודיים בארה"ב ובעולם. הצעיר, בעל אזרחות אמריקנית, איים על מוסדות חינוך, על תושבים ועל תחנות משטרה ואף גרם להנחתת שני מטוסים של חברת "דלתא". שמו נאסר לפרסום בישראל משום שעבר את העבירות כשהיה קטין, אך פורסם בהודעה האמריקנית. הוא נאשם בין היתר בשלוש עבירות של פשע שנאה ובעבירות נוספות שהעונש עליהן נאמד בעשרות שנות מאסר.
דינה של כל עבירת פשע שנאה - עונש מרבי של 20 שנות מאסר. דינו של האיום על פצצות - 10 שנות מאסר. דינן של עבירות האיומים בין מדינות, הונאה ומעקב ברשת - חמש שנים לכל עבירה. הוא גם עלול להידרש לשלם פיצויים. החקירה שהחלה בארצות הברית לפני כשנתיים הובילה לתלונות פליליות נגד הצעיר הישראלי ב-21 באפריל 2017 במדינות פלורידה, ג'ורג'יה ובבירה וושינגטון - ובסופו של דבר למעצרו בישראל.
שר המשפטים האמריקני ג'ף סשנס אמר כי "כאשר אנשים מכוונים את פשעיהם כלפי אחרים בהתבסס על אמונתם, הם פוגעים בעקרונות שעליהם נוסדה האומה שלנו". לדברי שר המשפטים האמריקני, "האיומים הללו באלימות הטילו אימה על הקהילה היהודית ועל קהילות נוספות במדינה, ומחובתו של משרד המשפטים לדאוג שכל האמריקנים יחיו את חייהם בלא פחד". בהודעת המשרד נכתב כי משטרת ישראל סייעה לרשויות האמריקניות בחקירה.
ראש ה-FBI כריסטופר ריי אמר ש"האיומים הללו היו מוחשיים מאוד עבור אלו שהתפנו ממקומות כדי להתרחק מסכנה, ועבור אלו בקהילות היהודיות בארצות הברית שחשו בסכנה. האישומים הללו מוכיחים את מחויבות ה-FBI לעבודה משותפת עם השותפים שלנו להגנת זכויות האזרח של כל האמריקנים, ומוכיחים שלא נעמוד מנגד כאשר מישהו מאיים על הקהילות שלנו בגלל דתן או אמונתן".
התובעים הכלליים במדינות שבהן הואשם הצעיר שיבחו את כתב האישום המקיף. התובעת בפלורידה, מריה צ'אפה לופז, מסרה כי "אזרחים צריכים להרגיש חופשיים להביע את אמונתם ולא לפחד מכך. אנחנו נמשיך לנצל את כל המשאבים לשמירת הקהילות שלנו". ג'סי ליו, התובעת ממחוז קולומביה בבירה וושינגטון, הוסיפה: "האישומים החמורים משקפים את ההתמדה הבלתי פוסקת של משרד המשפטים וה-FBI שלא חוששים לתבוע את אלה שמשליטים טרור על אזרחי ארצות הברית".
החקירה הנרחבת של הרשויות האמריקניות התבצעה בשיתוף פעולה של תובעים כללים משלל מדינות, יחד עם שלוחות של הבולשת הפדרלית ברחבי המדינה ואנשי משרד המשפטים.
הצעיר הישראלי התקשר למרכזי הקהילה היהודית בפלורידה ואיים בפצצות ובירי. כמו כן איים בשיחות לנמל התעופה הבינלאומי באורלנדו ולבבית ספר. הוא גם התקשר לשגרירות ישראל ולליגה נגד השמצה בוושינגטון. כמו כן איים לפגוע בתושבים בג'ורג'יה. למרות שלא אותרו פצצות, השיחות הללו גרמו לפינוי מוסדות ומבנים ואילצו את כוחות הביטחון והמשטרה להגיע ולסגור אזורים שלמים.
באחת השיחות המפורטות בכתב האישום, התקשר ב-3 בינואר אשתקד למשטרה בג'ורג'יה ומסר על אירוע עם בני ערובה בבית פרטי ועל איום לפגוע בשוטרים. כוחות הביטחון הוזעקו למקום ואז גילו שאין כל אירוע.
התובע במחוז מרכז בג'ורג'יה, צ'ארלס פילר, אמר כי "איומים בטלפונים אנונימיים נגד אזרחינו הוא מעשה פחדני ומסוכן. הוא הטריד קורבנות חפים מפשע, סיכן שוטרים שהגיעו למקום ואת הקורבנות עצמם והפעיל לשווא משאבי אכיפת חוק החיוניים להגנה על הקהילות שלנו".