קובי אלכסנדר בדרכו לישראל לריצוי יתרת עונשו
אלכסנדר הורשע בארצות הברית בביצוע עבירות תרמית בניירות ערך ונדון לשנתיים וחצי מאסר. שרת המשפטים קיבלה את בקשתו לרצות בארץ את שארית מאסרו. אנשי שירות בתי הסוהר מעבירים אותו לישראל
האסיר קובי אלכסנדר שעליו נגזר עונש מאסר של שנתיים וחצי בכלא האמריקני הועבר הבוקר (יום ה') לידי שירות בתי הסוהר והוא עושה את דרכו לישראל להמשך ריצוי עונשו.
אלכסנדר הוא מייסד חברת קומברס שברח לנמיביה ובשנת 2016 הורשע במסגרת עסקת טיעון בארצות הברית בביצוע עבירה של תרמית בניירות ערך בפרשת ה"בקדייטינג" (תארוך לאחור). כעת הוא נמצא בדרכו לישראל בטיסת "אל על", עם סידורי ביטחון שמותאמים להעברת אסיר והמטוס צפוי לנחות בארץ בשעות אחר הצוהריים.
בחודש נובמבר האחרון חתמה שרת המשפטים איילת שקד על אישור לבקשתו של אלכסנדר, לפיה הוא יועבר לישראל וירצה בארץ את שארית מאסרו. צוות של אנשי סגל שב"ס מיחידת "נחשון" טס בתחילת השבוע לארה"ב על מנת לבצע העברה בטוחה של האסיר מהכלא האמריקני, להמשך ריצוי העונש בבית סוהר בישראל, זאת בהתאם להסכם בין המדינות. התאום מול הרשויות בארה"ב נעשה על ידי הקונסוליה הישראלית בניו יורק, וההעברה בוצעה בהליך יעיל ומהיר.
אנשי סגל יחידת "נחשון" של שירות בתי הסוהר הגיעו מוקדם יותר הלילה למתקן כליאה במנהטן בניו יורק, שם זיהו את אלכסנדר וחתמו על מסמכי קבלת החזקה על האסיר האמריקני. אלכסנדר הוסע לשדה התעופה "קנדי", שבו הצוות הישראלי לקח עליו אחריות מלאה. לאחר הנחיתה בישראל, יועבר האסיר ישירות למתקן כליאה לצורך קליטתו בשב"ס ושיבוצו בבית סוהר בו ירצה את המשך מאסרו.
חשש מ-25 שנות מאסר
שערוריית הבקדייטינג נחשפה בארה"ב בשנת 2006. אלכסנדר, שחשש לדבריו מעונש של 25 שנות מאסר, נמלט לנמיביה שבאפריקה. זאת כדי להימנע מהעמדתו לדין בפרשה שטלטלה אז את וול סטריט ולאחר שהוחלט להגיש נגדו כתב אישום ב-35 סעיפי אישום הנוגעים ל"תארוך לאחור" של אופציות למניות שחילקה קומברס לעובדיה ואשר הוערכו במיליוני דולרים.
אלכסנדר שב לארה"ב בחודש אוגוסט 2016 בעקבות הסדר טיעון עם התביעה בניו יורק, שלפיו מכתב האישום המקורי שהוגש נגדו יימחקו סעיפים כמו הלבנת הון, תשלום שוחד ושיבוש הליכי משפט. מאז הורשע בביצוע התרמית בסוף חודש אוגוסט, הוא שוהה בכלא הפדרלי מטרופולין בברוקלין.
פרשת הבקדייטינג נחשפה בעקבות תחקיר של "וול סטריט ג'ורנל". התחקיר, שהתבסס על מחקר אקדמי, העלה כי כ־2,000 חברות טכנולוגיה שנסחרות בארה"ב שינו את תאריכי הקצאת האופציות לעובדים ולמנהלים, במטרה להגדיל את הרווחים ממימושן במשך כ־15 שנה עד 2002.