שתף קטע נבחר

 

הנסיך וויליאם יבקר בקיץ בישראל

שגרירות בריטניה הודיעה שהנסיך יגיע לבקשת המלכה אליזבת ויבקר גם ברש"פ ובירדן. רעייתו קייט שצפויה ללדת באפריל לא תצטרף. זהו ביקור רשמי ראשון של בן משפחת המלוכה בישראל אחרי שנים שדחו את ההזמנות

 

הנסיך וויליאם (צילום: AP) (צילום: AP)
הנסיך וויליאם(צילום: AP)

הנסיך וויליאם, דוכס קיימברידג', יבקר בקיץ בישראל, בירדן וברשות הפלסטינית. כך הודיעה הבוקר (יום ה') שגרירות בריטניה בישראל. רעייתו, הדוכסית קייט, שצפויה ללדת את בנם השלישי באפריל, לא תצטרף אליו. אף שמדובר באירוע סמלי, וחרף העובדה שהנסיך אינו דמות פוליטית, עיני כל העולם צפויות להיות נשואות למזרח התיכון בזמן ביקורו באזור. הוא ככל הנראה ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם נשיא המדינה ראובן ריבלין.

 

לפי ההודעה, "הוד מעלתו, הנסיך וויליאם, הדוכס מקיימברידג', יבקר הקיץ בישראל, בירדן וברשות הפלסטינית. הביקור ייערך לבקשת ממשלת הוד מלכותה והתקבל בברכה על ידי הרשויות בישראל, בירדן וברשות הפלסטינית. פרטים נוספים יוכרזו בבוא העת".

 

הנסיך וויליאם עורך ביקורים רבים במדינות בעולם בשליחותה של המלכה. ביקורים אלה נועדו להכשיר אותו ליום שבו יירש את כתר ויהפוך למלך בריטניה. הביקור הצפוי שלו בארץ הוא סימן נוסף ליחסים החמים השוררים בין בריטניה וישראל, בפרט בזמן הממשלה הנוכחית הפרו-ישראלית.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בתגובה: "אנו מקבלים בברכה את ההודעה על הגעתו של הנסיך וויליאם לישראל. זהו ביקור היסטורי, ראשון מסוגו, והוא יתקבל כאן באהדה גדולה. הנחיתי את מנכ"ל משרד החוץ לרכז את ההיערכות לקראת הביקור כדי להבטיח את הצלחתו".

המלכה אליזבת. חרף ההזמנות, מעולם לא ביקרה בישראל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המלכה אליזבת. חרף ההזמנות, מעולם לא ביקרה בישראל(צילום: EPA)

הדוכסית מקיימברידג', קייט מידלטון. לא תצטרף לביקור (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הדוכסית מקיימברידג', קייט מידלטון. לא תצטרף לביקור(צילום: gettyimages)

אף שכמה מבני המלוכה ערכו בעבר ביקורים פרטיים בישראל והשתתפו בהלוויות בארץ, המשפחה דחתה הזמנות לביקור רשמי. הנסיך צ'רלס הגיע להלוויית ראש הממשלה יצחק רבין בנובמבר 1995 והשתתף בספטמבר 2016 בהלווייתו של שמעון פרס, אך הגעתו לאירועים אלה הוגדרה כביקור פרטי. לאחר הלווייתו של פרס נסע יורש העצר הבריטי לכנסיית מריה מגדלנה שבהר הזיתים, שם קבורה סבתו הנסיכה אליס, אימו של אביו הנסיך פיליפ, חסידת אומות עולם שעצמותיה נטמנו בירושלים.

 

המלכה אליזבת בת ה-91 עלתה לכתר הבריטי ב-1953 ומאז רשמה מספר הנסיעות הממלכתיות הגבוה בהיסטוריה - בין השאר בירדן, סעודיה, כוויית ובחריין - אך בישראל מעולם לא ביקרה למרות ההזמנות הרבות. בני משפחתה קיימו ביקורים רשמיים באיראן (כולל פגישה בין הנסיך צ'רלס לנשיא חאתמי), מצרים ואיחוד האמירויות.

 

ב-2006, בעת חגיגות יום הולדתה ה-80 של המלכה, הסביר שגריר בריטניה בארץ דאז, סיימון מקדונלד, כי ביקור רשמי של בן משפחת המלוכה בישראל ייערך רק לאחר שיכונן שלום.

 

הנסיך צ'ארלס נוחת בנתב"ג ב-2016    (צילום: רשות שדות התעופה)

הנסיך צ'ארלס נוחת בנתב"ג ב-2016    (צילום: רשות שדות התעופה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנסיך צ'רלס בהלוויית פרס, ספטמבר 2016 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנסיך צ'רלס בהלוויית פרס, ספטמבר 2016(צילום: AFP)
 

בעבר טען ההיסטוריון והסופר אנדרו רוברטס שמשרד החוץ הבריטי אוסר על בית המלוכה לבקר בישראל ושבכך הוא לוקה בגזענות סמויה. משרד החוץ הבריטי הכחיש בתוקף את הדברים וטען כי "תוכנית הביקורים המלכותית נמצאת בבדיקה מתמדת".

 

האפשרות שאחד מבני משפחת המלוכה יגיע לביקור ממלכתי פורסמה כבר לפני שנה. במרס שעבר נפגש הנשיא ראובן ריבלין עם שר החוץ בוריס ג'ונסון ומסר הזמנה לביקור לקראת ציון 100 שנים ל"הצהרת בלפור".

 

האפשרות עוררה זעם בארגונים פרו-פלסטיניים. מנהל "הקמפיין לסולידריות עם פלסטין" בבריטניה, בן ג'מאל, אמר אז: "הרעיון שמשפחת המלוכה תקיים ביקור רשמי בישראל 100 שנה אחרי הצהרת בלפור הוא רעיון מזעזע ובלתי הולם. הפלסטינים עדיין מתמודדים עם השלכות הנישול. ממשלת בריטניה צריכה להרהר בחלק שיש לה באירועים האלה, להתנצל בפני העם הפלסטיני וללחוץ על ישראל למלא את החוק הבינלאומי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים