שתף קטע נבחר

 

פרשן ynet רון בן ישי הוא חתן פרס ישראל לתקשורת

הוא סיקר מלחמות מלב מוקדי העימות, נפצע וזכה בצל"ש הרמטכ"ל על הסיוע שהעניק לפצועים במלחמת יום כיפור. היום הודיע שר החינוך נפתלי בנט כי רון בן ישי, פרשן ynet לענייני צבא וביטחון, הוא הזוכה בפרס ישראל לתקשורת לשנת תשע"ח: "חיי שזורים ב-70 שנות המדינה. גאה שהמקצוע מקבל הכרה"

 

רון בן ישי חוזר לכתבות מיום כיפור    (צילום: ניצן דרור ויוגב אטיאס)

רון בן ישי חוזר לכתבות מיום כיפור    (צילום: ניצן דרור ויוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר החינוך נפתלי בנט הודיע הערב (ה') כי העיתונאי והפרשן לענייני צבא וביטחון של ynet, רון בן ישי, הוא חתן פרס ישראל לתקשורת לשנת תשע"ח. בן ישי יקבל את הפרס במוצאי יום העצמאות. יו"ר ועדת הפרס הוא יעקב אחימאיר וחברי הוועדה הם פרופ' רפי מן, איתן הבר וטלי גורן.

 

מר ביטחון - העמוד המיוחד לציון יום הולדתו ה-70 של רון בן ישי

  

"‏רון בן ישי הוא 'כתבנו לענייני מערכות ישראל'", כתב בנט. "‏כצנחן ואחר כך כעיתונאי השתתף בכל המערכות בחזית, ממלחמת ששת הימים ועד לבנון השנייה, ואף זכה בצל"ש על גבורתו בחילוץ פצועים. ‏עיתונאי בטחוני מעולה שאוהב את עמו ואת ארצו".

 

בנימוקיה ציינה הוועדה: "הפרס מוענק לבן ישי על סיקור ביטחוני, צבאי ובינלאומי מעמיק ואמין, תוך גילוי אומץ לב, במשך עשרות שנים. בדיווחיו שיקף נאמנה את אירועי הקרבות, תוך שימת דגש גם על הצד המוסרי. במלחמת לבנון הראשונה היה בין הראשונים שדיווחו לצמרת המדינה על מימדי הטבח שביצעו הפלנגות הנוצריות במחנות הפליטים סברה ושתילה. לאחר מלחמת יום הכיפורים הוענק לו צל"ש הרמטכ"ל על טיפול בפצועים תחת אש האויב".

 

בן ישי עם הלוחמים שסייע להציל    (במאי: אלי סגל, צילום: תומריקו ואלי סגל, עריכה: תמר אברהם)

בן ישי עם הלוחמים שסייע להציל    (במאי: אלי סגל, צילום: תומריקו ואלי סגל, עריכה: תמר אברהם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בן ישי סיפר על הזכייה: "צלצלה מזכירה של השר ואמרה לי 'השר רוצה לדבר איתך'. חשבתי שזה כדי לקבוע פגישה ואז בנט אומר לי שהוא שמח לבשר לי על הזכייה. אמרתי לו שבשרי נעשה חידודים-חידודים. אני לא יודע מה להגיד במצבים כאלה. להגיד שאני נרגש זה לא ממצה את מה שאני חש".

בן ישי בסוריה ()
בן ישי בסוריה

עם הלוחמים הכורדים במוסול ב-2003 ()
עם הלוחמים הכורדים במוסול ב-2003

בן ישי הוסיף גם: "אני מאוד שמח, לא רק משום שאני זכיתי, אלא שהמקצוע של כתב צבאי, או כתב לענייני מלחמות, מקבל את ההכרה. היו לא מעט כתבים צבאיים שמסרו את נפשם לא על קדושת המקצוע אלא על ביצוע העבודה העיתונאית ואני בין המעטים שזכו להכרה. אני מאוד גאה בזה. בשם האנשים הטובים והמסורים שעוסקים במקצוע הזה".

 

על כך שהפרס מוענק בשנת ה-70 אמר בן ישי: "אבא שלי נהרג בדיוק לפני 70 שנה. חברים שלי נהרגו. אני נפצעתי ארבע פעמים. החיים שלי שזורים ב-70 שנות המדינה". 

 

קורות חייו

בן ישי נולד בירושלים בשנת 1943. הוא למד בפנימייה הצבאית שליד בית הספר הריאלי בחיפה. בן ישי התנדב לצנחנים, שם עבר מסלול הכשרה כלוחם, קורס מ"כים חי"ר וקורס קציני חי"ר. בסיום הקורס מונה למפקד מחלקה בצנחנים. כמו כן ביצע תפקידי פיקוד בחטיבת גולני. בתפקידו האחרון היה מפקד פלוגה. במהלך שירות המילואים שירת כמפקד מחלקה בחטיבת הצנחנים "הנשר השחור" ולחם במלחמת ששת הימים בקרב אום-כתף. בן ישי התקדם במילואים עד דרגת סגן אלוף וכיהן כראש מערך איסוף המודיעין בעוצבת האש.


בשנת 1966 החל לעבוד ככתב כלכלי ב"קול ישראל". עם סיום מלחמת ששת הימים ובמהלך מלחמת ההתשה עבר לתפקד ככתב צבאי וכעורך תוכניות האקטואליה של קול ישראל. בסוף 1969 עבר רון בן ישי לעבוד ככתב צבאי של הטלוויזיה הישראלית, אך בעקבות פציעה, מונה בשנת 1970 למזכיר מערכת החדשות. שנתיים אחר כך, עבר לעבוד ככתב הטלוויזיה הישראלית באירופה. במלחמת יום הכיפורים חזר כדי לעבות את מערך הכתבים הצבאיים ונלווה ככתב צבאי לכוחות צה"ל בסיני.

  

בשנת 1978 מונה לשליח העיתון "ידיעות אחרונות" בוושינגטון ובשנת 1981 חזר לשמש ככתב צבאי של הטלוויזיה הישראלית, תפקיד שאותו מילא גם בזמן מלחמת לבנון הראשונה. בין השנים 1983–1985 כיהן כמפקד גלי צה"ל, ולאחר מכן מונה לפרשן לענייני ביטחון ולכתב למשימות מיוחדות של "ידיעות אחרונות", ובין השאר היה שליח העיתון בוושינגטון בשנים 1992–1993.

 

בן ישי שימש במקביל גם ככתב של השבועון "טיים" וככתב לאירועים ביטחוניים בינלאומיים של הערוץ הראשון, שבו גם ערך, יחד עם רם עברון, את תוכנית הראיונות "זה הזמן". בשנת 1995 חזר להיות הפרשן לענייני ביטחון של "ידיעות אחרונות" ובמקביל כתב השבועון "טיים מגזין".

עם אריק שרון במלחמת יום כיפור (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
עם אריק שרון במלחמת יום כיפור(צילום: דודו אזולאי)

במהלך מלחמת יום הכיפורים התלווה בן ישי לגדוד צנחנים אשר לחם בצד המערבי של תעלת סואץ. הכוח ספג הפגזת ארטילריה מצרית. בן ישי השתתף בסיוע לפצועים ובשנת 1975 הוענק לו בשל כך צל"ש הרמטכ"ל, על ידי הרמטכ"ל מרדכי גור.

 

בין האירועים שסיקר היה את פלישת טורקיה לקפריסין בשנת 1974 ואת מלחמת אפגניסטן בשנות ה-80 של המאה ה-20 ואת מלחמות הסמים בקולומביה. בשנת 1991 סיקר את מלחמת המפרץ ובעיית הכורדים ובשנת 1992 סיקר את המלחמה האתנית ביוגוסלביה. בשנת 1993 יצא לסקר את המצב בשטח הכורדי בצפון עיראק, בשנת 1999 סיקר את המלחמה בקוסובו ובשנת 2000 סיקר את המלחמה בצ'צ'ניה. בשנת 2003 סיקר בן ישי את המלחמה בעיראק עבור חדשות ערוץ 2.

 

לאחר מלחמת לבנון השנייה, בספטמבר 2006, יצא ללבנון וסיקר את לבנון שלאחר המלחמה. בספטמבר 2007 , בעקבות תקיפת חיל האוויר הישראלי בסוריה, ביקר באזור דיר א-זור שבסוריה. במרץ 2011 סיקר את ההתקוממות בלוב.

 

ב-17 בספטמבר 1982, במהלך מלחמת לבנון הראשונה, בעת ששימש כתב הטלויזיה הישראלית בביירות, הביא בן ישי חומר מצולם למשלוח במטוס צבאי שעמד לצאת לישראל, אז נשאל על ידי מפקד גדוד שישב במטוס אם שמע על מה שהפלנגות עושים במחנות הפליטים סברה ושתילה ואמר לו ששמע "שהפלנגות עושים שם דברים נוראים". בן ישי ראה על המסלול את כוח הפלנגות. כעבור שלושה ימים, בשובו מביירות ב-20 בספטמבר, כתב מכתב אישי לראש הממשלה מנחם בגין. במכתב לבגין: "מקציני יחידה זו שמעתי בפעם הראשונה דברים מפורשים. כמעט כל הקצינים שביקרו אותנו שמעו מפי נמוכים מהם בדרגה סיפורים על תושבי מחנות הפליטים שהועמדו לקיר ונורו. סיפורים המעידים על משהו חריג המתרחש במחנות".

 

רון בן ישי הוא בעל תואר ראשון בכלכלה ובגאוגרפיה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים ומרצה לתקשורת ועיתונות באוניברסיטת תל אביב.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים