הרמטכ"ל על רון בן ישי: "סיפור המדינה שזור בסיפור חייו"
העיתונאי והפרשן לענייני צבא וביטחון של ynet, רון בן ישי, הוכרז כזוכה בפרס ישראל לתקשורת, והברכות לא איחרו לבוא. הרמטכ"ל איזנקוט: "רשם הישגים באומץ לב עם הגעה למקומות המאתגרים והמסוכנים ביותר". הנשיא ריבלין: "אין מקום שנפקד ממסעותיו". העיתונאי חיים יבין: "רון תמיד חיפש אקשן"
רבים בירכו הערב (ה') את העיתונאי והפרשן לענייני צבא וביטחון של ynet, רון בן ישי, על זכייתו בפרס ישראל לתקשורת לשנת תשע"ח. שר החינוך נפתלי בנט הודיע כי בן ישי יקבל את הפרס במוצאי יום העצמאות.
נשיא המדינה ראובן ריבלין כתב בחשבון הטוויטר שלו: "מאום כתף שבסיני ועד שדות הקטל של קוסובו - אין מקום שנפקד ממסעותיו של חתן פרס ישראל הטרי לתקשורת, רון בן ישי. קו האש אינו זר לרון, שהשתתף בכל מלחמות ישראל, תחילה כלוחם ולאחר מכן ככתב ביטחוני מהולל שאף נפצע לא פעם במהלך עבודתו. ברכות לך ולמשפחתך רון יקר".
מאום כתף שבסיני ועד שדות הקטל של קוסובו - אין מקום שנפקד ממסעותיו של חתן פרס ישראל הטרי לתקשורת, רון בן ישי. קו האש אינו זר לרון, שהשתתף בכל מלחמות ישראל, תחילה כלוחם ולאחר מכן ככתב בטחוני מהולל שאף נפצע לא פעם במהלך עבודתו. ברכות לך ולמשפחתך רון יקר.
— ראובן (רובי) ריבלין (@ruvirivlin) March 1, 2018
הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט, היה גם כן בין המברכים. "סיפורה של מדינת ישראל ושל צה"ל שזור בסיפור חייו הייחודי. רון מביא לידי ביטוי שילוב יחודי בין לוחם ועיתונאי - תמיד בשדה הקרב, לצד הכוחות הלוחמים, מדווח ממקור ראשון, מקצועי, ענייני ומעמיק. יכולתו לראות ולנתח את תמונת המצב הכוללת, ובה בעת לדעת איך נראית המערכה גם מנקודת מבטו של הלוחם והמפקד בשטח - מהווה יתרון חשוב שמשתקף בדרך חשיבתו ובכתיבתו", אמר הרמטכ"ל.
הוא הוסיף כי "במהלך השנים שבהן עוסק רון בתקשורת ובתחומי צבא וביטחון בפרט, רשם הישגים מרשימים המשקפים אומץ לב המגיע אל המקומות המאתגרים והמסוכנים ביותר תוך כתיבה ראויה, מעמיקה ומדויקת. לרון חלק משמעותי בדברי הימים של המאבק על ביטחון מדינת ישראל תוך ראייה ערכית, יחודית, פטריוטית וציונית למשימות צהל והישגיו".
העיתונאי ואיש הטלוויזיה חיים יבין אמר כי "קשה לי לחשוב על איש יותר מתאים ממנו לפרס הזה, אני מברך אותו מכל הלב". יבין הוסיף כי בן ישי "היה יותר גדול מן המציאות הצבאית. הוא חיפש את המלחמה והיא ברחה ממנו, אבל הוא הצליח להדביק אותה. הוא תמיד חיפש אקשן, היה איזה מנהל ברשות השידור ששלח אותו לקפריסין למלחמה המקומית שם כדי להשתחרר ממנו קצת".
עוד אמר יבין: "הוא אדם מאוד הומני, הוא ידע תמיד להגיד את הדברים הנכונים במקום הנכון, לפרשן בצורה מדויקת ובלי לזייף את הסיטואציה המאוד מורכבת של המלחמה הבלתי פוסקת בינינו לבין הערבים. המזרח התיכון קטן עליו, מאפגניסטן ועד לפקיסטן, איפה שהוא לא היה הוא בסוף מצא את עצמו בארצות הברית. אין פרס שיכול לפצות את הבן אדם הזה שבמו פיו פירשן את המלחמות ושפך אור מאיר עיניים על המצב המאוד מסובך בינינו לבין הפלסטינים".
הפרשן לענייני צבא וביטחון של חברת "החדשות", רוני דניאל, אמר כי הוא "ממש שמח בשביל רון בן ישי. הוא ראוי, גם בגלל מי שהוא ומה שהוא עשה, ובעיקר הוא ראוי על הנחישות שלו להמשיך בדרך הלא פשוטה הזאת כל כך הרבה שנים. לאהוב את המלאכה הזאת כל הזמן, להיות כל הזמן בשטח במקום שבו קורים הדברים. להיות בקרבה רבה למוקדי ההתרחשויות, וזה מרשים. אני רק מקווה שהפרס הזה לא יהיה מבחינתו סיבה לפרוש, אז שימשיך בדרכו. הוא דוגמא".
דובר צה"ל לשעבר, אבי בניהו, אמר כי "רון בן ישי הוא מורי ואבי. הכרתי אותי ב-1986 כשנכנסתי לתפקיד כתב צבאי. הוא היה דמות מאוד מוערכת בגלל הסיקור שלו ביום הכיפורים. כבר אז הוא היה מותג".
בניהו הוסיף כי "יש שני סוגים של כתבים צבאים - כתב מסוג 'למנוע את המלחמה הבאה' הוא כתב צבאי שלא עלה לגבעה לראות מה אומרות המעצמות, אבל יש את המודל של רון שזה להביא את הקולות מתוך שדה הקרב, להסתער עם החיילים ולהיפצע איתם. היה לו כושר גופני מדהים. הוא סיקר מלחמות בוויטנאם, קפריסין ויוון ומקומות שונים, נהינו חברים טובים.
"כור מחצבתו זה הכתבות הצבאית. רון אולי הוא הסיניוריטי הכי בכיר היום. הוא ראוי מאוד לפרס הזה שניתן לעיתונאי שנגע במושא הסיקור שלו בקצות האצבעות וסיקר תחת אש ותחם דם, הוא מאוד ראוי לפרס הזה בשנת ה-70 של מדינת ישראל. רון לא מילא רק את זכות הציבור לדעת, אלא את חובת הציבור לדעת, הוא מימש את חובת הציבור לדעת כשהכניס את מה שקורה בלבנון לתוך הבתים והמשפחות, ועשה את זה בחשיפת ליקויים, במוכנות, תהליכים וכדומה".
עודד בן עמי, עיתונאי חברת "החדשות" ודובר צה"ל לשעבר, מסר לבן ישי "ברכות חמות מעומק הלב. אני חושב שהוא הרוויח את הפרס הזה ביושר, הוא כתב ופרשן צבאי שלאורך שנים רבות מאוד צמח יחד עם שורת הפיקוד של צה"ל, בוגר הפנימייה הצבאית יחד עם אמנון ליפקין שחק, מתן וילנאי וגיורא רום. הוא היה קצין מתוסכל כי הוא לא המשיך בקריירה הצבאית שלו, אבל לא נטש את הצבא. הוא ליווה את צה"ל, למד אותו, את המפקדים, את אמצעי הלחימה, את האסטרטגיה והטקטיקה, הוא בקיא לחלוטין בהלכות צה"ל".
בן עמי סיפר כי כשהיה דובר צה"ל, הם החליטו לחשוף את גדוד אגוז שהוקם מחדש והיה ייעודי ללחימה בדרום לבנון. "היו לי הרבה שיחות עם הרמטכ"ל אמנון ליפקין שחק, ואמרתי לו שמה שאנחנו צריכים זה לשלוח כתבים למארבים בדרום לבנון, זה כרוך בסיכון גדול. בסופו של דבר הצלחנו לקבל הסכמה משני כתבים, ואחד מהם היה רון בן ישי שצורף לכוח של אגוז.
"זה היה חורף קשה מאוד, הוא היה חלק מהכוח וסחב חלק מהציוד, וכשהוא חזר אחרי 100 שעות של מארב הוא אמר לי 'זה היה המאמץ הפיזי הקשה ביותר שהשתתפתי בו, וכל שנייה הייתה שווה את עוצמת החוויה'. הכתבה הביאה לקורא בדיוק את מה שחיילי צה"ל עושים שם. האיש הזה הרוויח ביושר רב, במקצוענות ובהתעמקות, הא לא מחפף ועושה הכל לעומק. שאפו גדול".
אפילו ברשת ההסברה הקרבית של חיזבאללה התרגשו מההודעה של השר בנט על הפרס לרון בן ישי, אלא ששם זה בגלל התמונה שבנט החליט לצרף - בתמונה נראה בן ישי כשמאחוריו שלט של מרכז מחקר בדיר א-זור שבסוריה.
בהסברה הקרבית של חיזבאללה טענו שהתמונה צולמה בעת שהשטח היה כבוש בידי ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש), ולכן זוהי, לדבריהם, "הוכחה נוספת לשיתוף הפעולה בין ישראל וארגון הטרור".