שתף קטע נבחר

 

מדד בתי אבות סיעודיים: מי ייתן לכם שירות הגון?

מתוך כ-300 בתי אבות סיעודיים בישראל פנו מייסדות אתר חדש לכ-50 עד כה, רובם באזור המרכז. המטרה: לאפשר לפונים לקבל מושג לגבי איכות השירות ותחושת הביטחון שהקשישים זוכים להן במוסדות השונים בארץ

 

 

דירוג בית אבות בישראל

דירוג בית אבות בישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לראשונה בישראל: מדד לבחינת איכות בתי אבות סיעודיים. המדד מדרג בתי אבות על פי שישה פרמטרים: אמון וביטחון, יחס אישי, תעסוקה ופנאי, רמה מלונאית, טיפול רב מקצועי ותמורה למחיר. עד כה המדד היחיד לאיכותם של בתי אבות סיעודיים בישראל היה מבוסס על ביקורות של משרד הבריאות במוסדות, אך הוא התרכז בעיקר באיכות הטיפול הסיעודי.

 

מתוך כ-300 בתי אבות סיעודיים בישראל נערכו פניות עד כה לכ-50, רובם באזור המרכז. 12 מהם הסכימו להיסקר במדד שמפרסם אתר "גולד פקטור". חמישה מבתי האבות שנסקרו עד כה קיבלו ציון נכשל, שבעה עברו את המבחן וזכו לציונים שונים בהתאם לביצועיהם בכל אחד מהפרמטרים.

 

הסקירה מתבצעת באמצעות סקרים אנונימיים שממלאים הדיירים ובני משפחותיהם, סקירת בקרות משרד הבריאות, שיחות עם דיירים ובני משפחה במקום וסקירה בשטח של אנשי צוות האתר, שלהם היכרות רחבה עם תחום בתי האבות, והם מסיירים במוסדות ומבצעים תצפיות.

 

המדד בוחן את המידה שבה בני המשפחה והדיירים מרגישים שהם יכולים לסמוך על בית האבות ואת תחושת השייכות של הדייר ומשפחתו בתקופת המעבר לבית האבות ולאחר הסתגלותו למקום; את מידת ההקפדה על היכרות מעמיקה עם הדייר ומידת השיתוף בין המשפחה והצוות; את רמת הפעילות המגוונת והתעסוקה המותאמת, תוך דגש על חיי פנאי ועל איכות חיים; את רמת האבזור, הסדר והניקיון של החדרים, המחלקות והשטחים הציבוריים של הבית, ואת מגוון, כמות ורמת האוכל המוגש לדיירים; את נתוני בקרות משרד הבריאות באשר לטיפול הצוות הרב מקצועי (רפואה, תזונה, סיעוד, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, עבודה סוציאלית ורוקחות) וחוויית הלקוח של בני המשפחה והדיירים משירותים אלו; ואת מידת ההתאמה בין השירות שהובטח לבין השירות שמוענק בפועל, הנכונות להמליץ על המקום ושביעות הרצון הכללית.

 

את האתר ייסדו מריה כץ, עובדת סוציאלית עם התמחות בגיל השלישי, ושירי אילון, שאחראית על פיתוח התוכנה לשקלול הדירוג. כץ הסבירה את מטרות המיזם בראיון לאולפן ynet: "זה פשוט הזוי שעד היום לא היו פרמטרים שסוקרים את איכות הדיירים בבתי האבות חוץ ממדד קליני.

 

"כשאנחנו הולכים לקנות רכב או מזמינים חופשה במלון יש עשרות אתרים, דירוגים וחוות דעת, עד רמת איכות המזרן. אבל כשזה נוגע לבתי אבות - אנחנו לא יודעים שום דבר. הבנתי שמציאות כזו לא יכולה להימשך, שאנשים הולכים לגור שם כמה שנים והמשפחות לא יודעות להעריך את איכות השירות. פיתחנו כלי שכל בן משפחה שנמצא כבר בבית האבות או נמצא בתהליך של חיפוש בית אבות יכול להשתמש בו בחינם, ולדעת בעצמו להעריך את איכות השירות בבית האבות ולשאול את השאלות הנכונות".

 

כץ הוסיפה כי יש היענות גבוהה של בתי האבות ומשפחות הדיירים לשיתוף פעולה עם המיזם. "בתי האבות חיים כל הזמן בתוך מציאות של מגננה", אמרה. "חשוב להעביר את המסר שברוב בתי האבות לא מרביצים לקשישים והם טובים, הם נותנים באמת המון. הם כבר בעצם לא מאמינים שהם יכולים להעניק שירות טוב, אז ברור שיש גם כאלה שאומרים ש'לא בא לי שיתפסו אותי בכל מיני מצבים'. אבל כבר גילינו שינויים בתוך בתי האבות שמשפרים את עצמם בעקבות הליקויים שהצבענו עליהם, וזה מרגש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריאלה שטרנבך
(ארכיון)
צילום: אריאלה שטרנבך
מומלצים