שתף קטע נבחר
 

סין מגייסת אסטרונאוטים ומגבירה פעילות בחלל

הגיוס החדש של אסטרונאוטים מתלמדים בסין יכלול מגויסים מהתעשייה, ממכוני מחקר ומאוניברסיטאות שיסייעו לבנות את תחנת החלל העצמאית של סין וכן לאייש אותה

סין צפויה להתחיל לגייס לשורותיה אסטרונאוטים אזרחיים לתוכנית החלל הצבאית שלה וכן מתכננת להגדיל את כמות המשימות המאוישות שלה לכשתיים בשנה בממוצע, כך מסר בסוף השבוע האחרון גורם בכיר בתוכנית החלל של המדינה האסייתית.

 

שיגור טיל סיני לחלל, אוקטובר 2016

שיגור טיל סיני לחלל, אוקטובר 2016

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הגיוס החדש של אסטרונאוטים מתלמדים בסין יכלול מגויסים מהתעשייה, ממכוני מחקר ומאוניברסיטאות שיסייעו לבנות את תחנת החלל העצמאית של סין וכן לאייש אותה, כך הסביר לעיתונאים יאנג ליוויי, סגנו של ראש המשרד הסיני להנדסת חלל. את הדברים מסר הבכיר, שאף היה האזרח הסיני הראשון בחלל ב-2003, בכינוס השנתי והחגיגי של הפרלמנט הסיני.

 

האסטרונאוטים הסינים החדשים יכללו מהנדסי תחזוקה ומומחי מטען, כמו גם טייסים. סין בחרה עד כה 14 אסטרונאוטים, או "יוהנגיואן" בסינית, בשנות ה-90 המאוחרות ועשרה נוספים ב-2010, בהם שתי נשים. בינתיים נשלחו 11 מהם לחלל בשש משימות שונות.

 

סין מפעילה כיום את מתקן החלל הראשוני טיאנגונג 2, ותשתית הליבה של התחנה, ששוקלת 20 טונות, תשוגר בהמשך השנה. התחנה כולה, במשקל 60 טונות, צפויה להתחיל פעילות מלאה בשנת 2022 ולפעול למשך לפחות עשור. סין לא נכללה בתחנת החלל הבינלאומית (420 טונות) בעיקר בשל חקיקה אמריקנית שמונעת שיתוף פעולה מסוג זה וכן בשל חששות בנוגע לקשר ההדוק בין תוכנית החלל הסינית לצבא.

 

מאז שערכה סין את המשימות המאוישות הראשונות שלה, ובכך הפכה למדינה השלישית בעולם שעושה זאת אחרי ארה"ב ורוסיה, היא הספיקה לבצע "הליכת חלל" ולהנחית חללית על הירח. משימה להנחתת רכב חלל על המאדים ולהשיב לכדור הארץ דגימות צפויה להמריא ב-2020. סין מתכננת גם להפוך למדינה הראשונה שמבצעת נחיתה רכה בצדו הרחוק של הירח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שיגור טיל סיני לחלל. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים