שתף קטע נבחר

 

ההסכם עם חפץ: היועמ"ש עיכב עד שהשתכנע שימסור הקלטות

ניר חפץ היה מוכן לחתום על הסכם עד מדינה עוד בתחילת החקירה, אבל מנדלבליט ביקש לוודא שהוא יספק עדויות למעשי שוחד לכאורה. הערכה: היועמ"ש ופרקליט המדינה יפרסמו את ההחלטות בכל התיקים בעוד כמה חודשים

 

 

ניר חפץ. העונש לו היה צפוי היה פחות משמעותי מהחומרים שמסר  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ניר חפץ. העונש לו היה צפוי היה פחות משמעותי מהחומרים שמסר (צילום: רויטרס)

ניר חפץ היה מוכן לשמש עד מדינה בשלבים די מוקדמים של החקירה, אך היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט עיכב את ההסכם עמו בכמה ימים, עד שהשתכנע שחפץ יספק עדויות והקלטות למעשי השוחד לכאורה. גורמים במערכת המשפט הדגישו כי אף שאת הכותרות תפסו הידיעות על התערבותם של שרה ויאיר נתניהו בקבלת החלטות ביטחוניות, הראיות המשפטיות הממשיות שמספק חפץ קשורות לנושאים אחרים. באשר לביקורת שחפץ "יצא בזול" בעסקה, הדגישו הגורמים כי העונש שחפץ היה צפוי לו היה פחות משמעותי מהחומרים שמסר.

 

לדבריהם, שני עדי המדינה - שלמה פילבר וניר חפץ - מחזקים ומשלימים, כל אחד מהזווית שלו, את התמונה על מנגנון השוחד שהפעילו לכאורה ראש הממשלה בנימין נתניהו ובעלי בזק שאול אלוביץ'. מצד אחד, עדותו של פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת המושעה, מחזקת את הראיות על הטבות רגולטוריות ששוות הון עתק, שאלוביץ' קיבל לכאורה הודות לנתניהו. חפץ, יועץ התקשורת לשעבר של נתניהו, משלים את התמונה עם פרטים על התמורה - הסיקור המוטה באתר וואלה.

 

שלמה פילבר. העדויות שלו ושל חפץ משלימות האחת את השניה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שלמה פילבר. העדויות שלו ושל חפץ משלימות האחת את השניה(צילום: מוטי קמחי)

"כשמדובר בתיקי חקירה נגד ראש ממשלה מכהן, קיים אינטרס ציבורי מוגבר להגיע לחקר האמת, מה גם שמדובר בחקירת שחיתות ציבורית. לכן כריתת הסכמי עד מדינה עם שני חשודים בפרשת 4000 אינה מופרכת", כך אומרים גורמים במערכת המשפט, בתגובה לביקורת על ריבוי עדי מדינה בתיקי ראש הממשלה.

 

גורמים משפטיים מעריכים שהיועץ המשפטי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן יפרסמו את החלטותיהם בתיקי 1000, 2000 ו־4000 ביחד, בעוד כמה חודשים. זאת אף שבתיקי 1000 ו־2000 המלצות המשטרה כבר הועברו לפרקליטות לפני כחודש. "כל הפרשות מספרות סיפור דומה ואין טעם לפצלן", הסביר גורם משפטי.

 

אלשיך: "סומך על היועמ"ש"

מפכ"ל המשטרה, רב־ניצב רוני אלשיך, התייחס אתמול לחשיבות של עדי מדינה בכנס שדרות לחברה, שנערך במכללת ספיר. "עדי המדינה זה אחד הכלים החשובים להרתעה, גם של ארגוני פשיעה וגם של שחיתות ציבורית. עד מדינה מספר את הסיפור. ככל שעדותו חזקה, יציבה, פתוחה וכמובן יש לה סיוע בראיות חיצוניות - זה מחזק מאוד את התיק". המפכ"ל גם סבור שמדובר במנגנון שטוב להרתעה: "ייזהר כל אדם מהמזכירה שלו ומנהגו", אמר אלשיך. "כאשר המעטפת הקרובה שלך יכולה להתהפך, כל אחד לוקח את הדבר הזה בחשבון, ומבחינתנו הכי חשוב זה שאנשים יעשו פחות עבירות".

 

המפכ"ל אלשיך על חשיבות עדי המדינה    (צילום: רועי עידן)

המפכ"ל אלשיך על חשיבות עדי המדינה    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המפכ"ל הוסיף: "המבחן שלנו הוא להוריד שחיתות. לא להראות שאנחנו מצליחים להרשיע מישהו - אלא להוריד שחיתות. אם מה שנעשה לא מוריד את השחיתות, אנחנו לא נותנים את השירות לחברה".

 

כשנשאל אם יחוש כישלון אישי במקרה שהיועץ המשפטי לממשלה לא יקבל את המלצות המשטרה, השיב אלשיך: "אני סומך על היועץ שהוא שוקל שיקולים מקצועיים, משפטיים וטהורים. יש שיקולים שהוא צריך לשקול ואנחנו לא. למשל, האינטרס הציבורי. בשביל זה הוא שם. אנחנו שוקלים את חקר האמת והראיות. מסתכלים על מאגר הראיות, שואלים אם יש הסבר אלטרנטיבי ובודקים אותו. רק אז אפשר להגיע למסקנה שיש מספיק ראיות כדי להרשיע. היועץ יקבל החלטה נקייה האם נכון להעמיד לדין על סמך הניתוח המשפטי וכמובן בהתאם לאינטרס הציבורי. אם יסתבר שלא עשינו את עבודתנו בחקר האמת - זה יהיה כישלון אישי שלי".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים