שתף קטע נבחר
 

עשרות בתר-דוקטורנטים מארה"ב ייקלטו בישראל

במל"ג אמרו כי גובה המלגה לכל בתר-דוקטורט שיגיע לישראל מצפון אמריקה הוא 100 אלף דולרים לשנתיים. המלגה תיועד בין השאר למימון דמי קיום, מגורים, מסגרות חינוך לילדים, טיסות ועוד

המצטיינים מארצות-הברית וקנדה יגיעו לישראל: בוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה ממשיכים לפעול לקידום הבינלאומיות במערכת ההשכלה הגבוהה. במסגרת תוכנית זו, החליטה ות"ת לאשר תוכנית להגדלת מספר הבתר-דוקטורנטים המשתלמים בישראל, בדגש על בתר דוקטורנטים מצטיינים מאוניברסיטאות מובילות בארה"ב וקנדה. התוכנית, בשיתוף מכון צוקרמן, תאפשר בשנים הקרובות קליטה של עשרות בתר-דוקטורנטים מצטיינים במקצועות ה- STEM (מדעים וטכנולוגיה) בישראל.

 

במל"ג אמרו כי גובה המלגה לכל פוסט דוקטורט הוא 100 אלף דולרים לשנתיים. המלגה תיועד בין השאר למימון דמי קיום, מגורים, מסגרות חינוך לילדים, טיסות ועוד. במידת הצורך ניתן יהיה להרחיב את המלגה לשנתיים נוספות. סך התקציב יעמוד על כ- 11 מיליון דולרים על פני ארבע שנים, כאשר החלוקה תהיה שווה בין ות"ת ומכון צוקרמן.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

בות"ת ובמכון צוקרמן מסבירים כי התוכנית תאפשר לטובי המוחות הצעירים בארה"ב וקנדה ללמוד מהניסיון והידע שקיים בישראל, ובמקביל לפתח ולהעשיר את המחקר הישראלי בתחום ה-STEM. כמו כן, בראיה ארוכת טווח תסייע התוכנית לחיזוק השותפות בין ארה"ב לישראל, והתוצאה תסייע לשינוי לא רק בעבודתם של החוקרים בתוכנית, אלא גם בדרך שבה ארה"ב וישראל ניגשות לשיתוף-פעולה בכל התחומים המדעיים. בהתאם לאישור ות"ת, התוכנית תצא לדרך בשנת תשע"ט. כמו כן לצורך בחירת המלגאים, הוקמה ועדת שיפוט אשר תבחר את הבתר-דוקטורנטים בהתאם לקריטריונים של מצוינות אקדמית ומחקרית, איכויות אישיות ומנהיגות מדעית.

 

על פי הנתונים העדכניים, שיעור הסטודנטים הבינלאומיים הלומדים בישראל עומד על כ- 1.4%, שיעור זה נמוך משמעותית מממוצע מדינות ה- OECD העומד על 9%. במל"ג מסבירים כי הדבר נובע בין היתר מכך שמרבית המוסדות בישראל אינם ערוכים לקליטה של סטודנטים בינלאומיים, לרוב הטיפול בסטודנטים אלו לוקה בחסר ומקשה על הסטודנטים הזרים.

 

פרופ' יפה זילברשץ  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פרופ' יפה זילברשץ (צילום: גיל יוחנן)

 

יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ, אמרה: "ות"ת חרטה על דגלה להפוך את מדינת ישראל לאבן שואבת של סטודנטים מצטיינים ממדינות שונות בעולם: אמריקה, אירופה, והמזרח הרחוק. שיתוף הפעולה עם מכון צוקרמן והגדלת המלגות לחוקרים מצטיינים בשלב הבתר דוקטורנט מארה"ב וקנדה, יאפשרו למוסדות הישראליים להעשיר את המחקר בתחום ה- STEM , להעצים את החוקרים הישראליים ולקדם את המוניטין הבינלאומי של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל".

 

אריק גרטלר וגיימס גרטלר, נאמני מכון צוקרמן, הוסיפו: "אנו שמחים ומברכים על כך שממשלת ישראל, באמצעות המועצה להשכלה גבוהה, החליטה לשתף פעולה עמנו על מנת לקדם את התכנית של קליטת פוסט דוקטורנטים אמריקאים מאוניברסיטאות מובילות בישראל. שותפות זו מאפשרת לחזק את החזון של מכון צוקרמן ולטוות רשת רחבה יותר של שיתוף פעולה מדעי בין ישראל לארה"ב".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים