לראשונה: קוקה קולה עובדת על גזוז אלכוהולי
ענקית המשקאות עורכת ניסויים במטרה ליצור משקה חריף המבוסס על הגזוז היפני האלכוהולי 'צ'ו הי'
קוקה קולה הבטיחה למחזר כל בקבוק שתמכור
החברה עם הלוגו האדום האייקוני והמתכון הסודי עומדת על סף פרק חדש שבו תכלול בין משקאותיה גם משקה המבוסס על גזוז יפני מוכר בשם צ'ו-הי (Chu-Hi) המכיל אלכוהול מזוקק בשם סוצ'ו וגזוז. המשקה בעל תכולת אלכוהול נמוכה יחסית, יושק ביפן, שם קיימת תחרות עזה בין עשרות סוגי משקאות צ'ו-הי בסופרים ובחנויות הנוחות ברחבי המדינה.
נשיא קוקה קולה יפן, חורחה גרדוניו, אישר בריאיון באתר החברה את הדיווח. "זהו משקה בפחית המכיל אלכוהול", הסביר. "באופן מסורתי הוא עשוי עם אלכוהול מזוקק בשם סוצ'ו ומים מוגזים בתוספת חומרי טעם. מעולם לא התנסינו בתחום המשקאות הקלים עם שיעור אלכוהול נמוך אולם זוהי דוגמה לאופן שבו אנו תמיד מחפשים אחר הזדמנויות חדשות מחוץ לתחומי הליבה שלנו".
גרדוניו לא ציין תאריך יעד להשקת המשקה, והוסיף: "קוקה קולה תמיד התמקדה בתחום המשקאות הלא-אלכוהוליים וניסוי צנוע זה נעשה עבור נתח מאוד ספציפי של השוק שלנו". הוא מסביר שקטגוריית משקאות הצ'ו-הי אקסקלוסיבית ליפן והיות שבמדינה זו נהוג למכור משקאות קלים לצד משקאות אלכוהוליים, החליטה החברה להתנסות בשוק זה.
רוב הסיכויים הם שהקונספט של קוקה-קולה אלכוהולי יישאר בתחומי יפן ולא צפוי להתרחב גלובלית בשל תכונותיו "הייחודיות והמיוחדות" של השוק היפני, אומר גרדוניו.
הופעת הבכורה של קוקה קולה בתחום המשקאות האלכוהוליים מסיימת מסורת של למעלה מ-130 שנה, שבהן החברה מעולם לא ייצרה משקה אלכוהולי מאז החלה להפיץ את מוצריה בארה"ב ולאחר מכן בעולם כולו.
המהלך מגיע על רקע הירידה בביקוש הגלובלי למשקאות גזוז בשל החששות מנזקי הבריאות הנובעים מצריכת משקאות עתירי סוכר אלו. כיום המשקאות הנמכרים ביותר של קוקה קולה הם משקאות ספורט ומים.
שוק המשקאות המוגזים-אלכוהוליים ביפן רושם צמיחה דרמטית מאז שנחתה הפחית הראשונה של צ'ו-הי על המדפים תחת השם הי-ליקי (HiLiki) בשנת 1983.