מקרון: "יום יבוא וצרפת תכיר בירושלים כבירת ישראל"
הנשיא הצרפתי הבהיר שההכרה תקרה "ברגע הנכון" במהלך תהליך השלום עם הפלסטינים. בסעודה השנתית של הארגונים היהודיים בצרפת הוא התייחס לאנטשימיות במדינה: "צרפת לא תהיה עצמה אם היהודים יעזבו כי הם מפחדים"
הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון הכריז אמש (ד') כי "יום יבוא וצרפת תכיר בירושלים כבירת ישראל". לדבריו, הצעד הזה יקרה "ברגע הנכון" במהלך תהליך השלום עם הפלסטינים. בסעודה השנתית של איגוד הארגונים היהודיים בצרפת (CRIF) הבהיר מקרון כי "ביטחון בת בריתנו ישראל הוא נושא שאינו נתון למשא ומתן".
במהלך הכנס ביקש ראש הארגון מהנשיא הצרפתי להכיר בירושלים כבירת ישראל, ומקרון ענה לו: "זה לא יהיה ישר מצידי לגרום לכם עונג לערב אחד בהכרזה כזאת. אמרתי לידידי דונלד טראמפ כי הוא טעה כשהכריז באופן חד צדדי על ההכרה בירושלים. זה לא עוזר לפתרון הסכסוך".
מקרון אמר כי אם צרפת תלך בעקבות ארצות הברית "נאבד את מעמדנו כמתווך הוגן, המעמד היחיד שמועיל לאזור במצב הנוכחי". לדבריו, מדובר במעמד שארצות הברית כבר אינה יכולה להינות ממנו. הנשיא הצרפתי חזר ואמר שצרפת עדיין תומכת בפתרון "שתי מדינות לשני עמים" בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני. עם זאת, הוא הדגיש כי "רק דיאלוג בשטח יביא את הפתרון ולא החלטות בוושינגטון או בפריז".
הנשיא הצרפתי לא חסך ביקורת על ארגוני ה-BDS ואמר בסעודה: "ישנם אנשים שמנסים להשתמש בסכסוך הישראל-פלסטיני כדי להצדיק אנטישמיות". מקרון הבהיר: "החרמת מוצרים ישראליים ויהודיים היא לא חוקית בצרפת ואנו נתבע ונעניש את מי שיעבור על החוק".
מקרון התייחס בדבריו גם לאיראן ואמר: "צרפת פועלת נגד הפעילות הבליסטית של איראן באזור ביחד עם שותפיה, בריטניה וארה"ב. אני מקיים שיחות ארוכות על המצב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו". הוא הדגיש כי ביטחון ישראל אינו נושא למשא ומתן, אך ציין כי הוא דוגל בקיום שיחות "עם כולם, כולל עם איראן".
הנשיא הצרפתי התייחס גם לאחד הנושאים שמדאיגים ביותר את הקהילה היהודית במדינתו - התגברות האנטישמיות והתקריות שהיו לאחרונה במדינה: "הבנו שהאנטישמיות המסורתית חיה וקיימת בצרפת וצריך להודות שזה מהווה כשלון עבורנו. בנושא הזה התגובה שלנו חייבת להיות לא סלחנית. צרפת לא תהיה עצמה אם אזרחים יהודים יצטרכו לעזוב כי הם מפחדים".
הוא הבטיח להמשיך את ההגנה על בתי ספר, גני ילדים ומוסדות של הקהילה היהודים וכן להשיק תוכנית ממשלתית חדשה למיגור האנטישמיות ברשת.
למרות הירידה במספר האירועים האנטישמים בצרפת בשנה האחרונה, מקרון הודה כי "300 זה יותר מדי, תקרית כמעט בכל יום" והכריז כי יקדם חקיקה אירופית שתאכוף על חברות האינטרנט להוריד מהרשת התבטאויות אנטישמיות וגזעניות.