רוצים תור לדרכון במזרח י-ם? חכו חצי שנה
תושבי מזרח ירושלים ממתינים שישה ואף שמונה חודשים כדי להתקבל במשרדי רשות האוכלוסין וההגירה בוואדי אלג'וז ומתלוננים על שעות ארוכות בתור. "זו התעללות באנשים". הרשות: "נבחנים צעדים להקלה על העומס"
תושבי מזרח ירושלים מתלוננים על כך שהם נאלצים להמתין חודשים ארוכים כדי להתקבל במשרדי רשות האוכלוסין וההגירה שנמצאים בשכונת ואדי אלג'וז במזרח עיר. כאשר כבר נקבע להם תור, התושבים טוענים שהם מחכים שעות ארוכות, בתנאים קשים, בלי מחסה מהשמש או מהגשם.
כדי לקבוע תור למשרדי ההגירה על תושבי מזרח ירושלים להיכנס לאתר של הרשות ולהזמין את התור. אחרי כמה ימים הם יקבלו תשובה על היום שבו הם מוזמנים, ורבים מהם מספרים שקיבלו תור לעוד חצי שנה ואף יותר. הלחץ במקום כל כך גדול ולכן עשרות אנשים מגיעים כבר לפנות בוקר כדי לתפוס מקום. "אנחנו מחכים הרבה שעות מחוץ לבניין ולפעמים חוזרים הביתה ללא קבלת שירותים", סיפר אחד התושבים. "בכניסה למשרדים אין סככה שתגן על התושבים מהשמש וגם מהגשמים והקור".
סיאד סלים, תושב הר הזיתים: "אני אזרח מדינת ישראל ולא מצליח להוציא דרכון לי, לאשתי ולילדים. אם אני אעשה דרכונים בנתב"ג זה יעלה לי הרבה כסף. גם תור אני לא יכול לקבוע ולשיחות טלפון לא עונים לנו. מה הזלזול הזה? גם תעודת זהות אנחנו מתקשים להחליף. מתעללים בנו".
חנא ח'ורי, תושב מזרח ירושלים אמר: "כואב לנו מאוד שאין אצלנו עוד סניף שיכול להקל עלינו. אני אישית הזמנתי תור ורק אחרי שמונה חודשים קיבלתי אישור להגיע. זו התעללות באנשים ואסור שזה יימשך בצורה כזו. פנינו לאחראים שכל פעם מבטיחים לפתור את הבעיה אבל לצערי אין שום התקדמות. הסבל עדיין קיים ולא מתחשבים בנו".
אעתדאל אלעבאסי משכונת סילואן אמרה השבוע: "אני סובלת מסוכרת ויש לי בעיה בשתי הרגליים. לפני ארבעה חודשים הזמנתי תור ורק היום אישרו לי להגיע. אני אישה חולה וזקוקה לשירות של משרד האוכלוסין, אבל ככל הנראה גם החולים לא מעניינים אותם, מבחינתם אנחנו לא בני אדם. חייבים לפתוח במזרח ירושלים עוד סניפים. לאן אנחנו יכולים ללכת?".
אחמד, תושב מזרח ירושלים: "עד היום מתעללים באנשים שמגיעים למשרד האוכלוסין בואדי אלג'וז. אני לא ראיתי דבר כזה במגזר היהודי, זה רק אצלנו. מגיעים לכאן קשישים, נשים בהריון וילדים אבל מזלזלים בכולם. לפעמים אנשים כאן מתעלפים ונזקקים לטיפול רפואי. זאת הפעם השנייה שאני חוזר לכאן. בפעם הראשונה חיכיתי שעות ארוכות ולא הכניסו אותי. היום אני אתעקש, אני אצעק ואשתולל. שיעצרו אותי".
איסמאעיל עותמאן מאבו גוש הוא איש ציבור שמנסה לפתור את הבעיה: "המצב קריטי ביותר. היום, אחרי שהגיעו לכאן כתב וצלם ynet, אנשי האבטחה של משרד האוכלוסין ביקשו לא לצלם והכניסו פנימה את האנשים שחיכו בתור. חלק מאנשים שהגיעו אחר כך חשבו שהמשרד סגור, כי הם לא רגילים להגיע בלי לראות את התורים הארוכים בחוץ. אנחנו נמשיך במאבק שלנו. פנינו לחברי כנסת ולעוד גורמים אבל אנחנו עדיין נתקלים בבעיה רצינית. אני מקווה שהסבל ייגמר".
מלשכת רשות האוכלוסין נמסר בתגובה: "הסוגיה נמצאת בראש סדר העדיפויות מזה תקופה ובימים אלה נבחנים צעדים להקלה על העומס במקום, לרבות איתור לשכה נוספת למתן מענה ושירות לאוכלוסייה במזרח ירושלים".