שתף קטע נבחר
 

אסטרואיד באורך כ-400 מטר חלף על פני כדור הארץ

אתמול ב-9:53 חלף במרחק של כ-1.5 מיליון קילומטרים מאיתנו האסטרואיד שהוכרז כ"אסטרואיד בעל פוטנציאל מסוכן". מתגעגעים? הביקור הבא שלו יהיה בעוד שמונה שנים

אפשר לנשום לרווחה: 2017 VR12, אסטרואיד עצום בגודל של בניין האמפייר סטייט בניו יורק, חלף על פנינו אתמול (יום ד'), וכידוע לקוראי שורות אלה שעברו את היממה האחרונה בבטחה – האירוע גם הוא עבר בשלום.

 

האסטרואיד כפי שצולם על-ידי טלסקופ

האסטרואיד כפי שצולם על-ידי טלסקופ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפני מונחי סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א), מדובר בעצם שהתעופף "קרוב" לכדור הארץ וגם הוכרז על ידי ארגון Minor Planet Center כ"אסטרואיד בעל פוטנציאל מסוכן", אבל הוא עבר על פני כוכב הלכת שלנו ממרחק 1.5 מיליון קילומטרים – בערך פי 3.8 המרחק בינינו לבין הירח.

 

בכלי תקשורת בארצות הברית דווח בימים האחרונים כי בנאס"א מעריכים שקוטרו של הגוש הסלעי הענק נע בין 450-250 מטרים – כלומר שהוא אפילו גדול יותר מבניין האמפייר סטייט המפורסם שמתנשא לגובה של 381 מטרים. הוא הגיע לנקודה הכי קרובה לכדור הארץ בשעה 9:53 בבוקר (שעון ישראל) אתמול.

 

אמפייר סטייט בילדינג. האסטרואיד בערך בגודל של הבניין העצום ()
אמפייר סטייט בילדינג. האסטרואיד בערך בגודל של הבניין העצום

 

על-פי נאס"א, האסטרואיד צפוי לחזור לאזורינו ב-19 במרץ 2026, ב-10 במרץ 2079 וגם ב-1 במרץ 2100. בכל השלושת הביקורים הבאים, המרחק שלו מכדור הארץ צפוי להיות גדול יותר מהמרחק שנרשם אתמול בינינו לבין האסטרואיד הענק.

 

לפני כחודש היו בבת אחת כמה מפגשים קרובים בהרבה עם אסטרואידים. ב-10 בפברואר חלף על פנינו אסטרואיד במרחק של 64 אלף קילומטרים (בערך חמישית מהמרחק בין הירח לכדור הארץ), שזוהה רק ימים לפני כן על ידי מצפה כוכבים של נאס"א. שלושה ימים לפני כן עבר סמוך לכדור הארץ האסטרואיד נוסף, שגם הוא זוהה רק כמה ימים לפני כן, והוא עבר במרחק של 184 אלף ק"מ מכדור הארץ. אבל זה לא הכול – רק יומיים לפני כן חלף אסטרואיד נוסף על פני כוכב הלכת שלנו, אבל זה כבר קרה במרחק של 4.2 מיליון קילומטרים מכדור הארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות החלל האירופית
אילוסטרציה
צילום: סוכנות החלל האירופית
מומלצים