שתף קטע נבחר

 

במדינה המוסלמית הגדולה בעולם אוסרים ניקאב בכיתות

שתי אוניברסיטאות איסלאמיות באינדונזיה אוסרות על סטודנטיות לעטות את כיסוי הראש על רקע החשש הגובר במדינה מעליית הקיצוניות הדתית

סטודנטית באוניברסיטה בעיר יוגיקרטה שבה נאסר לעטות ניקאב באזור הקמפוס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סטודנטית באוניברסיטה בעיר יוגיקרטה שבה נאסר לעטות ניקאב באזור הקמפוס(צילום: AFP)

 

לא בבית ספרנו: שתי אוניברסיטאות איסלאמיות באינדונזיה החליטו לאסור על סטודנטיות לעטות ניקאב, רעלה שמכסה את כל הפנים למעט העיניים. אחת האוניברסיטאות אף הודיעה שתסלק מהלימודים סטודנטיות שיפרו את האיסור, כל זאת על רקע החשש הגובר והולך במדינה המוסלמית הגדולה בעולם מעליית הקיצוניות הדתית.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

האוניברסיטה האיסלאמית סונאן קליג'אגה מסרה שהיא פרסמה השבוע את האיסור על עטיית ניקאב, צעד שמשפיע על כמה עשרות סטודנטיות שמסתובבות במוסד הלימודים עם הלבוש האיסלאמי על פניהן. סטודנטית שתפר את האיסור תגורש מבית הספר, כך לפי האיסור החדש.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
אף שניקאב נחשב לפריט לבוש נפוץ במדינות אולטרה שמרניות כמו סעודיה ומדינות מפרץ אחרות, השימוש בהן נדיר באינדונזיה, שמוגדרת מדינה חילונית שבה 90 אחוזים מ-260 מיליון התושבים מאמינים באיסלאם המתון.

 

הניקאב: ייצוא לא מבורך של העולם הערבי?

עבור אינדונזים רבים, הניקאב הוא ייצוא לא מבורך של העולם הערבי ויש מי שמקשרים אותו לאיסלאם הקיצוני, תופעה שהמדינה המוסלמית הגדולה בעולם נלחמת בה זה שנים רבות. "אנחנו אוניברסיטה של המדינה. התבקשנו להפיץ איסלאם מתון", אמר השבוע נשיא האוניברסיטה יודיאן וואיודי במסיבת עיתונאים. בבית ספרו, שממוקם בבירת התרבות של אינדונזיה יוגיקרטה, לומדים כעשרת אלפים סטודנטים.

 

מוסד לימודים אחר באותה העיר, אוניברסיטת אחמד דחלן, גם הטילה איסור על ניקאב ברחבי הקמפוס מחשש שהדבר יוביל לקיצוניות דתית - תופעה שנראית יותר ויותר באוניברסיטאות במדינה. עם זאת, האוניברסיטה הודיעה שלא תטיל עונשים על מי שיפר את האיסור החדש. "אבל במהלך בחינות הן לא יכולות לעטות ניקאבים משום שהבוחנים צריכים להשוות בין התמונות שעל כרטיס התלמיד שלהן לבין הפנים שלהן, דבר שקשה לעשות כשלובשים ניקאב", אמר מנהל האוניברסיטה קאסיארנו לכתבים.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פגיעה בזכויות אדם? מפגינה נגד האיסור (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פגיעה בזכויות אדם? מפגינה נגד האיסור(צילום: AFP)

המוניטין של אינדונזיה כמעוז של פרוגרסיביות וסובלנות דתית עמדה למבחן באחרונה כשהממשלה דחפה להוציא מהחוק יחסי מין הומוסקסואלים ויחסי מין לפני הנישואים.

 

הניקאב עמד במרכז סדר היום הציבורי ברחבי העולם בנושא חופש דת וזכויות נשים כשצרפת הפכה למדינה האירופית הראשונה שאסרה ללבוש אותו במקומות ציבוריים.

 

תומכים של האיסור החדש באינדונזיה טוענים שלבוש ניקאב איננו ציווי דתי. "חינוך צריך להיות בנושא דיאלוג - פתוח ופרוגרסיבי - ואם את עוטה ניקאב זה מפריע לדיאלוג ולתהליך הלימוד והלמידה", אמר זוהיירי מיסראווי, ראש ארגון "החברה המוסלמית המתונה" בג'קרטה. אבל יש מי שטוענים שהאיסור לעטות ניקאב על הפנים הוא פגיעה בזכויות אדם. "זה עניין של העדפה אישית והאוניברסיטה צריכה לכבד את זה", אמר פדלון אמין, דובר של גוף דתי איסלאמיסטי באינדונזיה.

 

בעבר הטילו כמה אוניברסיטאות באינדונזיה איסור על סטודנטיות לעטות ניקאב. בשנה שעברה נקנס בית ספר תיכון איסלאמי פרטי בג'אווה על ידי השלטונות המקומיים בעקבות תמונות שהופצו ברשת שבהן נראו תלמידות יושבות בכיתה וניקאבים על פניהן - בניגוד לתקנה לאומית בנושא תלבושת בית ספר מקובלת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אוניברסיטה אוניברסיטאות ב אינדונזיה אוסרות ניקאב על נשים סטודניות ונשים מחו הפגינו
צילום: AFP
מומלצים