בריטניה וסעודיה: לפרק את חיזבאללה מנשקו
בהודעת הסיכום של ביקורו של יורש העצר הסעודי בלונדון, הכריזו שתי המדינות כי "פעילות חיזבאללה מערערת את היציבות" באזור. הצדדים גם קראו לאיראן לחדול מהתערבותה בעניינים הפנימיים של מדינות האזור
סעודיה ובריטניה הכריזו אמש (ו') כי הן תומכות בפירוק חיזבאללה מנשקו. ההכרזה הייתה חלק מהודעת הסיכום שפרסמו המדינות לביקור הרשמי שערך יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, בלונדון, במשך ארבעה ימים.
בהודעה נכתב כי "שתי המדינות הביעו את תמיכתן בממשלת לבנון והדגישו את החשיבות לאפשר לה לבסס את שליטתה בכל שטחי לבנון, לפרז את חיזבאללה מנשקו ולהתמודד עם פעילותו שמערערת את היציבות". סעודיה ובריטניה התייחסו גם לתהליך השלום במזרח התיכון, והדגישו כי הוא צריך להתבסס על פתרון שתי המדינות, "כפי שהוצג ביוזמת השלום הערבית ובהחלטות האו"ם שנוגעות בדבר". הצדדים הגיעו גם להסכמה כי על איראן להתחייב "לנהוג בעקרונות של שכנות טובה באזור המזרח התיכון", ולא להתערב בעניינים הפנימיים של מדינות האזור.
בן סלמאן נחת ביום רביעי בלונדון ופגש את המלכה אליזבת בארמון בקינגהאם. בתחילת הביקור, שנחשב למסע הבינלאומי הראשון שלו כיורש העצר, תקף בן סלמאן את טורקיה ואמר שהיא "חלק ממשולש הרשע", יחד עם איראן וארגונים איסלאמיסטיים קיצוניים. הנסיך הסעודי האשים את טורקיה בניסיון לבסס מחדש את החליפות האיסלאמית, שהסתיימה לפני כמאה שנה עם קריסת האימפריה העות'מאנית.
בסוכנות הידיעות הסעודית נכתב כי הביקור של בן סלמאן "נועד לבסס את היחסים בין שתי המדינות ולפתחם, כדי לתמוך באינטרסים המשותפים לשני הצדדים". בהודעת הסיכום הביעה בריטניה תמיכה בתוכניתו של בן סלמאן לפיתוח סעודיה - תוכנית "סעודיה 2030" - שמטרתה להביא לרפורמות כלכליות וחברתיות בממלכה הערבית, והתחייבה לסייע במומחיות הנדרשת לשם קידום התוכנית.
בנוסף לכך, שני הצדדים החליטו על הקמת "מועצה לשיתוף פעולה אסטרטגי" שתתכנס אחת לשנת ותדון בנושאים כלכליים, ביטחוניים והומניטאריים. לפי סוכנות הידיעות הסעודית, ההסכמים שעליהן חתמו בריטניה וסעודיה יובילו להשקעות הדדיות בשווי של כ-100 מיליארד דולרים במהלך עשר השנים הקרובות, ומתוכם כ-30 מיליארד דולרים של השקעות ישירות.
בין תחומי שיתוף הפעולה ניתן למנות גם חינוך, בריאות, תרבות וספורט. בריטניה הבהירה שכל ההשקעות יתאמו את החזון שגיבש בן סלמאן במסגרת תוכנית הפיתוח "סעודיה 2030". לשם כך, יוקמו גם צוותים מקרב המגזר הפרטי שישתפו פעולה בסקטורים השונים.
תחום מעניין נוסף שבו שני הצדדים ישתפו פעולה הוא תחום "האנרגיה הנקייה" - בריטניה תספק לסעודיה את המומחיות שנדרשת בעניין, במסגרת החזון לצמצם את התלות של האחרונה בנפט.
עוד בעניין הנושאים המדיניים הבוערים, שתי המדינות הבהירו את החשיבות להגיע לפתרון מדיני למשבר בתימן, שיתבסס על יוזמת מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ והחלטת מועצת הביטחון מספר 2216. פעילותה של סעודיה בתימן ומעורבותה בלחימה במדינה הטילה צל כבד על ביקורו של מוחמד בן סלמאן בממלכה הבריטית.
"שני הצדדים הסכימו לפעול יחדיו כדי לטפל במשבר ההומיניטארי (בתימן), וסעודיה שבה והתחייבה לבצע את מה שסוכם באו"ם", כך נכתב בהודעת הסיכום שהובאה בסוכנות הידיעות הסעודית הרשמית. שני הצדדים גינו את צעדי המורדים החות'ים שנתמכים בידי איראן, ובריטניה שיבחה את סעודיה על כך שפתחה לאחרונה לשכה לשיקום תימן. שתי המדינות התייחסו לזרוע איראנית נוספת במזרח התיכון והיא ארגון חיזבאללה.