הסיפור הטרגי של הגיימרים שרק רוצים לשחק און-ליין - מה קורה כשכל המשפחה רוכבת על האינטרנט?
מה בסך הכל ביקשתם? לשחק במשחק הרשת האהוב עליכם אל תוך הלילה עם חברים מכל העולם. אבל המשחק שלכם נהרס, כי אחותכם בדיוק החליטה להוריד את האלבום החדש של ריהאנה, אבא שלכם חורש על אתרי הימורים ("עוד שעה ואני מביא את המכה!") והאח הקטן התעורר ופצח במרתון "לולי" בטאבלט. למה משחקי MMO נתקעים למרות שיש לנו "אינטרנט מהיר"? ומה הפתרון שיוריד את בני המשפחה מהגב שלכם?
אם תשאלו את שועלי האינטרנט הותיקים, תשמעו סיפורים על תקופה שבה החיבור לאינטרנט תפס את קו הטלפון הביתי, כך שאם מישהו מבני הבית היה באמצע שיחת נפש אל תוך הלילה, לא היה לכם סיכוי להתחבר. החיבור לאינטרנט התקדם מאז, והמהירויות הלכו והשתפרו כל הזמן, אבל היום הגענו שוב למצב ביש - אמנם יש לנו "אינטרנט מהיר" בבית, אבל מחוברים אליו מיליונתלפים מכשירים, כולל הסלולרים, הטאבלט, הטאבלט השני, המחשב, המחשב הנייד והעוזר האישי הדיגיטלי. כולם רוצים לנגוס ברוחב הפס של האינטרנט- ולכם, הגיימרים, לא נשאר. האם יש פתרון שיכול לשים סוף לריבים של "אבל אמא, הוא תופס לי את כל האינטרנט!!!"?
איך הגענו למצב הזה?
ממש פעם, בשנות התשעים, כשמהירות החיבור לאינטרנט נמדדה במגה-בייט, החיבור היה דרך קו הטלפון, וגם המשחקים ששיחקנו היו בעיקר על דיסקים, ולא ברשת. מאז החיבור לאינטרנט התקדם מאוד והמהירויות הלכו וטיפסו, עד שנעצרו ב-100 מגה לפני מספר שנים. רמז קטן: אנחנו לא באמת מקבלים 100 מגה ברוב המקרים. הסבר בהמשך.
הבעיה הגדולה של המשפחה הישראלית הממוצעת היא שגם הצרכנים של האינטרנט הלכו והתרבו. אם בעבר היינו יכולים לשחק און-ליין אל תוך הלילה, היום מבשלים במטבח עם אתרי וידיאו, האח הקטן מחובר לסרטונים 24 שעות ביממה, האחות מורידה מוזיקה (באופן חוקי!) מהמחשב בחדר שלה, ומישהו בסלון משחק פוקר ברשת מול מתחרים מאינדונזיה.
התוצאה המצערת היא שה"אינטרנט המהיר" שיש לנו – פשוט לא מספיק. וכשאנחנו רוצים לשחק במשחק MMO שדורש חיבור סופר-מהיר, כדי שיעביר את התגובות של השחקנים האחרים ואת הפקודות שלנו במהירות שיא, החיבור לאינטרנט בדיוק נסתם והמשחק נהרס.
אבל שיחקתי בעבר עם חיבור איטי יותר, והכל היה סבבה
נכון. אבל גם המשחקים התפתחו עם השנים, וכמות המידע שהמחשב צריך להוריד מהרשת בכל רגע נתון, בנוסף לפקודות שאתם שולחים בחזרה למשחק - היא עצומה.
אם בעבר הסתפקנו בחיבור של כמות קטנה של מגה-בייטים בכל רגע נתון כדי שהמשחק יעבור חלק, היום כבר אי אפשר להסתמך על זה. לפעמים מספיק שאחד מבני המשפחה מבצע פעולה ש"אוכלת" רוחב פס גדול, והמשחק שלכם יכול להיחרב בדיוק באמצע הקרב הכי גדול של העשור האחרון, כשהצוות שלכם צריך אתכם והיריב שלכם עומד להפסיד. חבל שינצחו אתכם רק בגלל שהאח הקטן שלכם צופה ב"הופ ילדות ישראלית".
איך מוודאים שהמשפחה הנחמדה שלנו לא תזלול לנו את האינטרנט?
בשלב זה בטח תגידו "יש לי 100 מגה, והמשחק עדיין נתקע". יכול להיות שאתם חושבים שיש לכם 100 מגה, אבל רוב הסיכויים שאתם מקבלים מהירות נמוכה בהרבה. בחלק גדול מהמקרים, מהירות החיבור שלכם תלויה בשאלה האם בבניין שלכם יש תשתית מתאימה לפס רחב, והאם טרחו לשים ברחוב שלכם תחנת ממסר.
אם תבדקו את מהירות החיבור שלכם (בדיקה של חצי דקה בדפדפן שלכם), תגלו שאתם ככל הנראה מקבלים הרבה פחות. מהירות הגלישה הממוצעת בישראל עומדת נכון להיום על ממוצע של 67 מגה למשק בית - וזה אומר שאם כל המשפחה גולשת/צופה בסטרימינג/מורידה מוזיקה - המשחק שלכם יקרטע.
החדשות הטובות הן שיש פתרון חדש, שמפרגן לכל המשפחה גלישה מהירה במקביל. EXTRANET של HOT הוא לא רק 'אינטרנט מהיר'- הוא 'האינטרנט החזק בישראל', שכולל תשתית של 200 מגה, המהירות הגבוהה בישראל נכון להיום, בלי שתצטרכו לעבור דירה בשביל לקבל עוד כמה מגה-בייט של מהירות.
200 מגה מספיקים לתגובות סופר-מהירות במשחק הרשת שלכם, מאפשרים לשאר בני המשפחה לגלוש בלי הפרעות, ואפילו נשאר עודף. מי שיספיק להצטרף ל-EXTRANET במבצע ההכרות של HOT, יקבל תשתית חזקה של 200 מגה במחיר של 99 שקלים בשנה הראשונה.
HOT מבינה את הצרכים הייחודיים של הגיימרים בישראל, ולכן היא משקיעה בפתרונות מותאמים וגם "יורדת אל השטח" ומעניקה חסות לפסטיבל GAMERZ הקרוב, פסטיבל הגיימינג, הגאדג'טים והטכנולוגיה הגדול בישראל שייערך בחול המועד פסח (1 עד 5 באפריל) בגני התערוכה בתל אביב. בפסטיבל השנה תוכלו להתנסות במכשירים וציוד מתקדם, לשחק במשחקים חדשים שעדיין לא הושקו באופן רשמי, לפגוש את כוכבי היוטיוב של תחום הגיימינג, ולצפות באליפות ישראל בספורט אלקטרוני.
רוצים לשמור על החוויה במשחקי האון-ליין ולהשאיר למשפחה רוחב פס? היכנסו>>