5 טיפים מנצחים לקראת המבחן הפסיכומטרי הקרוב
הבחינה הפסיכומטרית מתקרבת, ואתם מתחילים להרגיש את הלחץ באוויר. רגע לפני שאתם מתחילים בבחינה שתעזור לכם להתקבל לתואר שתמיד חלמתם עליו, ריכזנו עבורכם 5 טיפים מועילים שיעזרו לכם לצלוח את המבחן הפסיכומטרי בהצלחה
הבחינה הפסיכומטרית ממש מעבר לפינה, ואלפי ישראלים צעירים כוססים ציפורניים, משחיזים עפרונות, טוחנים סימולציות ומחכים ליום המכריע. אנחנו בטוחים שאתם מכירים את כל החומר במתמטיקה ובאנגלית, ושלמדתם את כל הטריקים הקיימים בספר - אך הצלחה בבחינה לא תלויה רק בלימוד של החומר עצמו. מדובר על מבחן ארוך ומתיש, שעשוי לקבוע את העתיד שלכם, ולכן חשוב מאוד להיות מוכנים גם באופן מנטלי. אלו 5 הטיפים המנצחים שיעזרו לכם להתמודד עם הלילה שלפני הבחינה, בוקר הבחינה ועם הבחינה עצמה.
1. די לחרישה
מסתבר שלא סתם ממליצים שלא ללמוד חומר חדש ואפילו לא לחזור על החומר ביום הבחינה עצמו - הסיבה היא שהפעולות האלו מעייפות את המוח, ועדיף לכם לשמור עליו רענן במהלך הבחינה עצמה. לכן, עשו לעצמכם טובה, ואל תשבו ביום לפני הבחינה אל תוך הלילה עם תרגילים ושאלות, ובוודאי שלא בבוקר הבחינה. אם עשיתם הכנה ראויה, הלימוד במועד כל כך קרוב לבחינה - יכול רק להרוס.
2. להביא משהו קטן לבחינה
הבחינה הפסיכומטרית היא ארוכה ועשויה להיות מתישה. לכן, חשוב מאוד לקחת אתכם פרי, חטיף מתוק או כל דבר מתוק אחר שאתם אוהבים. גם אם אתם לא אנשים של מתוק, מצאו משהו שאתם בכל זאת יכולים לנשנש במהלך הבחינה - מנת הסוכר תעזור לכם לשמור על רמת אנרגיה לטווח קצר, וגם תספק הפסקה קטנטנה במהלך הכתיבה והמחשבה. זה בדיוק מה שאתם זקוקים לו. מצד שני, אל תגזימו - זה לא הזמן לפתוח מכולת קטנה על השולחן ולבלוס לאורך כל הבחינה חטיפים מרעישים, שיפריעו לכל הכיתה וגם לעצמכם.
3. קחו רגע לעצמכם - עם מדיטציה
פנו מספר דקות בבוקר של הבחינה למדיטציה. לא חייבים להיות מאסטרים כדי להיכנס ל"זון" ולהירגע באמצעות מדיטציה: עצמו את העיניים, שאפו ונשפו מלוא הריאות, והתמקדו אך ורק בנשימה שלכם ובמה שהחושים שלכם קולטים באותו רגע. ממחקריו של ד"ר ריקרדו טרש, חוקר מביה"ס לחינוך ומביה"ס סגול למדעי המוח של אוניברסיטת תל אביב, עולה כי מדיטציה של כמה דקות ביום, למשך חודשיים לפחות, מעלה את רמת הקשב והריכוז, ושומרת על רוגע. לכן, כדאי להתחיל כבר היום עם תרגול המדיטציה, כדי שתוכלו להגיע לבחינה בשיא הריכוז.
4. במקום לאחר - הקדימו לכיתה ביום הבחינה
אם אתם רגילים לאחר לכל מקום, המבחן הפסיכומטרי הוא לא האירוע שכדאי לאחר אליו, או להילחץ כדי להגיע אליו בזמן. הדבר האחרון שאתם צריכים ביום הבחינה הוא עוד לחץ, שיגרום לכם להתחיל את היום ברגל שמאל. אם תקדימו להגיע לכיתה, תוכלו גם לבחון את הסביבה שבה מתבצעת הבחינה, לבחור לעצמכם מקום נוח עם נוף מרגיע מהחלון, ולוודא שאין תקלות בלתי צפויות. אם תתקלו בבעיות, הגעה מוקדמת תאפשר לכם לפתור אותן בנינוחות ובלי להילחץ מזה שהעולם עומד להיחרב עליכם.
5. נהלו את הזמן שלכם בחוכמה
קל להגיד, קשה ליישם. אם אתם כבר מנוסים בסימולציות ובמבחנים מקדימים, אתם בוודאי יודעים שלא תמיד מספיקים לענות על כל השאלות במסגרת הזמן. כעת, בזמן אמת, המטרה שלכם היא להפיק מעצמכם את הכי טוב שאתם יכולים, בזמן שניתן לכם לכל פרק. אם נתקלתם בשאלה קשה שאתם מתחילים להתעכב עליה, או שאתם לא בטוחים בתשובה - קחו רגע לנשימה, שחררו אותה מהמערכת שלכם, דלגו עליה וחזרו אליה בסוף, אם יישאר זמן. אל תשכחו לסמן את השאלות שאתם צריכים לחזור אליהן. רובנו רגילים לבדוק את השעה ולמדוד זמנים מהטלפון הסלולרי, שלא מורשה לשימוש במהלך הבחינה, ולכן כדאי להגיע עם שעון יד או שעון עצר, על מנת שתוכלו לבדוק אותו מדי פעם ולקחת החלטות כיצד להתקדם עם השאלות של אותו פרק.
הבחינה הפסיכומטרית היא אתגר לא פשוט, אך בכמה צעדים פשוטים, תוכלו להוריד את מפלס הלחץ, להכין את עצמכם מנטלית בצורה הטובה ביותר, ולדעת שאתם מפיקים מעצמכם את המיטב. אמנם מדובר בקלישאה, אבל אם תאמינו בעצמכם ותהיו בטוחים שאתם מסוגלים לצלוח את הבחינה בלי להילחץ, יהיה יותר סיכוי שהנבואה תגשים את עצמה.
אוניברסיטת תל אביב מאחלת לכם הצלחה במבחן הפסיכומטרי. במגוון הפקולטות המובילות של האוניברסיטה מחכים לכם, ומזמינים אתכם להתחיל יחדיו את המסע המסקרן בעקבות הלא נודע.
לחצו כאן להרשמה ולקבלת מידע נוסף על לימודים באוניברסיטת תל אביב