אלן אלדה בטכניון, תואר שני בלימודי תרבות
"לכל מדען יש סיפור. רק צריך ללמוד איך לספר אותו", אמר אלן אלדה בפתח נאומו בטכניון. ועוד במדע: לראשונה תיפתח מכינה קדם צבאית מדעית. חדשות האקדמיה - מה שחדש בהשכלה הגבוהה
חדשות מהאקדמיה, בקצרה: השחקן אלן אלדה התארח בטכניון כחלק מסדנת תקשורת המדע שהעביר, יחד עם מדריכים ממרכז אלן אלדה לתקשורת המדע, לחוקרים במסגרת תוכנית המנהיגות STEM שייסד מורט צוקרמן. תוכנית זו נועדה לקדם מחקר משותף של חוקרים בשלבי דוקטורט ופוסט-דוקטורט בארה"ב ובישראל באמצעות מלגות ויוזמות חינוכיות בתחומי מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה .
"לכל מדען יש סיפור. רק צריך ללמוד איך לספר אותו," פתח אלדה את נאומו בטכניון. "אני עוסק בתקשורת והייתה לי הזדמנות במשך 12 שנה לראיין כ-700 מדענים. זה היה מרתק. טוענים נגד מדענים שהם לא תקשורתיים, אבל בתוכנית נוצרה תקשורת אמיתית. ניסיתי להבין מה הם עושים ולמה זה חשוב, והם היו חייבים להתחבר אלי ולהסביר לי את המחקר שלהם בגובה העיניים".
מנכ"ל חדש לאוניברסיטת בר-אילן
זהר ינון החל החודש את תפקידו כמנכ"ל אוניברסיטת בר-אילן. ינון החל את דרכו המקצועית באגף התקציבים במשרד האוצר ואחר כך כיהן בכמה תפקידים בכירים בסקטור העסקי והציבורי, בהם סמנכ"ל כספים של התעשייה הצבאית, סמנכ"ל פיתוח עסקי של קבוצת גרנית הכרמל השקעות ויו"ר חברת דירה להשכיר הממשלתית. ינון מחליף את רו"ח מנחם גרינבלום שפרש לגמלאות.
עם כניסתו לתפקיד הודה זהר ינון ליו"ר חבר הנאמנים ד"ר ליפא מאיר ולנשיא אוניברסיטה פרופ' אריה צבן על האמון בו. "אוניברסיטת בר-אילן פועלת בסביבה דינמית ומורכבת. זו האוניברסיטה שבה רכשתי את השכלתי האקדמית ואני נרגש לשוב אליה כמנכ"ל כדי להתמודד עם האתגרים הגדולים העומדים לפני האוניברסיטה ולתרום למימוש חזון הנשיא".
תואר שני בלימודי תרבות באוניברסיטת חיפה
מטרת התןכנית היא להקנות לסטודנטים ידע מעמיק בדיון וחקר תרבות על גווניהם השונים: החל ממוסיקה פופולרית, דרך "ספרי טיסה", וכלה בתרבות הדיגיטלית. מטרת התוכנית לפתח הבנה מעמיקה של תהליכים תרבותיים תוך התעמקות במתודולוגיה הייחודית ללימודי תרבות. תוכנית לימודים מתייחסת בין השאר לכינונם וסוד קסמם של גיבורי-תרבות פופולריים כמו טרזן, רמבו, סופרמן, ג'יימס בונד, "החיפושיות", מייקל ג'קסון, מדונה, ליידי גאגא, ביונסה ובר רפאלי. בין הנושאים שיעמדו במרכז הדיון: תרבות הגוף וארוטיקה, תרבות הזיכרון, הזמן והמרחב ותרבות בשטח: סיורים וביקורים במגוון אתרי תרבות.
באוניברסיטת חיפה אמרו כי התוכנית מיועדת ליוצרים ומפיקים של פרויקטים אמנותיים, רכזי תרבות ומארגני אירועי תרבות ועוד. כמו כן, התכנית תחדד את ההבנה של התרבות המקיפה אותנו והיחסים הבין-תרבותיים, החיונית למגוון בעלי תפקידים, מנהלים ובכירים במינהל הציבורי, במגזר העסקי, בעיתונות, ביחסי ציבור, בעולם המשפט, במערכת החינוך, במוזיאונים ובתחומי המידענות והספרנות.
תואר שני בלימודי ארץ ישראל במכללת כנרת
המכללה האקדמית כנרת הודיעה השבוע כי קיבלה את אישור המועצה להשכלה גבוהה לפתיחת תכנית ללימודי תואר מוסמך (M.A) בלימודי ארץ ישראל. התוכנית תיפתח החל משנת הלימודים האקדמית תשע"ט (2018-2019).
במכללה אמרו כי התוכנית פותחת שער לחידושים העדכניים ביותר במחקר ארץ ישראל לתקופותיה, זאת במקביל למתן דגש למרחב הצפוני של ארץ ישראל.
התוכנית החדשה כוללת שתי מגמות לימודים מהן יבחרו הסטודנטים תחום התמחות: העת העתיקה והעת החדשה. התוכנית מעניקה 40 נקודות זכות ומתפרשת על פני ארבעה סמסטרים (שנתיים). הלימודים מתקיימים בכיתה, בסיורים לימודיים, ובפעילות אקדמית בשדה (קמפוסים מחקריים מרוכזים).
נשיא המכללה האקדמית כנרת, פרופ' שמעון גפשטיין, אמר: "התכונית החדשה שתיפתח בשנה"ל הבאה, מאפשרת לנו למנף את היתרון האסטרטגי הגדול של המכללה – המיקום הייחודי שלה - המאפשר להפגיש את הסטודנטים בתכיפות עם פעילות אקדמית בשדה באמצעות סיורי יום, סדנאות ותצפיות. מבחינתנו מדובר ביריית הפתיחה של לימודי מוסמך לתואר שני במכללה. בכוונתנו להרחיב את התכניות ללימודי תואר שני ולהציע לסטודנטים לתארים מתקדמים מגוון חוגי לימודים איכותיים בצפון בארץ".
מכינה קדם-צבאית - מדעית באופקים
מכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, ועיריית אופקים הודיעו השבוע על הקמת המכינה הקדם צבאית-מדעית הראשונה בישראל באופקים, שתתחיל את פעילותה בספטמבר 2019. במעמד ההודעה נכחו נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' דניאל זייפמן, מנכ"לית מכון דוידסון לחינוך מדעי, ד"ר ליאת בן דוד, ראש עיריית העיר, איציק דנינו מנהל אגף החינוך, אבי ביתן ובכירים נוספים.
מטרת המכינות הקדם צבאיות היא ליצור מנהיגות אזרחית איכותית, שתבוא לידי ביטוי הן בשירות משמעותי בצה"ל, והן באזרחות פעילה ותורמת לחברה הישראלית. עד היום לא הוקמה מכינה ששמה לה למטרה לקדם את תחום המדע והטכנולוגיה והחינוך המדעי, המהווים את אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים המהווים את בסיס החוסן של מדינת ישראל. מנוע שעל בסיסו צומחים הכלכלה, התעשייה, חברות טכנולוגיות והתרבות, ושבאמצעותו נעשות פריצות דרך משמעותיות בתחומים שהחברה האנושית מתמודדת אתם, כגון אנרגיה, מזון, רפואה, סביבה ועוד.
מכינה טכנולוגית במכללת ספיר
המרכז הטכנולוגי להנדסאים במכללה האקדמית ספיר הינו ארגון מתחדש שקשור באופן רלוונטי לתעשייה ולהתפתחות הביקוש בשוק באמצעות קשר רציף עם מפעלים וחברות באזור לטובת התאמת הכשרות לנדרש בתעשייה ולטובת השמת בוגרים. לתלמידי המרכז הטכנולוגי מוענקת אפשרות ייחודית לשילוב לימודים אקדמיים במקביל ללימודי הנדסאות. אפשרות זו פותחת בפני התלמידים אופציית יציאה לשוק העבודה כהנדסאים בעלי תואר .B.A.
למועמד המתעניין בלימודים לקראת תואר הנדסאי ואינו עומד בתנאי הקבלה, עומדת האופציה להשתלב במכינה טכנולוגית ולהשלים את תנאי הקבלה החסרים לו. המכינה כוללת לימודי מתמטיקה, עברית, אנגלית ומיומנויות למידה. תעודת גמר של המכינה הטכנולוגית מקנה את הזכות להתקבל ללימודי הנדסאים.