ניקיונות פסח בשיניים: אלו כל סוגי ההלבנות - ומה מחירן
כמו שמנקים את הבית, הגיע הזמן גם לנקות ולהבין את השיניים. איזה שיטות קיימות, מה לעשות כדי שהתוצאות יחזיקו מעמד יותר זמן ומה לא מומלץ לאכול כדי להכתים את השיניים?
החלום לשיניים לבנות עובר דרך גנטיקה, אוכל ותחזוקה נכונה של הפה. הרבה פעמים הוא עובר גם דרך כיסא רופא השיניים - איזה שיטות להלבנה קיימות, איך ממקסמים את התוצאות, ממה חשוב להיזהר ומהם החידושים האחרונים בתחום?
קיראו עוד כתבות על בריאות השן
כל השיטות להלבנה:
1. הלבנה ביתיתבשיטה זו הרופא נוטל מידות מפיו של המתרפא ומייצר למתרפא סדים דקיקים מפלסטיק CUSTOM MADE – המתאימים בדיוק למידת שיניו. הרופא מוסר לו ג'ל המכיל לרוב קרבמיד פראוקסיד בריכוזים הנעים בין 16-28% (תלויי בכל מקרה) והמתרפא מניח את הסד למשך שעתיים בכל יום או בלילה ותוך שבוע גוון השיניים מולבן באופן ניכר.
מחיר: 1,000 – 1,700 שקלים.
2. הלבנה מרפאתית
שיטה בה מגיע המתרפא למרפאה ובמהלך כשעה מונח חומר ההלבנה על שיניו. לרוב הידרוגן פראוקסיד בריכוז גבוה, ואז משופעל חומר ההלבנה על ידי מקור אור – מנורת LED או UV. מקור האור מזרז את ההלבנה.
מחיר – 1,200 – 2,000 שקלים.
3. הלבנה משולבת
הלבנה המשלבת שתי שיטות, הלבנה מרפאתית והלבנה ביתית היא גם האפקטיבית ביותר. כאשר עם סיום ההליך במרפאה, המתרפא מקבל סד וג׳ל להמשך טיפול בבית.
מחיר -2,300 – 2,900 שקלים.
4. הלבנה ממוקדת (WALKING)
מתאימה לשן אחת או שתיים איבדו את צבען המקורי עקב טיפול שורש שבוצע בשן או חבלה שהשן ספגה. במקרה הרופא קודח חלל קטן בחלק הפנימי של השן ואליו מחדיר חומר הלבנה מרוכז אשר מוחלף מספר פעמים עד להגעה לצבע הרצוי.
מחיר – 900 – 1,300 שקלים.
ארבע השיטות מתבססות על אלמנט מרכזי של פירוק מולקולות הצבע של הפיגמנט הפנימי בזגוגית. החומרים בהלבנה מכילים מי חמצן אשר מתפרק למולקולת מים וחמצן והוא זה שמפרק את הפיגמנט ה"רע" ומבהיר את צבע השן.
בכל סוגי ההלבנות מעורבים מי חמצן שמחמצנים ומבהירים את הדנטין, החלק הפנימי של השן, שנותן את גוון השן וגורמים להבהרתו והלבנת השן.
החיסרון הגדול של כל השיטות הוא החמצן שחודר לשן ומייבש אותה, מינרל השן "פתוח" מה שיכול לגרום לרגישות, אם כי היום ישנם חומרי הלבנה חדשים המכילים סידן ומינרלים של ים המלח ושימוש בהם מונע רגישות בזמן ההלבנה. לחומרי הלבנה אלו מוסף פוטסיום ניטרט שזהו חומר הנמצא במשככי כאבים ומעלה את הסף של העצבים התחושתיים וכך אין הם מעבירים כאב.
מה צריך לעשות לפני פעולת ההלבנה?
לפני ההלבנה מומלץ לבצע בדיקה רוטינית ולשלול הימצאות של מוקדי עששת –במקרה של הימצאות "חורים" תהליך ההלבנה לא יהיה יעיל ואף יגרום לכאב רב כשהחומר המלבין יחדור לתוך עצב השן.
כמו כן, מומלץ לעבור טיפול שיננית ולנקות את המשקעים המצויים על פני שטח השן – צביעות ניקוטין, צביעת חיידקים שחורים ואבנית צהובה. ניקיון יסודי של השיניים גורם לכך שפעולת ההלבנה תהיה אפקטיבית ולא "תיחסם" על ידי ממסכים כמו אבנית.
איך ממקסמים את התוצאות?
1. לא לעשן - בזמן ביצוע ההלבנה הביתית מומלץ להימנע מעישון או להמעיט ככל האפשר.
2. נסו להימנע ממשקאות ממותקים/כהים – מוטב להימנע משתיית משקאות ממותקים וכהים וגם מיין לבן או אדום.
3. חכו עם הקפה של הבוקר – אם בוצעה הלבנה בלילה דחו את הקפה לצהריים.
4. צחצחו יותר – פרגנו לעצמכם צחצוח קטן גם בעבודה – אכלתם, שתיתם קולה ועישנתם – צחצחו את השיניים מיד אחר כך גם ללא משחה.
5. הגדילו את הקונטרסט – ליפסטיק חזק וכהה ייתן אשליה של שיניים יותר לבנות בגלל הניגוד לצבע השיניים.
6. המעיטו בצריכת מיצי הדרים – גם שתיית מיץ תפוזים סחוט או לימונדה טרייה תכתים את השיניים עקב החומציות הגורמת לחספוס פני שטח השן ולצביעת השן על ידיצבע הפרי.
המזונות והמשקאות שעלולים לגרום לכתמים ומהם כדאי להיזהר:
תה וקפה
משקאות אנרגיה
יין ומשקאות מוגזים
רוטב עגבניות וקטשופ
פירות יער
סוכריות וממתקים
סלק
מיצי פירות
החידושים האחרונים בתחום:
משחת שיניים מלבינה עם אור לד - המשחה החדשה מכילה אקטילוקס אשר נשאר על השיניים ופעיל לאורך כל היום. הוא מעניק לשיניים לובן טבעי הודות לפעולת האור.
EZGO סטיק הלבנה – ערכת הלבנה הכוללת סטיקים עם חומר הלבנה וסד פלסטיק עם אור לד שפועל באמצעות חיבור לסמארטפון.
ד"ר רונן בורדובסקי הוא רופא שיניים ומנהל מרפאת 'מאלו קליניק' ישראל