פעם ב-4 שנים: קריסה גדולה ב"קרחון המתנפץ"
מופע מרהיב של הטבע בפארק הלאומי "לוס גלסיארס" בארגנטינה: קשת קרח המחברת שני חלקים בקרחון "פריטו מורנו" המפורסם קרסה לעיני התיירים. למה זה לא קשור להתחממות הגלובלית?
קרחון פריטו מורנו, "הקרחון המתנפץ" של ארגנטינה, סיפק השבוע לתיירים שבאו לחזות בו מופע של פעם בכמה שנים: קשת קרח ענקית שחיברה בין שני חלקים בו קרסה לנגד עיניהם וצללה אל המים בשאון אדיר.
פעם ב-4 שנים: קריסה גדולה ב"קרחון המתנפץ"
הקרחון הענקי, בגודל 250 קילומטר רבוע, שוכן בפארק הלאומי "לוס גלסיארס" שליד אל קלפטה, והוא יעד תיירותי פופולרי. גם צעירים ישראלים רבים הנוסעים לטייל בדרום אמריקה אחרי שחרורם מצה"ל נוהגים לבקר בו. חתיכות קרח גדולות ניתקות ממנו דרך קבע וצוללות אל המים המקיפים אותו, והמבקרים זוכים כך לראות את איתני הטבע בפעולה.
אבל קריסה של גוש קרח עצום כמו זו שקרתה השבוע אינה דבר שגרתי בו. אחת לארבע שנים – פחות או יותר – נוצרת בו מעין קשת של קרח המחברת את הקרחון לחופי אגם ארחנטינו, אך עם הזמן היא נחלשת: המים נוגסים בחלקים מקירות המנהרה שמעליה היא ניצבת, ובהיעדר תמיכה מספקת ובשל משקלה – היא קורסת. כך קרה ביום ראשון השבוע.
המומחים מסבירים אפוא שקריסת הקשת נובעת מחוקי הפיזיקה בלבד ולא מההתחממות הגלובלית. רוחבה של הקשת היה כ-250 מטר והיא ניצבה בגובה 70 מטר. התיירים בני המזל שזכו לראות את הקריסה הנדירה הריעו ומחאו כפיים למראה ההתמוטטות.
פורסם לראשונה 13/03/2018 23:29
קשת של 250 מטר. הקרחון המתנפץ
צילום: AFP
מומלצים