שתף קטע נבחר

 

מלחמות הסחר: "טראמפ שוקל מכסים על סין ב-60 מיליארד דולר"

לאחר שהטיל מכסים גבוהים על פלדה ואלומיניום, הנשיא האמריקני שוקל מהלך חריף נגד הענקית מאסיה. "מהלך שיסתכם ב-30 מיליארד דולר קטן מדי לדעתו". המטרה: פגיעה במדיניות סין מול חברות הייטק ומאבק בגניבת קניין רוחני

טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג בעת ביקורו בפלורידה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג בעת ביקורו בפלורידה(צילום: AFP)

הפרק החדש ב"מלחמות הסחר" של הנשיא טראמפ: נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוקל הטלת מכסים על ייבוא סיני בסכום של עד 60 מיליארד דולר. המכסים יוטלו בעיקר על חברות טכנולוגיה ותקשורת. כך מסרו שני מקורות שדנו בנושא עם אנשי ממשל. מגורם שלישי נמסר כי הטלת המכסים "יכולה לקרות בעתיד הקרוב מאוד". בבית הלבן סירבו להגיב על היקפו או על תזמונו של המהלך הצפוי.

 

אף שהמכסים צפויים בעיקר על מוצרי טכנולוגיית מידע, מוצרי צריכה אלקטרוניים ומוצרי תקשורת, קיים סיכוי שרשימת המוצרים תהיה רחבה עוד יותר ותכלול עד 100 מוצרים שונים. וושינגטון מתכננת "להעניש" חברות הייטק סיניות עקב מדיניות ההשקעות של סין, המחייבות חברות אמריקניות לחשוף את סודותיהן כדי לפעול בשטחה, לצד האשמות בכך שסין מבצעת עבירות של גניבת קניין רוחני.

 

לסין עודף של 375 מיליארד דולר בסחר עם ארצות הברית, וכאשר יועצו הכלכלי הבכיר של נשיא סין שי ג'ינפינג ביקר בארה"ב לחצו עליו בבית הלבן במטרה למצוא פתרון למצב.

 

טראמפ מכריז על המכסים החדשים    (צילום: רויטרס)

טראמפ מכריז על המכסים החדשים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

טראמפ נכנס לתפקיד כשעל סדר יומו יצירת "פרוטקציוניזם כלכלי", מדיניות שנועדה להגן על התעשייה המקומית ומסתמכת על הטלת מכסים והגבלת ייבוא, והוא פועל בכמה מישורים ביחס לסחר עם מדינות זרות.

 

פעולתו הראשונה של טראמפ בתפקיד הייתה יציאה מהסכם הסחר הטראנס-פסיפי (TPP) הכולל 14 מדינות, לצד התעקשות על פתיחה למשא ומתן של הסכם הסחר של צפון אמריקה (NAFTA). לפני כשבועיים עלה טראמפ מדרגה כאשר הודיע על הטלת מכסים בשיעור של 25 אחוזים על פלדה ושל 10 אחוזים על ייבוא אלומיניום.

  

למרות מהלך הטלת המכסים על אלומיניום ופלדה, המהלך החדש נגד סין עשוי לטמון בחובו סכנות נוספות ולגרור תגובות קשות מצד בייג'ינג. אתר "פוליטיקו" דיווח כי משרד נציגי הסחר של ארה"ב הציג בשבוע שעבר בפני טראמפ תוכנית שבמסגרתה יוטלו על סין מכסים בסך 30 מיליארד דולר, אך טראמפ טען כי הסכום לא גבוה מספיק.

 

מקור עסקי מסר כי הוא דן עם הבית הלבן בנושא המכסים וכי הסכום עלה מ-30 מילארד דולר ל-60 מיליארד דולר, לצד הגדלה של מספר המוצרים שעליהם יוטלו המכסים. גורם נוסף מסר כי מאחורי התהליך עומד פקיד הדוגל בפרוטקציוניזם, שהאשים בעבר חברות אמריקניות בכך שפעלו בשיתוף פעולה עם סין.

 

יו"ר ועדה העוסקת בנושא בקונגרס האמריקני אמר כי טראמפ רציני בנוגע לטיפול בגניבת הקניין הרוחני מצד סין וכי "הוא בוחן קשת רחבה של דרכים לעשות זאת". למרות שארה"ב אינה המדינה היחידה המלינה על גניבת קניין רוחני על ידי הסינים, נראה שטראמפ יתקשה למצוא בעלות ברית לפעולה משותפת עקב המכסים שהטיל על הפלדה והאלומיניום.

 

מכסים אלו הובילו לאמירות על "מלחמת סחר", וטראמפ הגדיל לעשות וטען כי מלחמות סחר "טובות וקל לנצח בהן". אמירותיו של טראמפ התפרשו באופן שלילי ומהלך הטלת המכסים הוביל למהלכי נגד מצד האיחוד האירופי, זאת לצד תגובות שליליות באופן כללי ממדינות רבות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג
צילום: AFP
מומלצים