שתף קטע נבחר

 

בג"ץ הוציא צו מניעה זמני לגירוש מבקשי מקלט

שופטי העליון הוציאו צו זמני שאוסר על גירוש מבקשי מקלט עד קבלת תשובת המדינה בערר שהוגש בנושא. הצו לא חל על מי שמסכים לעזוב מרצון

 

במתקן חולות. הגירוש בפועל מישראל נעצר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
במתקן חולות. הגירוש בפועל מישראל נעצר(צילום: EPA)

בג"ץ הוציא היום (ה') צו מניעה זמני המורה למדינה לעצור את גירוש מבקשי המקלט מישראל עד שהמדינה תגיש את תגובתה בעתירה שהוגשה נגד הגירוש. בהחלטת השופטים נקבע שהתשובה תוגש עד 26 במרץ.

 

על פי החלטת השופטים, נשיאת העליון אסתר חיות, המשנה לנשיאה חנן מלצר והשופט ניל הנדל, הצו הארעי לא יחול על כל מי שמסכים לעזוב את ישראל מרצונו. כמו כן, הצו חל רק על גירוש בפועל של מבקשי מקלט ולא עוצר את ההכנות לביצוע הגירוש. בסמוך לקבלת תשובת המדינה יוחלט אם להאריך את הצו.

בג"ץ. עצר על גירוש בפועל, לא על ההכנות לגירוש (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
בג"ץ. עצר על גירוש בפועל, לא על ההכנות לגירוש(צילום: אלכס קולומויסקי)

מתנועת "עוצרים את הגירוש" נמסר בתגובה להחלטת בג"ץ: "אט אט מתפורר מנגנון הגירוש. הרעיון שמדינת ישראל תגרש למסע פליטות אלפי בני ובנות אדם הוא בלתי מתקבל על הדעת. מקווים שזו הסנונית הראשונה בדרך לעצירת הגירוש באופן מוחלט".

 

שולה קשת, ממובילות מאבק "דרום תל אביב נגד הגירוש" מסרה בתגובה: "ההחלטה של בג"ץ חייבת להיות לא רק צעד ראשון לעצירת הגירוש אלא להעיר את ממשלת ישראל לשנות מדיניות - לעצור את פינוי תושבות ותושבי דרום העיר ולשקם את השכונות".

 

שפי פז, מ"החזית לשחרור דרום תל אביב" תקפה את החלטת בג"ץ: "לצו הזה אין שום בסיס משפטי. הוא נולד רק מתוך הפחד של שופטי בג"ץ שמצאו את עצמם לפתע מאשרים גירוש שהם לא התכוונו מעולם לאשר, כי הם שמו בהכרעה הקודמת שלהם מוקש קטן שנתניהו הצליח לנטרל. תושבי דרום תל אביב בזים לשופטים ולפקידות המשפטית שלא עושה את עבודתה. אין לנו טיפה אחת של אמון במערכת המשפטית, ולכן אנחנו מחדשים את ההפגנות מול ביתה של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות בצהלה, השכונה שאף מסתנן לא גר בה".

הפגנה בעד גירוש המסתננים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה בעד גירוש המסתננים(צילום: AFP)

מפגינים נגד גירוש מסתננים (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
מפגינים נגד גירוש מסתננים(צילום: יריב כץ)

ההחלטה התקבלה בעקבות עתירה שהגישו 119 פעילי זכויות אדם לפני כחודש וחצי שבה הם ביקשו להקפיא את ההסכם שהממשלה חתמה עם רואנדה הנוגע להעברת מבקשי מקלט לשטחה.

 

סיגל אביבי קוק, מיוזמי העתירה, בירכה על החלטת בג"ץ: "הצו הארעי האוסר את גירושם של מבקשי המקלט מישראל הינו צעד חשוב אשר לתקוותנו ימנע את המשך מתווה הגירוש כפי שקיוותה המדינה ליישם. כמו כן החלטת בית המשפט תאפשר לפעול באופן פרטני למען שחרורם של מבקשי המקלט שכבר כלואים במתקן סהרונים תחת נוהל הגירוש, זאת מאחר שכליאתם מתייתרת".

 

העותרים, שמיוצגים על ידי עו"ד איתי מק, טענו כי ראש הממשלה נתניהו, שרת המשפטים איילת שקד, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ושר הפנים אריה דרעי חרגו בחריפות מסמכותם לניהול יחסי החוץ ובהוראות חוק הכניסה לישראל כשאישרו את ההסכם עם רואנדה. לטענתם מדובר בהסכם חריג שאינו מוכר בתולדות מדינת ישראל, שלדעתם מהווה כתם מוסרי שלא יהיה ניתן להסירו לעולם, וכי הכנסת היא הגוף המוסמך לקבל החלטות גורליות מסוג זה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ליד מתקן חולות שנסגר
צילום: רויטרס
מומלצים