זו מערכת הלייזר שניטרלה מטען בגבול הרצועה
מערכת הלייזר "אש קרה" נמצאת בשימוש כוחות צה"ל כמה שנים, בעיקר בגזרות הביטחון שוטף בגבול הצפון ובגבול עזה, ומטרתה לנטרל מרחוק, בצורה בטוחה ושקטה יותר, איומים כמו מטעני חבלה ונפלים של רקטות ופצצות מרגמה
מערכת הלייזר שניטרלה את המטען ברצועת עזה : בצה"ל בחרו לעשות שימוש נדיר יחסית ב"אש קרה", או באנגלית ט'ור, של חברת רפאל הישראלית, לטובת השמדת מטען החבלה הגדול שהתגלה בגבול רצועת עזה, בחודש דצמבר האחרון. התקרית החריגה, שאירעה כחודש וחצי לפני פיצוץ מטען "הדגל" בדרום הרצועה, שגרם לפציעתם של ארבעה לוחמים, לא נחשפה עד כה. פרטים על התקרית פורסמו ב-ynet בצהריים (יום ה'), כמה שעות לאחר ששני מטענים התפוצצו כ-100 מטרים מכוח שריון שפעל בעקבות זיהוי חשוד ליד גדר המערכת בצפון הרצועה. הכוח לא נפגע ובצה"ל חושדים כי במקביל שוגר לעברו גם טיל נ"ט מסוג אר.פי.ג'י.
בתקרית בחודש דצמבר זיהו תצפיתניות של החטיבה הצפונית באוגדת עזה שני מחבלים, שניסו לנצל את ההתמקדות של הכוחות בטיפול בהפרת סדר ליד הגדר באזור שכונת סג'עיה העזתית, כדי להטמין מטען חבלה. הכוחות הוכוונו על-ידי התצפיתנית, בודדו את הזירה ובאמצעות מערכת הלייזר "אש קרה", יזמו את המטען שהונח כמה עשרות מטרים מגדר הגבול. רדיוס פגיעת מאות כדוריות הרסס במרחב הגדר הוביל את הקצינים באוגדת עזה למסקנה: פיצוץ המטען על כוח צה"ל היה מוביל לתוצאה קטלנית.
מערכת הלייזר "אש קרה" נמצאת מזה מספר שנים בשימוש כוחות צה"ל, בעיקר בגזרות הביטחון שוטף בגבול הצפון ובגבול עזה, ומטרתה לנטרל מרחוק, בצורה בטוחה ושקטה יותר, איומים כמו מטעני חבלה ונפלים של רקטות ופצצות מרגמה. השימוש בלייזר מבוצע במשורה, ולרוב מתחת הרדאר, בשל המגבלות המשפטיות המעוגנות באמנות בינלאומיות, המתירות שימוש אלים יותר כמו על-ידי קליעים או פגזים נגד מטענים, אך כמעט שאוסרות שימוש בלייזר, מחשש שיפגע בצורה אנושה בבני אדם, ויגרום להם לכוויות קטלניות.
"אש קרה" זכתה לשדרוג גרסה עם מעבר לדור השני של המערכת לפני מספר שנים, ובכך הפכה לחזקה ומודרנית יותר. היא מותקנת למעשה כחלק ממערכת אש דוגמת "קטלנית", המורכבת על חלקו העליון של רכב הבט"ש, מג'יפי 4X4 דוגמת האמר ממוגן ועד לנגמ"שים, נמ"רים, או כלים משוריינים דומים על זחלים.
ללוחם שמפעיל את המערכת בתא הפנימי של כלי הרכב יש אפשרות לנטרל את המטען בשתי אפשרויות: ירי קליע ממקלע ה-0.5 לעבר המטען על מנת לפוצצו או לשגר קרניים לעבר המטען, שגורמים לחימומו המהיר ולהפעלתו ללא אפקט ההדף והרעש, בתוך שניות בודדות. התהליך שנוצר במטען עם חימומו בלייזר מכונה דפלגרציה. שתי האופציות נשלטות על-ידי ג'ויסטיק וצג תוך הפרדה ברורה בינהן.
הכוונת של המערכת יכולה לפעול ביום ובלילה וניתן באמצעותה לחקור את המטען מרחוק, תוך הגדלת הטווח בדומה למבט על המטרה באמצעות משקפת. המערכת יעילה לפעול מטווחים של כמה מאות מטרים, ומכילה גם אמצעי קירור ואלומה ממנה משוגרים קרני הלייזר. במערכת הביטחון מעריכים כי בשנים הקרובות יגדל השימוש בלייזר גם לנטרול איומים אחרים, דוגמת הרחפנים, שבהם כבר עשו שימוש ארגונים כמו חיזבאללה וחמאס.