שתף קטע נבחר

 

מסע של מהגרת: נאנסה, הוכתה ואולצה לעסוק בזנות

בקי מניגריה חלמה על חיים טובים יותר באירופה, ובגיל 15 יצאה למסע שבמהלכו עברה התעללות מינית ובסופו אולצה על ידי מבריחיה לעסוק בזנות כדי לשלם חובותיה: "החוויה הקשה בחיי". מתוך "פרויקט החירות" של CNN

בערב סתיו קפוא עמדו נשים צעירות בפינות רחוב באזור תעשייתי בטורינו, איטליה. הטמפרטורה הייתה מקפיאה, אבל הן לבשו מכנסיים קצרים וחלק עליון חשוף והדליקו מדורות קטנות כדי לחמם את עצמן בלילה הקר במיוחד. רובן עומדות לבד, עוזבות את העמדה שלהן רק כדי לסמן לכל מכונית חולפת. 

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

ניתן לקרוא את הכתבה גם באתר CNN

 

הנשים שמתחרות על לקוחות ברחובות הללו הן חלק מגל המהגרים שהוברחו לאירופה מאפריקה שמדרום לסהרה על ידי סוחרים בבני אדם בתקווה לחיים טובים יותר.

 

מהגרות מניגריה אולצו לעסוק בזנות באיטליה (צילום: THE CNN Freedom Project 2018)
(צילום: THE CNN Freedom Project 2018)

בשנת 2016 הגיעו בסביבות 11 אלף נשים ניגריות לאיטליה דרך הים. כך לפי ארגון ההגירה הבינלאומי. רובן הגדול נמצאות בסכנה שייפלו קורבן לזנות – סיום אכזר למסע ארוך, מייגע ומסוכן על סירות גומי רעועות שבמהלכו נאנסו וסבלו מהתעללות.

 

החלום האירופי

אחת מהן היא בקי בת ה-17 שיצאה ממדינת אדו שבניגריה לעבר אירופה כשהייתה בת 15. בקי, ילדה יתומה שגדלה בבית משפחת אומנת, עבדה כעוזרת בית עבור אישה עשירה בניגריה, אבל חלמה להיות רופאה. הבת של הבוסית שלה חיה באירופה ובקי הוקסמה מהסיפורים על חיים טובים יותר ביבשת האירופית.

 

"היא אמרה לי, כשתגיעי לאירופה תהיה לך הזדמנות, תלכי לבית ספר, הכול יהיה בסדר בשבילך", אמרה בקי והיא יושבת על קצה מיטה במקלט בצפון איטליה לנשים שהיו קורבן לסחר בבני אדם.

 

"היא אמרה את יכולה לעשות כל מה שאת רוצה, העולם שם חופשי. הייתי כמו וואוו, זה יהיה גדול. והיא אמרה, בסדר, אולי אחותי יכולה להביא אותך. שמחתי מאוד, רציתי ללכת לאירופה", אמרה המהגרת הניגרית.

 

בקי סיפרה שבמהלך מסעה הארוך היא עברה בניז'ר ובלוב, שם הוחזקה במרכז מעצר במשך חמישה חודשים. היא נאנסה כמה וכמה פעמים על ידי סוהריה, שלדבריה היו אנשי מיליציה לובים.

 

מהגרות מניגריה אולצו לעסוק בזנות באיטליה (צילום: THE CNN Freedom Project 2018)
(צילום: THE CNN Freedom Project 2018)

"זו הייתה החוויה הקשה ביותר בחיי", היא אמרה. קולה רעד כשתיארה כיצד התוקפים שלה סטרו לה כדי להעיר אותה ולפעמים אנסו אותה לפני מהגרים אחרים באולם שאותו חלקו כולם ביחד.

 

"את צועקת, את צועקת, אבל אף אחד לא בא לעזרה. הם אונסים אותך, הם עושים לך מה שהם רוצים, את לא יכולה לומר דבר, אין לך ברירה", אמרה בקי.

 

אולצה למכור את גופה

לאחר שהמבריח שלה שילם דמי כופר לשובים שלה, בקי שוחררה. אבל החוויה הקשה עדיין לא הסתיימה. היא נכנסה להריון, ולדבריה איבדה את התינוק לאחר שהמבריח שלה נתן לה לשתות נוזל מסוים. "אני אפילו לא יודעת איך זה קרה", היא אמרה. "כל מה שאני יודעת זה שנתנו לי בקבוק מים ואז התחלתי לדמם. סבלתי מכאבים רבים. זה היה כואב מאוד".

 

למהגרת מניגריה לא היה זמן להתאושש. היא נדחסה לתוך סירה עם ארבע נשים צעירות אחרות והגיעה למחנה פליטים בסיציליה. בסופו של דבר היא הובאה לבירת האי פאלרמו על ידי איש קשר של המבריח שלה. "קיוויתי שאשיג אולי עבודה. באותה נקודה לא היה לי מושג מה קורה", אמרה בקי. היא הייתה חייבת 35 אלף אירו לאנשים שסחרו בה כדי שתגיע לאירופה ואולצה על ידם לעסוק בזנות כדי להשיב את חובותיה. "הם הלבישו אותי, הם סידרו את השיער שלי, הם איפרו אותי. אפילו לא ידעתי מה הם עושים. הם נתנו לי תיק עם קונדומים", היא אמרה. המהגרת סיפרה שהיא הוסעה ברכב לצד כביש וקיבלה הוראה לחזור עם 200 אירו. "אם גבר שוכב איתך, הכי הרבה שהוא יכול לשלם זה 30 אירו. תחשבי עם כמה גברים את צריכה לשכב כדי להשיג את זה", היא אמרה. "את משלמת, משלמת, משלמת וזה אף פעם לא נגמר". 

 

מהגרות מניגריה אולצו לעסוק בזנות באיטליה (צילום: THE CNN Freedom Project 2018)
(צילום: THE CNN Freedom Project 2018)

בקי אמרה שהיא סירבה למכור את הגוף שלה, ושהיא שבה למאדאם שלה בבוקר למחרת בלי שום כסף והוכתה קשות.

 

מהרחוב למקלט

בסופו של דבר הצליחה הצעירה להימלט. היא כבר לא עובדת ברחובות ונמצאת תחת ההשגחה של ארגון צדקה למען זכויות מהגרים שמנוהל על ידי אישה ניגרית שהייתה בעבר קורבן לסחר בבני אדם, הנסיכה איניאנג אוקוקון. הארגון סייע לחלץ 400 נשים ניגריות מאז הקמתו ב-1999. הוא נתן לבקי ולנשים אחרות שגרות איתה במקלט שיעורים באיטלקית והכשרה בקדרות בבית מלאכה קטן.

 

סגן התובע של טורינו פאולו בורניה, שעבד במשך שנים במלחמה בסחר בנשים ניגריות, אמר שנשים שעליהן כופים לעסוק בזנות הן לרוב צעירות מאוד. בורניה אמר שקשה להביא את הקורבנות לדווח למשטרה על האנשים שהתעללו בהן. לדבריו, בעבר נהגה איטליה להציע תמריצים כמו למשל תושבות זמנית לקורבנות שיפתחו את הפה, אבל מדיניות זו השתנתה: מהגרים שמבקשים מקלט מדיני מקבלים תושבות זמנית ואילו הבקשה של הקורבנות נבחנת - תהליך שיכול להימשך שנים. "מה שצריך לעשות, יותר ברמה המנהלית מאשר ברמה המשפטית, הוא לצמצם את זמן ההמתנה להעניק או לדחות מעמד של פליטים", אמר סגן התובע של טורינו.

 

 

 

 

 

 

אף שבקי מגדירה את עצמה ברת מזל שהצליחה לברוח מציפורני האנשים שסחרו בה, הסבל שעברה ממשיך לרדוף אותה והיא עוברת טיפול פסיכולוגי כדי להתמודד עם הטראומה.

 

המהגרת מניגריה רוצה להזהיר את כל אלה שחושבים לצאת למסע לאירופה. "אנשים רבים, אם תגיד להם לא לבוא, הם לא יקשיבו לך. משום שהם חושבים שחיים בחו"ל הם החיים הכי טובים", אמרה בקי. "כולם רוצים לבוא לכאן, כולם רוצים לראות איך זה. אבל זה לא מה שחושבים שזה. אני לא אייעץ לאף אחד לצאת לאותו מסע. משום שאני אולי שרדתי, אבל אתם אולי לא תשרדו".

 

הכתבה תורגמה על ידי ynet ובאחריותו

 

בשנה שעברה קראה רשת CNN לסטודנטים ברחבי העולם להצטרף לקמפיין "יום החירות שלי" ( #MyFreedomDay) שמטרתו להילחם בעבדות המודרנית. בעקבות ההצלחה הגדולה שנחל הקמפיין, הוא יצא לדרך גם השנה כשסטודנטים ברחבי העולם ערכו שלשום, ב-14 במרס, אירועים שונים (פאנלים, הקרנות סרטים וצעדות) להעלאת המודעות לתופעה הקשה של עבדות מודרנית וסחר בבני אדם.

 

בשנים האחרונות פרסמה רשת CNN שורה ארוכה של כתבות כחלק מ"פרויקט החירות " שיזמה רשת החדשות האמריקנית. הפרויקט התמקד בסיפורים על עבדות מודרנית.


פורסם לראשונה 15/03/2018 23:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: THE CNN Freedom Project 2018
המהגרת בקי באיטליה
צילום: THE CNN Freedom Project 2018
מומלצים