מבשלים חג: פרגיות ברוטב חרדל ודבש
מנה קלה, מהירה להכנה וטעימה במיוחד של פרגיות ברוטב חרדל-דבש עם אספרגוס
פרגיות ברוטב חרדל-דבש עם אספרגוס
מנה נהדרת לארוחת צהרים טעימה ומהירה - פרגיות טעימות במרינדה מתקתקה. שלא בעונה, אפשר להחליף את האספרגוס בפטריות פורטבלה או בפלפלים אדומים.
חשוב: לוודא ששי בבית תבנית חסינת אש בגודל 25 על 30 ס"מ
המצרכים (ל-6-4 מנות):
6 נתחי סטייק פרגיות
2 כפות שמן זית משובח כמו גם שמן זית להברשה
1 כף גדושה חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
1 כפית אבקת שום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 צרורות אספרגוס או 4 פלפלים אדומים או 6 פטריות פורטבלה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה בינונית, את השמן, החרדל, הדבש והשום ומתבלים במלח ופלפל.
- מתבלים את הפרגיות מכל הצדדים במעט מלח ופלפל. מעבירים לקערה עם המרינדה, מכסים ומאחסנים במקרר במשך שעתיים.
- מניחים את נתחי הפרגיות בתבנית וצולים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות עד שהם זהובים-שחומים.
- מסירים את קצות גבעולי האספרגוס. מברישים את האספרגוס במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים על מחבת פסים חמה 2-1 דקות מכל צד, עד להופעת פסי צלייה.
- מגישים את הפרגיות עם האספרגוס לצד פירה או אורז מאודה.
פרגיות חגיגיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים