שתף קטע נבחר
 

מבשלים חג: פרגיות ברוטב חרדל ודבש

מנה קלה, מהירה להכנה וטעימה במיוחד של פרגיות ברוטב חרדל-דבש עם אספרגוס

פרגיות ברוטב חרדל-דבש עם אספרגוס

מנה נהדרת לארוחת צהרים טעימה ומהירה - פרגיות טעימות במרינדה מתקתקה. שלא בעונה, אפשר להחליף את האספרגוס בפטריות פורטבלה או בפלפלים אדומים.

 

חשוב: לוודא ששי בבית תבנית חסינת אש בגודל 25 על 30 ס"מ

 

המצרכים (ל-6-4 מנות):

6 נתחי סטייק פרגיות

2 כפות שמן זית משובח כמו גם שמן זית להברשה

1 כף גדושה חרדל דיז'ון

3 כפות דבש

1 כפית אבקת שום

מלח, פלפל שחור טחון טרי

2 צרורות אספרגוס או 4 פלפלים אדומים או 6 פטריות פורטבלה

פרגיות (צילום: ירון ברנר)
פרגיות(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה בינונית, את השמן, החרדל, הדבש והשום ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מתבלים את הפרגיות מכל הצדדים במעט מלח ופלפל. מעבירים לקערה עם המרינדה, מכסים ומאחסנים במקרר במשך שעתיים.
  3. מניחים את נתחי הפרגיות בתבנית וצולים כ-30 דקות, בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות עד שהם זהובים-שחומים.
  4. מסירים את קצות גבעולי האספרגוס. מברישים את האספרגוס במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. צולים על מחבת פסים חמה 2-1 דקות מכל צד, עד להופעת פסי צלייה.
  5. מגישים את הפרגיות עם האספרגוס לצד פירה או אורז מאודה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פרגיות חגיגיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים