שקד: עלייה בהסתה ברשת אחרי ההכרזה על ירושלים
בכנס בינ"ל בירושלים נאמה שרת המשפטים וסיפרה על נתוני משרד המשפטים, שהעידו על עלייה חדה בהסתה ברשת לאחר שטראמפ הכיר בירושלים כבירת ישראל והחליט על העברת השגרירות האמריקנית לירושלים: "זו הסתה מכוונת נגד יהודים"
שרת המשפטים איילת שקד נאמה היום (ג') בכנס בינלאומי בירושלים למאבק בהסתה ברשת במסגרת הפורום הגלובלי למאבק באנטישמיות של משרדי החוץ והתפוצות. בנאומה סיפרה שקד שלפי הנתונים של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה של משרד המשפטים, חלה עלייה בנתוני ההסתה ברשת במיוחד לאחר הכרזתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על ההכרה בירושלים והעברת השגרירות לבירה. בכנס השתתפו גם שרי המשפטים מאיטליה, יוון ומלטה.
בשנת 2017 הגישה מחלקת הסייבר בפרקליטות 12,351 בקשות להסרת תוכן, הגבלת גישה וסינון תוצאות חיפוש בגין תכנים אסורים. מדובר בעלייה ניכרת של פעילות משרד המשפטים במאבק בהסתה ברשת לעומת השנה שקדמה לה: בשנת 2016 הוגשו 2,241 בקשות בלבד.
73.5% מהתכנים שספקיות התוכן התבקשו לטפל, נגעו לפעילות טרור ולתמיכה בטרור; 25.5% נגעו להסתה לטרור, לגזענות ולאלימות.יתרת הפעילות התמקדה בעבירות של פגיעה בפרטיות, ביריונות רשת ועוד. מרבית הבקשות נענו, ועם זאת הדגישה שקד: "אנחנו מצפים שהחברות יעשו ניטור של תכני הסתה גם מעצמן".
שקד הודתה שוב לטראמפ על העברת השגרירות והתייחסה לעלייה בהסתה ברשתות. "אין לזה שום קשר לביקורת לגיטימית על ישראל או על ארה"ב, זה הסתה מכוונת וקריאה לאלימות נגד יהודים. מתוך ההבנה שלנו בין הסתה לטרור, משרד המשפטים תחתיי פועל נמרצות נגד תוכן לא חוקי. תהליך אחד כבר הושלם ונכון לעכשיו, בטוויטר למשל לא משתפים עמנו פעולה ואנחנו שוקלים צעדים משפטיים", אמרה שקד. "המלחמה על ההסתה היא לא עניין פוליטי ולא מונופול של ישראל אלא אינטרס חשוב של מדינה דמוקרטית".