שתף קטע נבחר

 

דירוג הח"כים החברתיים: שמולי בראש, לפיד אחרון באופוזיציה

בדירוג שפרסם ארגון "המשמר החברתי" תפס ח"כ שמולי את המקום הראשון בפעם הרביעית. יו"ר יש עתיד דורג במקום ה-49 בלבד: "השתתפות דלה מאוד בהצבעות". וגם: מי המפלגה הכי פחות חברתית והיכן מדורגת אורלי לוי אבקסיס?

 

 

ח"כ איציק שמולי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ איציק שמולי(צילום: גיל יוחנן)

לאחר שבתחילת השבוע יצאה הכנסת לפגרת האביב, פרסם היום (ג') ארגון "המשמר החברתי" את המדד החברתי לסיכום הפעילות של חברי הכנסת. מהנתונים עולה כי בראש הרשימה נמצא ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני), שזכה לכבוד בפעם הרביעית. חברתו סיעתו סתיו שפיר, שהגיעה למקום הראשון במדד הקודם, ירדה למקום החמישי. לעומתם, יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, הגיע למקום ה-49 בלבד - הנמוך ביותר מבין הח"כים באופוזיציה.

 

אחרי שמולי במדד נמצאים חברי הכנסת נחמן שי (המחנה הציוני), דב חנין (הרשימה המשותפת) ויעל גרמן (יש עתיד), שעלתה מהמקום ה-18 במדד הקודם. חברת הכנסת תמר זנדברג ומי שמועמדת לראשות מרצ צנחה מהמקום ה-6 במדד הקודם למקום ה-22 - הנמוך ביותר מבין חברי מפלגתה. במשמר החברתי מסבירים כי זנדברג "לא השתתפה בהצבעות רבות על חוקים חברתיים שיזמו חברי אופוזיציה ובכך סייעה למעשה לממשלה להפיל את אותם חוקים".

 

ח"כ תמר זנדברג. ירידה של 16 מקומות מהשנה שעברה (צילטם: אלכס קולומויסקי) (צילטם: אלכס קולומויסקי)
ח"כ תמר זנדברג. ירידה של 16 מקומות מהשנה שעברה(צילטם: אלכס קולומויסקי)

יו"ר סיעת "יש עתיד", חבר הכנסת יאיר לפיד הגיע למקום ה-49 - הנמוך ביותר במדד מבין הח"כים באופוזיציה. הסיבה לכך, מסבירים במשמר החברתי, היא "השתתפות דלה מאוד של לפיד בהצבעות. לפיד לא הגיע, לדוגמה, להצבעה על החוק להגמשת מתן הקצבאות לניצולי שואה, וגם להצבעה על "חוק הג'ובים 2" המאפשר לשרים למנות יועצים ממשלתיים ללא מכרז".

 

על פי המדד גם ראשי מפלגת העבודה לשעבר, יצחק הרצוג ועמיר פרץ, הגיעו למקומות נמוכים יחסית לחברי אופוזיציה - 43 ו-48 בהתאמה, וכך גם חברי הכנסת אחמד טיבי, חנין זועבי וג'מאל זחאלקה מהרשימה המשותפת, שהגיעו למקומות 49-47. חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס, שעזבה ב-2016 את "ישראל ביתנו" והודיעה לפני כשבוע על הקמת מפלגה חברתית חדשה, הגיעה למקום 40 במדד - אחד הנמוכים ביותר באופוזיציה.

 

לא מרבה להשתתף בהצבעות. יו"ר יש עתיד לפיד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לא מרבה להשתתף בהצבעות. יו"ר יש עתיד לפיד(צילום: EPA)

בתחתית המדד החברתי נמצאים ח"כ מייקל אורן (כולנו), אלי בן דהאן, בצלאל סמוטריץ' ומוטי יוגב מהבית היהודי, ויעקב אשר מיהדות התורה. הח"כים הללו הקפידו להגיע דווקא להצבעות שבהן הקואליציה גייסה רוב כדי לבלום הצעות חברתיות ולהצביע נגד ההצעות הללו.

 

חברת הכנסת מירב בן ארי (כולנו) הגיעה בפעם השלישית ברציפות למקום הגבוה ביותר במדד מבין כל הח"כים בקואליציה (49) בפער גדול מכל חבריה. "בן ארי נעדרת באופן שיטתי מהצבעות על חוקים חברתיים שהממשלה מנסה להפיל, כמו הצעת החוק המבקשת לאפשר לבני זוג של הורים לילד חולה שאינם הורי הילד להיעדר מהעבודה לשם טיפול בילד, או ההצעה להנהיג שקיפות בתקציבי מוסדות חינוך", הוסבר. גם חברי סיעתה טלי פלוסקוב ואכרם חסון הגיעו למקום גבוה יותר משאר הח"כים בקואליציה, באמצעות טקטיקה דומה.

 

מקימה מפלגה חדשה: אורלי לוי אבקסיס בריאיון לאולפן ynet    (צילום: גיל יוחנן)

מקימה מפלגה חדשה: אורלי לוי אבקסיס בריאיון לאולפן ynet    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מבין המפלגות הגיעה מרצ למקום הראשון בדירוג המדד החברתי, כמו במדד הקודם וברוב המדדים שלפניו. אחריה נמצאת המחנה הציוני. המפלגה שזכתה לציון הממוצע הנמוך ביותר במדד היא יהדות התורה, שבעבר הייתה אחת המפלגות החברתיות ביותר בקואליציה. כולנו היא המפלגה החברתית ביותר בקואליציה ואחריה סיעת ישראל ביתנו.

 

המדד החברתי הנוכחי אינו כולל חברי כנסת שלא כיהנו במשך רוב השנה ואת שרי הממשלה, שמגיעים מעט מאוד להצבעות. מנתוני המדד עולה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו נעדר השנה מההצבעות על 95 הצעות חוק מתוך 101 הצעות חוק שנכללות במדד החברתי. אחריו ב"מדד השרים הנעדרים" נמצאים שרת המשפטים איילת שקד ושר החינוך נפתלי בנט, שנעדרו מ-90 מתוך 101 הצבעות שנכללו במדד.

 

הח"כים של יהדות התורה. פעם חברתיים, היום פחות (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הח"כים של יהדות התורה. פעם חברתיים, היום פחות(צילום: גיל יוחנן)

 

 

המדד מבוסס על אלגוריתם שמדרג את הח"כים לפי ההצבעות שלהם במליאה על הצעות חוק כלכליות-חברתיות. דירוג חברי הכנסת עולה ככל שהם מצביעים יותר בעד חוקים חברתיים ונגד חוקים אנטי-חברתיים, ויורד ככל שהם מצביעים יותר בעד חוקים אנטי-חברתיים ונגד חוקים חברתיים. 

 

מנכ"ל המשמר החברתי, יוסי צרפתי, אמר: "הכנסת עברה בשנה האחרונה גל של חקיקה שמקדמת אינטרסים פוליטיים ואישיים צרים של אישים בקואליציה על חשבון האינטרס הציבורי, ומערערת את היסודות הבסיסיים של המשטר הדמוקרטי – שקיפות, מנהל תקין והערך החברתי החשוב ביותר – שוויון בפני החוק. המדד החברתי מראה שרבים מהח"כים של האופוזיציה, ביניהם ח"כים בכירים, לא ממש התאמצו לבלום את גל החקיקה הזה ונתנו לממשלה להוביל את הכנסת כרצונה, וניתן לומר שיש להם חלק בהידרדרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שוב בפסגה. ח"כ איציק שמולי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים