שתף קטע נבחר

 

כך תעברו את פסח בלי לעלות במשקל - 10 עצות

הארוחות המשפחתיות, הטיולים, היציאה מהשגרה - כל אלה עלולים לגרום לנו לעלות במשקל אחרי שפסח מסתיים. 10 טיפים שיעזרו ליהנות בחג בלי להשמין

 

 

בחג הפסח קשה לשמור על המשקל. החג עמוס ארוחות משפחתיות רבות, מפגשים עם חברים, טיולים שונים, הפחתה אפשרית של אימונים במהלך ימי החג, וכל אלה גורמים למשקל ולאחוזי השומן לקפוץ.

 

בנוסף, אכילת מצות שהן עתירות קלוריות, לא תורמת לשמירה על המשקל. לעיתים רבות, משקל הגוף בפסח נשאר כפי שהיה אך אחוז השומן בגוף עולה ומסת השריר יורדת.

 

10 עצות שיעזרו לכם לעבור את פסח בלי לעלות במשקל או להישאר לפחות באותו משקל הגוף ואפילו להפחית את אחוז השומן. איך נעשה זאת?

 

1. צריכה רבה יותר של נוזלים במהלך ימי החג ובכלל

במקרים רבים, אנשים שמתייבשים, מפצים על כך באכילה מרובה של מזונות שעתירים בנוזלים, אך גם בסוכר, כמו אבטיח. חשוב לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום.

 

2. צמצום אכילת המצות

הערך הקלורי של מצה הינו 2 פרוסות לחם לפחות והיא פחות משביעה באופן עקרוני. חשוב לבדוק את כמות המצות מדי יום במהלך כל ימי החג, על מנת לא לצרוך קלוריות מיותרות.

 

שומרים על המשקל - הימנעו מהמצות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שומרים על המשקל - הימנעו מהמצות(צילום: shutterstock)

 

 

3. צריכת רבה יותר של ירקות והפחתה משמעותית של צריכת פירות

ירקות הם התשובה המנצחת והחשובה בכל הקשור למזון בריאות. מנגד, פירות למרות שהם מוזכרים באותה נשימה עם הירקות שונים, כי הם עשירים בסוכר וקלוריות. לכן, במקרים רבים ניתן לצרוך לכל היותר פרי אחד ביום.

 

4. העלאת כמות החלבון

מהמחקרים האחרונים עולה שכמות החלבון שמומלץ לצרוך גדולה גם אם לא מתאמנים. צריכת חלבון באופן כללי עשויה להעלות את תחושת השובע בארוחות השונות ולכן גם נקודה זו חשובה.

 

5. צמצום כמות השומן בתקופת החג

במידה שצריכת השומן גדולה, הדרך לעלייה במשקל הגוף ואחוז השומן קצרה מתמיד. גרם שומן מבחינת הערך הקלורי הינו יותר מפי 2 לעומת חלבון או פחמימה (9 קלוריות = גרם שומן, 4 קלוריות גרם חלבון או פחמימות).

 

מזונות רבים בחג הם עתירי שומן וסוכר, לכן בעלי ערך קלורי רב. צמצום כמות השומן במזון, תביא גם להפחתת כמות הקלוריות היומית וזאת בלי לפגוע בכמות המזון.

 

6. אי הגעה רעבים לארוחות

זו נקודה חשובה ולא רק לפסח. בחג בגלל ריבוי האירועים והארוחות, חשוב לשים לב לנקודה זו במיוחד. במקרים של רעב מוגבר, צריכת הקלוריות פר ארוחה בודדת עלולה לכלול את כל כמות הקלוריות היומית של אדם ממוצע. הימנעו מלהגיע רעבים לארוחות.

 

7. התפריט התזונתי

קשה במיוחד לשמור עליו בתקופת הפסח. מצות מכילות 140-160 קלוריות ליחידה. משביעות? לא בטוח. בנוסף, מוצרים נוספים כמו: חרוסת, מרק עם קניידלך, בשר מסוגים שונים ועוד. אזי, בארוחת חג אחת ניתן בנקל להגיע ל-3,000-4,000 קלוריות. חשוב להגביר את המודעות לכך ולשים לב למה שאנחנו אוכלים.

 

לא לוותר על פעילות גופנית גם בחג (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא לוותר על פעילות גופנית גם בחג(צילום: shutterstock)

 

8. ארוחות והפסקות במהלך ימי החג

בארוחות משפחתיות בכלל וארוחות חג – בפרט, ממשיכים, במרבית המקרים, לאכול גם לאחר הארוחות. מדובר על מזונות כמו: ממתקים, פיצוחים, עוגות ועוד. שימו לב, הערך הקלורי מסתכם במאות ואף – אלפי קלוריות.

 

9. להישקל בזמנים קבועים במהלך השבוע

ממחקרים עולה שקל יותר לשמור על המשקל או להתמיד בתהליך של דיאטה בעת שנשקלים על בסיס קבוע. כמובן חשוב שהמשקל יהיה אמין ומדויק ככל שניתן וחשוב עוד יותר לעשות רישום של המשקל במהלך התקופה או בכלל.

 

10. הגברת הפעילות הגופנית מכל סוג

חשוב לבצעה על בסיס קבוע. לא רק בשל הוצאה הקלורית שעשויה להיות לא מבוטלת, אלא גם בשל המודעות הרבה עקב כך לאורח חיים בריא. לא פשוט להתמיד לאורך זמן. לכן, יש מקום ליצירת התחייבות מסוימת בכל הקשור לפעילות גופנית. לקבוע עם חבר לאימון, בן זוג, קבוצת אימון וכדומה.

 

ד"ר איתי זיו (Ph.D), מנהל קורסי הכשרה מתקדמים לאנשי מקצוע במכללה האקדמית בוינגייט, שגיא הלוי דיאטן קליני

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לעבור את פסח בלי להשמין
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים