שתף קטע נבחר

 

דווקא בזמן המתיחות: הקלות הומניטריות לתושבי עזה

חרף הפעילות במנהרות, הנחת המטענים והאיום בצעדה המונית לגדר, צה"ל החליט על שורת פעולות להקלת המצב ברצועה: התווספו היתרי כניסה לישראל לסוחרים ולצעירים, הוגדל ייצוא הפירות והירקות וניתנו הקלות לדייגים

 

ארכיון. מעבר ארז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארכיון. מעבר ארז(צילום: AFP)

למרות המתיחות שנבנתה בתקופה האחרונה בגבול עזה, בעקבות פיצוץ המטענים, השמדת המנהרות וההבטחות להפגנות המוניות על הגדר בחודשים הבאים – ישראל החליטה להקל את הלחץ על אוכלוסיית הרצועה.

 

לאחרונה הוחלט בצה"ל על שורת צעדים לשיפור המצב ההומניטארי בעזה: בין השאר הותרה כניסתם של סוחרים מהרצועה לישראל לצורך ביצוע עסקאות שונות; הוגדלה כמות הייצוא של פירות וירקות מעזה; ניתנו היתרי כניסה לפלסטינים בגילאים צעירים יותר ונרשמת כניסה מוגברת של משאיות מישראל לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום.

 

בנוסף הוחלט גם על שורה של הקלות בענף הדייג, ובמסגרתן מתאפשר לדייגים עזתיים לצאת אל הים לתקופה ארוכה יותר.

 

פעילות לנטרול מנהרה באשכול בסופ"ש    (צילום: דובר צה"ל)

פעילות לנטרול מנהרה באשכול בסופ"ש    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ההחלטות התקבלו בשיתוף בין מפקדת תיאום פעולות הממשלה בשטחים לקצינים מפיקוד הדרום, בהתאם להערכות מצב יומיות של המצב ההומניטרי ברצועת עזה. בישראל סבורים באופן רשמי שבעזה אין משבר הומניטרי, אך מגדירים זאת כ"מצב קשה מאוד".

 

אחד הסוחרים שיצא היום מרצועת עזה לעבודה סיפר: "בשלושת החודשים האחרונים לא יכולתי להיכנס. הגעתי כל יום למעבר ארז לברר אם הגיעו האישורים ובכל פעם דחו ודחו. לפני כמה ימים קיבלתי אישור. אני מאוד מקווה שלא יהיה שינוי. אנחנו בסך הכול רוצים לחיות בעזה, להביא אוכל הביתה, חינוך לילדים. לא מחפשים מלחמות. אבל לצערי אני יודע שהמצב הזה יחזור. אני מקווה שעד אז נוכל להוציא ולהכניס כמה שיותר סחורות. הרבה מאוד אזרחים זקוקים לזה. כואב לי על המצב הזה, הלוואי שיגמר".

 

כאמור, ההחלטה על ההקלות ניתנה דווקא בתקופה של הסלמה צבאית איטית והדרגתית על גדר הגבול. בסוף השבוע השמיד צה"ל מנהרת טרור מימי "צוק איתן" שמובילה מאזור רפיח למועצת אשכול, וחמאס ניסה להשמיש אותה. היא נוטרלה בשטח ישראל באמצעות הזרמת חומרים שמונעים את השימוש בה. מנהרה נוספת הושמדה במקביל בפעילות חיל האוויר במרכז הרצועה.

 

בשבת התפוצץ מטען שהניחו פלסטינים בחלקו הצפוני של גבול רצועת עזה, באותו המרחב שבו התפוצצו יומיים קודם לכן שני מטעני חבלה אחרים. מדובר היה בתקרית החמישית בשלושת החודשים האחרונים.

 

כל זאת כשברקע תופס תאוצה קמפיין אזרחי שזוכה לברכתו של חמאס תחת הכותרת "צעדת השיבה הגדולה", שבשיאו מתוכננות להתקיים צעדות המוניות משטח עזה לעבר הגבולות עם ישראל, כדי לציין את זכותם של הפליטים הפלסטינים לשוב לאדמתם. הצעדות מתוכננות לשני תאריכים: יום האדמה ב-30 במרס ויום הנכבה ב-15 במאי.

 

המצב הרצועה מתוח לא רק בשל החיכוך עם ישראל אלא גם על רקע המתיחות הפנים-פלסטינית ומה שנראה כמו קריסתו הסופית של הסכם הפיוס בין חמאס לפתח. אבו מאזן, שעדיין לא הסיר את הסנקציות שהטיל על חמאס ברצועה, הכריז אתמול על הוספת סנקציות נוספות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים